Κάλεσμα της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και άλλοι φορείς, την Δευτέρα 13/03 και την Τρίτη 14/03

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάλεσμα της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και άλλοι φορείς, την Δευτέρα 13/03 και την Τρίτη 14/03

Εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της ζωής των παιδιών μας!

Η επιστολή του δήμου Χαλκιδέων προς τα σχολεία του Βούρκου για απαγόρευση χρήσης αιθουσών σχολικών κτιρίων επιβεβαιώνει τις έντονες ανησυχίες που εδώ και χρόνια μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί εξέφραζαν αντιμετωπίζοντας την πλήρη αδιαφορία όλων των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και της δημοτικής αρχής.

Δεν είναι μόνο τα ΕΠΑΛ… Αντίστοιχα επικίνδυνη είναι η κατάσταση στα δεκάδες νηπιαγωγεία που δεν έχουν προαύλιο χώρο, σε σχολείο που στεγάζεται σε υπόγειο, σε σχολεία που πέφτουν σοβάδες, ταβάνια, παράθυρα  και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Η ασφαλής σχολική στέγη δεν είναι πολυτέλεια, είναι το αυτονόητο που το κράτος, οι κυβερνήσεις και όλοι οι αρμόδιοι πρέπει να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο για την προστασία της ζωής των παιδιών μας και των εργαζομένων.

Εδώ και τώρα απαιτούνται να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε:

  • Έκτακτό  κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, την περιφέρεια και τον δήμο για να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες  μελέτες στο κτίριο του Βούρκου και κατασκευές που επιβάλλονται. Ταυτόχρονη εξέταση της δυνατότητας μετεγκατάστασης όλων των σχολικών μονάδων σε σύγχρονη στέγη που να πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.
  • Να προχωρήσει  ταχύτατος έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων της πόλης, η άμεση εκκένωση όσων είναι επικίνδυνα και τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε όλα όσα αντιμετωπίζουν προβλήματα, είτε λόγω ζημιών από σεισμούς, είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω επεμβάσεων (προσθήκες αιθουσών, χωρίσματα, άλλες αυθαιρεσίες όπως λαμαρίνες, κάγκελα κ.λπ.).
  • Παραπέρα βελτίωση των προδιαγραφών για τα υλικά εξοπλισμού των σχολείων, ώστε να είναι ακόμα πιο ασφαλή (θρανία, γραφεία, καθίσματα, πίνακες κ.λπ.). Ιδιαίτερη μέριμνα απαιτείται και στην τοποθέτηση αυτών των υλικών στα σχολεία, ώστε να μην εγκυμονούν κινδύνους σε περίπτωση σεισμού και όχι μόνο (σταθεροποίηση πινάκων, βιβλιοθηκών κ.λπ.).
  • Πρόγραμμα κατά προτεραιότητα, για άμεση απόκτηση κατάλληλων οικοπέδων για σχολικά κτίρια. Αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών για την κατασκευή σχολικών κτιρίων και απαγόρευση κάθε παρέμβασης, κατασκευαστικής ή άλλης.
  • Να παρθούν οργανωμένα μέτρα προετοιμασίας, εκπαίδευσης και εξάσκησης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, για την προστασία και διαφυγή τους σε περίπτωση σεισμού, άλλων έκτακτων καταστάσεων.

Συγχωροχάρτια τέλος!

Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα

Φταίνε το κέρδος, όσοι κυβέρνησαν

και κυβερνούν τη χώρα!

Η εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο ένας μετά τον άλλον, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ πετσόκοψαν κρατικούς προϋπολογισμούς για τη παιδεία, μετακύλησαν την ευθύνη για τα σχολεία σε δήμους και περιφέρειες.   Ο ένας μετά τον άλλον εφάρμοσαν πιστά τις οδηγίες της ΕΕ για ενίσχυση της αυτονομίας των σχολικών μονάδων που οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση των κτιριακών υποδομών αφού κανένας δεν παίρνει την ευθύνη. Διαχρονικές είναι οι απαντήσεις των υπουργών παιδείας όλων των κυβερνήσεων απέναντι στα δίκαια αιτήματα μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών «δεν υπάρχουν λεφτά-είναι μεγάλο το κόστος», την ώρα που προκλητικά το κράτος μοίραζε εκατομμύρια σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες.

Τουλάχιστον υποκριτική είναι η στάση διάφορων βουλευτών της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που πέφτουν από τα σύννεφα για την κατάσταση στο συγκρότημα του ΕΠΑΛ όταν η κατάσταση είναι γνωστή τουλάχιστον από το 2010!

Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή

Τέρμα ως εδώ-καμία ανοχή!

Μετά από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη που ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, η μοναδική ίσως ελπίδα, ένας τόνος αισιοδοξίας είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου ελληνικού λαού, είναι οι κινητοποιήσεις κυρίως της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες και συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, το συγκλονιστικό απεργιακό συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 Μαρτίου στη Χαλκίδα.

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πει ο λαός το δικό του, το πραγματικό «Φτάνει Πιά» και το μόνο αληθινό «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»! Για να σηκώσει ο λαός το ανάστημά του απέναντι στην πολιτική που δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στα κέρδη των λίγων.

Η διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας στα σχολεία, πανεπιστήμια, συγκοινωνίες, χώρους δουλειάς, εργοστάσια από το εργατικό-λαϊκό κίνημα, τους μαθητές και φοιτητές είναι μονόδρομος για να κερδίσει στο τέλος η ζωή!

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να στηρίξουν τις συγκεντρώσεις που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και άλλοι φορείς.

Να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ Χαλκίδας τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στη 1:30 το μεσημέρι, στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και άλλων φορέων την Τρίτη 19:00 στη πλατεία δικαστηρίων. 

Χαλκίδα, 10 Μάρτη 2023