ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ :
Κάντε το όπως οι φοιτητές! Ο λαός να δυναμώσει το ΚΚΕ” (VIDEO)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ :
Κάντε το όπως οι φοιτητές! Ο λαός να δυναμώσει το ΚΚΕ” (VIDEO)

Κάντε το όπως οι φοιτητές, δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο «MEGA» το πρωί της Παρασκευής. Πρόσθεσε ότι οι φοιτητικές εκλογές έστειλαν ένα σπουδαίο μήνυμα με την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» με περισσότερες ψήφους και ποσοστό, ενώ φέτος ψήφισαν πολύ περισσότεροι φοιτητές. 

Το ΚΚΕ δεν δίνει ούτε στήριξη ούτε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως όταν ο λαός  αποφασίσει να ενισχύσει το ΚΚΕ και να είναι μαζί του στους δρόμους για μια άλλη πορεία ανάπτυξης, για μια άλλη πορεία, για να φύγουμε από το καπιταλιστικό σύστημα, τότε το ΚΚΕ θα είναι στη διακυβέρνηση. Σήμερα, σημείωσε, που δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, χρειαζόμαστε ένα δυνατό ΚΚΕ στους αγώνες και στη Βουλή να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα και να υπάρχουν κατακτήσεις, θυμίζοντας ότι το Κόμμα έχει καταθέσει πολλές προτάσεις νόμου και τροπολογίες για την επίλυση λαϊκών προβλημάτων.

Ανέφερε ότι υπάρχουν επιμέρους διαφορές μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά συμφωνούν στα βασικά ζητήματα και ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές στις 21 Μαΐου από τα κόμματα που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Πρόσθεσε ότι η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση θα πρέπει να ψηφίσει περίπου 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, με το οποίο συμφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και μαζί ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο νέα χαράτσια για τον λαό.

Για το αν θα πρέπει να γίνει Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για τις υποκλοπές, απάντησε ότι το ΚΚΕ γενικά ψηφίζει υπέρ, αλλά όπως τόνισε ποτέ έως τώρα δεν έβγαλαν κάτι. Ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και ότι κυρίως είναι πολιτικές οι ευθύνες, προσθέτοντας πως είναι αδιανόητο να μην ήξερε ο Κ. Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις, όπως και ο Αλ. Τσίπρας για τις υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ που άρχισαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.