ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ & ΘΗΒΑΣ – ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΗΤΑΝ Η ΒΟΙΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε στις 25 Απρίλη το Σχηματάρι, τη Θήβα και τη Λιβαδειά. Στις τρεις ομιλίες που έκανε, εμφάνισε κυριολεκτικά το μαύρο – άσπρο, σε ό,τι έχει να κάνει με τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του Νομού.

Μιλώντας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, θυμήθηκε συγκεκριμένα την PITSOS και την SOFTEX που είχαν κλείσει αλλά «αναβίωσαν», παρά το ότι αυτές ποτέ δε δραστηριοποιήθηκαν στη Βοιωτία. «Ξέχασε» έτσι τη SHNEIDER ELECTRIC, την PIPELIFE και την TUPPERWARE, παρά το ότι πέρασε έξω ακριβώς από τα κλειστά εργοστάσιά τους. Δεν βρήκε να πει λοιπόν κάτι για τις τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας που χάθηκαν από αυτά τα λουκέτα την τελευταία τριετία.

Όσο για την «καρδιά της μεταποίησης» στα Οινόφυτα, για τη ΝΔ – όπως και για τα υπόλοιπα «συστημικά» κόμματα-, τα 12ωρα, τα συνεχή εργατικά ατυχήματα και το δουλεμπόριο των εργολάβων απλώς δεν υπάρχουν.

Στο Σχηματάρι ο πρωθυπουργός μίλησε για ψηφιακούς πίνακες στα σχολεία, αλλά δεν είπε λέξη για το κτήριο του ΕΠΑΛ Σχηματαρίου, το οποίο στεγάζεται επί χρόνια σε κοντέινερ.

Επίσης στο Σχηματάρι, έκανε λόγο για «προστασία του Ασωπού», την ώρα που μόλις 2 χιλιόμετρα από το χωριό δρομολογείται (με τη σύμπνοια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) η υγειονομική βόμβα του «Χώρου Υγειονομικής Ταφής Βιομηχανικών Αποβλήτων», όπου θα καταλήγουν σωρηδόν τα επικίνδυνα απόβλητα όλων των βιομηχανιών της περιοχής.

Στη Θήβα και τη Λιβαδειά μίλησε για τη μείωση των φόρων που δήθεν ελάφρυναν τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά μάλλον δε ρώτησε κανέναν μαγαζάτορα για το πώς τα βγάζει πέρα με την ακρίβεια και τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Φυσικά, δεν περιμέναμε να κάνει κάποια αναφορά στα τεράστια κενά σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό στα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς ή ακόμη και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Αγνοώντας αυτά τα εκρηκτικά προβλήματα, που διαμορφώθηκαν όχι μόνο από τη δική του διακυβέρνηση αλλά και των προκατόχων τους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είναι λογικό το ότι βρήκε να «αντιπαρατεθεί» στα θέματα της σταθερής κυβέρνησης ή του «σχεδίου Δήμητρα» του κ. Βαρουφάκη.

Κρατάμε ωστόσο και μερικές αλήθειες που είπε ο πρωθυπουργός: Πχ ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης οι επιχειρηματικοί όμιλοι της περιοχής θα (ξανα) σκάσουν από τα κέρδη, με το λαό να βολεύεται με τα ψίχουλα. Ή ότι την επόμενη περίοδο με δυσκολία θα βρίσκει κανείς στη Βοιωτία κάμπο χωρίς τεράστιες εκτάσεις φωτοβολταϊκών και λόφο χωρίς ανεμογεννήτριες, τη λειτουργία των οποίων θα χρυσοπληρώνει ο λαός μέσω του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Όσο η ΝΔ θα ψάχνει να βρει διαφορές στα επιμέρους με το ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός και της Βοιωτίας έχει μία λύση. Να κάνει τη διαφορά με την αποφασιστική στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Πάει πολύ σε ένα νομό όπου παράγεται τεράστιος πλούτος απλώς να επιβιώνουμε. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με ισχυρό ΚΚΕ.