Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του νομού Βοιωτίας Πέτρο Αρκουμάνη, περιόδευσε στο Κέντρο Υγείας Διστόμου, στο πρώην ΙΚΑ και στον παιδικό σταθμό παραλίας Διστόμου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του νομού Βοιωτίας Πέτρο Αρκουμάνη, περιόδευσε στο Κέντρο Υγείας Διστόμου, στο πρώην ΙΚΑ και στον παιδικό σταθμό παραλίας Διστόμου

                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του νομού Βοιωτίας Πέτρο Αρκουμάνη, περιόδευσε στο Κέντρο Υγείας Διστόμου, στο πρώην ΙΚΑ και στον παιδικό σταθμό παραλίας Διστόμου.

Στο Κέντρο Υγείας Διστόμου, συζήτησε με εργαζόμενους από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι  οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν, τονίζοντας κυρίως την έλλειψη προσωπικού. Σε μια περιοχή με 7.000 κατοίκους περίπου, υπάρχουν τρεις μόνιμοι γενικοί γιατροί, εκ των οποίων ο ένας καλύπτει και το πρώην ΙΚΑ των Άσπρων Σπιτιών δύο φορές την εβδομάδα. Οι υπόλοιποι γιατροί είναι αγροτικοί κι εκτός από έναν οδοντίατρο, δεν υπάρχουν άλλες ειδικότητες. Ειδικά η έλλειψη παιδιάτρου αλλά ακόμα κι ασθενοφόρου είναι προκλητική και ιδιαίτερα επικίνδυνη!

Στο πρώην ΙΚΑ, νυν Κέντρο Υγείας Άσπρων Σπιτιών η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Δύο διοικητικοί υπάλληλοι, ένας οδοντίατρος κι ο «επισκέπτης» παθολόγος από το Κέντρο Υγείας καλούνται να καλύψουν  δύο οικισμούς, τα Άσπρα Σπίτια και την Αντίκυρα με 3.000 περίπου κατοίκους. 

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ παρουσίασαν την θέση του Κόμματος για δημόσια, δωρεάν Υγεία με επίκεντρο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τόνισαν την ανάγκη αλλά και τη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα για πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κόντρα στην απαράδεκτη πολιτική των συγχωνεύσεων και της κινητικότητας γιατρών από την μία περιοχή στην άλλη. Εξήγησαν πώς με τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, εξυπηρετείται η εμπορευματοποίηση του αγαθού της υγείας. Κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με το λαό για την Υγεία που μας αξίζει στον 21ο  αιώνα, να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία  του ΚΚΕ επισκέφθηκε επίσης τον Παιδικό Σταθμό των Άσπρων Σπιτιών, όπου συζήτησε με την διευθύντρια για τα προβλήματα που υπάρχουν. Ενημερώθηκαν για το γεγονός ότι ο σταθμός χρειάστηκε να παραμείνει κλειστός για δύο μήνες προκειμένου να πραγματοποιηθούν απαραίτητες εργασίες που ο Δήμος αποφάσισε να πραγματοποιήσει ύστερα από πιέσεις και διεκδίκηση του προσωπικού του Σταθμού και του Συλλόγου Γονέων. Η απαράδεκτη κατάσταση στον αύλειο χώρο όπως κι η έλλειψη μόνωσης παραμένουν, ωστόσο το σημαντικότερο πρόβλημα κι εδώ, είναι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι συμβάσεις εργαζομένων πολλές φορές  λήγουν ακόμη και στην μέση της χρονιάς, οι παιδαγωγοί φεύγουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στην ψυχολογία των παιδιών, που ειδικά σε αυτές τις ηλικίες χρειάζονται σταθερές σχέσεις με το περιβάλλον τους. Για την ολοήμερη λειτουργία (μέχρι τις 16.00) απαιτούνται επιπλέον εργαζόμενοι, ενώ αίτημα του εκπαιδευτικού προσωπικού είναι να υπάρχει μόνιμα βοηθός νοσηλευτή για τα παιδιά με προβλήματα υγείας.

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε μαζί με τον λαό της περιοχής να πάμε κόντρα στην λογική που αντιμετωπίζει  την Υγεία και την Παιδεία σαν εμπόρευμα και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει πραγματικά τον 21ο αιώνα!

10/04/2023
ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