ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα στις 6/5

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα στις 6/5

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα στις 6/5

Χαλκίδα, 8 Μάη 2023

Η σταθερότητα και η ανάπτυξη για τους ομίλους, γεννά την αστάθεια και τη φτώχεια του λαού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις με συνέπεια και συνέχεια. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα στις διάφορες “κρίσεις” που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ και στις οποίες αναφέρθηκε ο κ Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στην Εύβοια.

Το λαϊκό εισόδημα ρημάζεται με τους μισθούς πείνας και τη φοροληστία την ώρα που οι όμιλοι απολαμβάνουν τεράστια κέρδη, εθελοντική φορολόγηση, απαλλαγές και επιδοτήσεις για επενδυτικά κίνητρα. Οι όμιλοι είναι λοιπόν πιο ισχυροί σήμερα κι όχι γενικά η Ελλάδα. Για τα δικά τους συμφέροντα η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο για μερτικό στις μοιρασιές των αγορών και μεγάλους κινδύνους για το λαό μας. Για τα δικά τους συμφέροντα και μάλιστα σε μια περίοδο ανάπτυξης θυσιάζεται η δημόσια υγεία, η αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία, η κατάλληλη και ασφαλής σχολική στέγη στην Εύβοια και όχι μόνο, γιατί δεν τους αποφέρουν κέρδη, γιατί οι ζωές μας θεωρούνται κόστος.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει το θράσος να παινεύεται για το Νοσοκομείο Χαλκίδας που παραμένει κενό από βασικές ειδικότητες και υγειονομικό προσωπικό, με τους εργαζόμενους να είναι συνεχώς στα κάγκελα και να διεκδικούν από την κυβέρνηση, αύξηση της χρηματοδότησης και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Έχει το θράσος να παινεύεται για την αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια που ήταν γυμνή από υποδομές και προσωπικό. Έχει πολύ περισσότερο το θράσος να παινεύεται για τη στήριξη των πληγέντων από αυτή, που σήμερα και πάλι διεκδικούν με τον αγώνα τους μέτρα για να μείνουν στον τόπο τους και μάλιστα απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης, που τους αφήνει στην τύχη τους «κι όπου βγει». Τέλος πάει πολύ το 2023 αυτοί που άφησαν χωρίς οδικό δίκτυο την Εύβοια για δεκαετίες να παινεύονται για ένα δρόμο που έπρεπε να υπάρχει.

Η βελτίωση της ζωής μας και νέες κατακτήσεις όπως καθημερινά αποδεικνύεται, μπορούν να έρθουν μόνο μέσα από την πάλη του λαού. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού για να δυναμώσουν οι αγώνες!

Μόνο ο λαός σώζει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό!