Γιώργος Μαρίνος από την Κάρυστο:
Ισχυρός ο λαός με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιώργος Μαρίνος από την Κάρυστο:
Ισχυρός ο λαός με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

Γιώργος Μαρίνος από την Κάρυστο: Ισχυρός ο λαός με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κάρυστο την Παρασκευή 20 Μάη, με ομιλητή το Γιώργο Μαρίνο, υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Γ. Μαρίνος απηύθυνε κάλεσμα «σε όλους και σε όλες ανεξάρτητα τι έχουν ψηφίσει σε προηγούμενες εκλογές. Ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, να πάρουν την απόφαση και να φτάσουν με αυτοπεποίθηση στην κάλπη γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το αντίπαλο δέος, θα δώσει δύναμη στο λαό και τους αγώνες του». Τονίζοντας πως «Οι εξελίξεις έχουν θέσει με επιτακτικό τρόπο το πραγματικό δίλλημα:  Να είναι ισχυρός ο λαός με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και πολύ αδύναμα τα αστικά κόμματα που θα σχηματίσουν την όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, μονοκομματική ή συνεργασίας». 

Ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του σημειώνοντας πως «Κι εδώ στην Κάρυστο μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη και να  προχωρήσουμε πολύ δυνατά! Όλοι στη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Για να συζητήσουμε με όλους και με όλες, να διακινήσουμε πολύ μαζικά το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, του ΚΚΕ. Να πεισθούν κι αυτοί που διστάζουν ότι η θέση τους είναι με το ΚΚΕ».

2023.5.19_ΜΑΡΙΝΟΣ_ΚΑΡΥΣΤΟΣ.jpg
2023.5.19_ΚΑΡΥΣΤΟΣ_ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.jpg

Ολόκληρη η ομιλία του Γ. Μαρίνου:

Όλοι και όλες την Κυριακή στην κάλπη, αποφασιστικά με μια καθαρή επιλογή! Ψήφο στο ΚΚΕ για αναγεννηθεί η αισιοδοξία, να αναπτερωθούν οι ελπίδες της νέας γενιάς, των λαϊκών οικογενειών για μια καλύτερη ζωή και να καταδικαστεί μαζικά η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ βασανίζει το λαό όλα τα χρόνια και υπονομεύει το μέλλον της νεολαίας. 

Αυτή η ψήφος προκαλεί φόβο στα μεγάλα συμφέροντα , στο σύστημα τους και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Μην μπλέξετε μ’ αυτούς που βρίζονται για το ποιος είναι χειρότερος, ποιος μείωσε πιο πολύ το μισθό και τη σύνταξη, ποιος τσάκισε περισσότερο τα δικαιώματα σας, ποιος φόρτωσε το λαό με περισσότερους φόρους, ποιος εμπορευματοποίησε περισσότερο την υγεία και την παιδεία, ποιος έδωσε περισσότερα προνόμια στους ενεργειακούς ομίλους και “φύτεψε” περισσότερες ανεμογεννήτριες στην Κάρυστο, στον Καφηρέα, στη Νότια Εύβοια.   

Η πορεία τους είναι προδιαγεγραμμένη, θα γίνονται χειρότεροι, γιατί έχει σαπίσει και γίνεται πιο αντιδραστικό το σύστημα που υπηρετούν.

Η  ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπογράψει “συμβόλαιο τιμής” με το μεγάλο κεφάλαιο και όποια κυβέρνηση σχηματιστεί θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εκμεταλλευτές του λαού, την ΕΕ που είναι φάμπρικα παραγωγής αντιλαϊκών αποφάσεων και το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές. 

Τώρα ΚΚΕ, ασπίδα για το σήμερα κι ελπίδα για το αύριο

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους και σε όλες ανεξάρτητα τι έχουν ψηφίσει σε προηγούμενες εκλογές. Ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, να πάρουν την απόφαση και να φτάσουν με αυτοπεποίθηση στην κάλπη γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το αντίπαλο δέος, θα δώσει δύναμη στο λαό και τους αγώνες του.

Αυτές τις λίγες ώρες που απομένουν, θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, για να βρεθούμε κοντά σε κάθε εργαζόμενο, να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι και να πέσει στην κάλπη. 

Μπορούμε να το πετύχουμε!  Ο λαός μπορεί να κάνει την έκπληξη!

Να δοθεί περήφανη απάντηση στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των πολιτικάντηδων  που παίζουν με την αξιοπρέπεια σας και πουλάνε ψεύτικες υποσχέσεις και προσδοκίες, ότι κάποτε θα λύσουν τα προβλήματα που δημιουργεί και σας φορτώνει η πολιτική των κομμάτων τους. 

Το ΚΚΕ είναι σε ανοδική πορεία, συσπειρώνει νέες δυνάμεις κι αυτό επιβάλλεται να καταγραφεί την Κυριακή. 

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα! Προχθές στις φοιτητικές εκλογές η “Πανσπουδαστική”, που στηρίζει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, αναδείχθηκε 1η δύναμη για δεύτερη χρονιά. Οι φοιτητές την τίμησαν για την πρωτοπόρα στάση της στα προβλήματα των φοιτητών , της νεολαίας, κι αυτό δείχνει το δρόμο στο λαό και τα παιδιά του. 

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέκτησαν την 1η θέση στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, στο ΕΚ Αθήνας και πριν λίγο καιρό 1η δύναμη στο ΕΚ Εύβοιας, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Στη ΓΣΕΕ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αναδείχθηκαν 2η δύναμη με 23% και τα αισιόδοξα αυτά αποτελέσματα μπορούν να επεκταθούν, να εκφραστούν στην εκλογική μάχη στις 21 του Μάη.       

