ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά  εκπροσώπων  – όπως συστήθηκαν -της εταιρείας φύλαξης του Νοσοκομείου της Χαλκίδας απέναντι στο σωματείο των εργαζομένων και την πρόεδρο του, η οποία παρίστατο σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές της υποχρεώσεις στην επικοινωνία των εκπροσώπων της εταιρείας με τους εργαζόμενους.

Η προκλητική επίθεση στο σωματείο ανοίγει σοβαρά ζητήματα και αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης του Νοσοκομείου. Είναι γελασμένοι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να πλαγιοκοπούν ανενόχλητοι τους εργαζόμενους για να ασκήσουν πιέσεις και να περάσουν τα σχέδια τους για την επέκταση των εργολάβων σε υπηρεσίες του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης.

 Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν δικαίωμα και καθήκον να παρεμβαίνουν στο πλευρό των εργαζομένων και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να τους το στερήσει κανείς.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη  και τη στήριξη μας στο σωματείο και την πρόεδρο του.

Οι εργαζόμενοι της Χαλκίδας, της  Εύβοιας καλούνται να δυναμώσουν τον αγώνα:

Για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που έχει το Νοσοκομείο Χαλκίδας και να προσληφθεί άμεσα μόνιμο ιατρικό , νοσηλευτικό προσωπικό. Διοικητικό και τεχνικό προσωπικό , εργαζόμενοι στη φύλαξη και την καθαριότητα κ.α.

Για να μην περάσουν τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης και το σχετικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη βουλή.

22/11/22

                                                                     Γιώργος Μαρίνος

                                       Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικη Επιτροπής του ΚΚΕ           

                                                                              Βουλευτής Ευβοίας