Η Τ.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΚΚΕ σας καλεί στη συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 14 Γενάρη,  ώρα 7:30 μ. μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Τ.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΚΚΕ σας καλεί στη συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 14 Γενάρη,  ώρα 7:30 μ. μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τ.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΚΚΕ σας καλεί στη συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 14 Γενάρη,  ώρα 7:30 μ. μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και για την οποία θα αναχωρήσει λεωφορείο από τη Λιβαδειά.

Στη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης.

Ερμηνευτές: Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλης Μητσιάς, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης και Ηρώ Σαΐα.

Η συγκεκριμένη συναυλία είναι ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός, αποδεικνύοντας  για ακόμα μια φορά την προνομιακή σχέση που έχει το ΚΚΕ με τους ανθρώπους της Τέχνης, καθώς και ότι το ΚΚΕ μπορεί να τιμήσει την έκταση και την ένταση του πλούσιου κι εμβληματικού έργου του Σταύρου Ξαρχάκου, που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή του λαού.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζηδάκι ανήκει στην τριάδα των κορυφαίων της ελληνικής μουσικής, αυτούς που, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, πάντρεψαν τη μουσική τους παιδεία και γνώση με τα ακούσματα της λαϊκής παράδοσης, αλλά και με την εποχή τους, με τη ζωή των ανθρώπων του λαού μας, αλλά και με την Ιστορία του τόπου μας. Έτσι γεννήθηκε η λεγόμενη «έντεχνη λαϊκή μουσική», όπως την ονόμασε ο Μίκης Θεοδωράκης και που ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι ένας εκ των κορυφαίων δημιουργών της.

Σήμερα, στα 83 του χρόνια, συνεχίζει να είναι δημιουργικός, αστείρευτος, όλο ζωντάνια, συνεχίζει να είναι δοτικός απλόχερα στη νέα γενιά δημιουργών κι ερμηνευτών, στους νέους μουσικούς.

Ένας δημιουργός που μεγάλωσαν γενιές και γενιές με τα τραγούδια του, ένας δημιουργός που του οφείλουμε τιμή και που ευχόμαστε να συνεχίζει να δημιουργεί και να μας συντροφεύει.

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα πραγματοποιηθεί από το Ζάππειο της Λιβαδειάς (απαραίτητη η κράτηση θέσεων)

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ: 697 227 9105
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 16:15
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:  16:30

09-01-2023

Τ.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΚΚΕ