Σε σύσκεψη στο Γαβαλά Αλιβερίου μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε σύσκεψη στο Γαβαλά Αλιβερίου μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ

Χαλκίδα, 14 Απριλίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του ΚΚΕ με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, βουλευτή Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Γαβαλά Αλιβερίου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την κατάθεση της Ερώτησης του ΚΚΕ σχετικά με την αδειοδότηση αιολικών πάρκων στην περιοχή. Ο Γ. Μαρίνος τόνισε την ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή κόντρα στις επιδιώξεις των μονοπωλιακών ομίλων. Σημείωσε πως «το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ασκώντας πολιτική πίεση προκειμένου να μην εκδοθούν νέες άδειες, να ακυρωθούν αυτές που έχουν εκδοθεί. Ταυτόχρονα θα καταθέτει όλες τις δυνάμεις του στην οργάνωση της πάλης του λαού». Ενώ συνέχισε επισημαίνοντας πως «Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την ισόρροπη αξιοποίηση όλων των μορφών ενέργειας για να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες, η επάρκεια της χώρας. Προϋπόθεση για αυτό είναι να γίνει η ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι πεδίο κερδοφορίας και εμπόρευμα για τις μεγάλες πολυεθνικές. Έτσι μπορεί τόσο να προστατευτεί το περιβάλλον, οι κάτοικοι των χωριών και να εξασφαλιστεί φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή κατανάλωση».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις διαχρονικές ευθύνες όλων των αστικών κομμάτων που «έδωσαν τη σκυτάλη το ένα στο άλλο όσο κυβέρνησαν τη χώρα,  ανοίγοντας το δρόμο για την εμπορευματοποίηση της ενέργειας, διαχωρίζοντας την παραγωγή από τη διανομή, προχωρώντας στην απολιγνιτοποίηση, επιβάλλοντας στη χρήση του φυσικού αερίου, όπως εδώ στη μονάδα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι. 

Το έγκλημα στο σιδηρόδρομο όπως και το έγκλημα της εμπορευματοποίησης του νερού, της ενέργειάς, της υγείας, της παιδείας, έχουν τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν από τη χώρα μας δεσμευμένες από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα αυτά τα κόμματα εξακολουθούν να έχουν ισχυρές δεσμεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα αντιλαϊκά του μέτρα. Από το κάδρο των ευθυνών και των δεσμεύσεων δεν ξεφεύγει ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το ΜέΡΑ25, ούτε η Ελληνική λύση. Τάσσονται όλοι υπέρ της συνέχισης αυτής της  αντιλαϊκής πολιτικής. 

Και το παράδειγμα της Ενέργειας αποδεικνύει ότι όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί θα είναι από χέρι αντιλαϊκή. 

Όλοι τους είναι δεσμευμένοι με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι δεσμευμένοι με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, με την προώθηση της Πράσινης Μετάβασης και το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Είναι ψεύτικο και παραπλανητικό το δίλημμα Τσίπρας ή Μητσοτάκης… 

Το πραγματικό δίλημμα που βγαίνει μέσα από τις εξελίξεις είναι αν θα είναι ισχυρός ο λαός με πιο δυνατό ΚΚΕ και αδύνατα τα αστικά κόμματα που θα σχηματίσουν την όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, μονοκομματική ή συνεργασίας».