Καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φωκίδας για την απόλυση στην Eurodrip

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φωκίδας για την απόλυση στην Eurodrip

Να παρθεί πίσω η απόλυση στην Eurodrip

Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία και τους εργαζομένους

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο Γιώργο Νικολάου, Προέδρο του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων της Eurodrip στα Οινόφυτα. Η εταιρία Eurodrip-Rivulis προχώρησε στην παράνομη και εκδικητική απόλυσή, επικαλούμενη διάφορα ευτελή προσχήματα και ψεύδη.

Μάλιστα η εργοδοσία προσπάθησε να διώξει τον συνάδελφο από τον χώρο εργασίας του, ο οποίος δεν αποχωρούσε αφού δεν είχε υπογράψει την απόλυση του και δεν του είχε επιδοθεί κλήτευση απόλυσης. Η εταιρία είχε το θράσος να προσπαθήσει να τον κλείσει μέσα σε έναν χώρο βάζοντας προϊστάμενο την είσοδο με στόχο να τον τρομοκρατήσει και να τον απομονώσει από τους συναδέλφους.

Η πραγματικότητα είναι ότι τόσο ο συνάδελφος Πρόεδρος όσο και το Σωματείο, έμπαιναν «στο μάτι» της εργοδοσίας. Την στιγμή που έχει ανέβει ο όγκος παραγωγής και εντατικοποίησης, την ώρα που γράφει τεράστιους τζίρους και κέρδη, δεν θέλει να έχει απέναντί τις δυνάμεις που παλεύουν για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις τους μισθούς, εργασιακά δικαιώματα και μέτρα ασφάλειας και υγείας στον χώρο εργασίας.

Στο στόχαστρο της εταιρίας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που τους θέλει κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα. Θέλει να ξεμπερδέψει με κάθε φωνή που αντιστέκεται και διεκδικεί με στόχο να μεγαλώσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων για να αυγατίσει τα κέρδη της.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι προϋπόθεση για τα κέρδη των εταιριών είναι οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις τους από την εκάστοτε κυβέρνηση από τη μία, και από την άλλη εργαζόμενοι με φθηνά μεροκάματα, τρομοκρατημένοι, χωρίς δικαιώματα και αντιμέτωποι με τη δίωξη της συνδικαλιστικής τους δράσης, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχια.

Καλούμε την εταιρία να μην τολμήσει να προχωρήσει στα παράνομα και εκδικητικά της σχέδια γιατί θα μας βρει όλους απέναντί της.

Είμαστε στο πλευρό του επιχειρησιακού Σωματείου που διεκδικεί:

Να παρθεί πίσω η απόλυση

Αυξήσεις τους μισθούς και υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Η Διοίκηση