Εργαζόμενοι της Καρύστου,

Γνωρίζετε καλά ότι το ΚΚΕ είναι μαζί σας, με τη συνεπή παρέμβαση της οργάνωσης του στην Κάρυστο, στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, με δεκάδες παρεμβάσεις του βουλευτή του, της κοινοβουλευτικής και ευρωκοινοβουλευτικής του ομάδας, με τη συνεπή δράση της οργάνωσής του στην Κάρυστο.

Δουλεύουμε στην πράξη και όχι στα λόγια για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στο Νοσοκομείο, για τη δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού, η οποία με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων καθυστερεί αδικαιολόγητα, για το οδικό δίκτυο, την αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία, για τη στήριξη των εργαζομένων στην περιοχή, των επαγγελματιών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων, των ψαράδων, για τα σχολεία και τη μόρφωση  των παιδιών.  

Πάνω από 20 χρόνια στηρίζουμε τον αγώνα σας, τον αγώνα των  συλλόγων της περιοχής ενάντια στην επέλαση των ενεργειακών ομίλων και στην άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Πριν λίγες μέρες, εδώ στην Κάρυστο, στο Γιοκάλειο συζητήσαμε σε μια πολύ καλή εκδήλωση τις θέσεις του ΚΚΕ για την ενέργεια και σας ευχαριστούμε για την συμβολή σας, για τη συμβολή των συλλόγων στον προβληματισμό που αναπτύχθηκε και θα συνεχίσουμε αυτή τη σχέση και τη δράση μας για να σταματήσει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, να ακυρωθούν οι άδειες που έχουν παραχωρηθεί στους ομίλους και να μην εγκριθούν νέες άδειες.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στη δική σας θέληση φόρτωσαν την Κάρυστο με 500 ανεμογεννήτριες που παράγουν το 12% της αιολικής ενέργειας της χώρας και συνεχίζουν προκλητικά. Τώρα ψήφισαν όλοι τους στην ευρωβουλή ότι μπορούν στο όνομα του “εθνικού συμφέροντος” να δίνουν άδειες στους ομίλους σε ένα βράδυ, και οι επιχειρήσεις να αξιοποιούν περιβαλλοντικές μελέτες από δικά τους, ιδιωτικά γραφεία και να καταπατούν ακόμα και προστατευόμενες περιοχές Natura ή αρχαιολογικούς τόπους, όπως στα Στύρα.  

Κι αυτό είναι κριτήριο για να τους καταδικάσετε, να δώσετε δύναμη στο ΚΚΕ που αντιπαλεύει τα σχέδια τους στην Κάρυστο, στο Μαρμάρι, στα Στύρα, παντού.

Όλοι τους έχουν ευθύνη για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, για το χρηματιστήριο ενέργειας, για την απολιγνιτοποίηση και την υποβάθμιση των εγχώριων ενεργειακών πηγών.

Αποδείχθηκε μεγάλο ψέμα ότι η απελευθέρωση της ενέργειας και ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε φτηνό ρεύμα και ενεργειακή επάρκεια. Αντί γι’ αυτό η πολιτική τους οδήγησε στην εκτίναξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και στην ενεργειακή φτώχεια.

Είπαν ψέματα ότι η λεγόμενη «πράσινη οικονομία» θα προστατέψει το περιβάλλον. Στόχος είναι τα κέρδη των ενεργειακών μονοπωλίων που είναι αδίσταχτα, καταπατούν το όμορφο βουνό της Όχης, τα όμορφα βουνά σε όλη την Εύβοια, σε όλη την Ελλάδα, προκαλούν  ζημιά στον υδροφόρο ορίζοντα, υπονομεύουν το έδαφος, δημιουργούν τους όρους για κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα, προκαλούν βαριές συνέπειες στους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους. 

Το ΚΚΕ παλεύει να γίνει η ενέργεια κοινωνικό αγαθό να αναπτυχθούν όλες οι εγχώριες πηγές σχεδιασμένα, με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων, με ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.  

Όποιο πρόβλημα κι αν πιάσουμε βλέπουμε ότι η ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, η καπιταλιστική ανάπτυξη ζημιώνει τους  πολλούς  και οδηγεί ακόμα και σε εγκλήματα.

Καταδικάστε με την ψήφο σας την αντιλαϊκή πολιτική που ευθύνεται για το  προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Στο όνομα του κέρδους η πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ οδήγησε στην απελευθέρωση, ιδιωτικοποίηση των μεταφορών, αντιμετωπίζοντας  την προστασία της ζωής ως κόστος.     

Τα περί ανάπτυξης και ισχυρής οικονομίας που προβάλλει ο Μητσοτάκης, δεν αφορούν εσάς, αφορούν αυτούς που θησαύρισαν και θησαυρίζουν από τη δουλειά από τον κόπο σας γι αυτό καμαρώνουν από τα στοιχεία που δείχνουν ότι 155 μεγάλες επιχειρήσεις είχαν το 2022 κέρδη 10.5 δις ευρώ με αύξηση 300%, ενώ την ίδια χρονιά ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 7%.

Βγάλτε εσείς συμπεράσματα!

Στην εποχή μας που έχει συγκεντρωθεί τεράστιος πλούτος, μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στις δυνατότητες να ζήσουν οι εργαζόμενοι μια καλύτερη, ανθρώπινη ζωή και σ’ αυτή την άθλια κατάσταση που βιώνουν.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν εγκληματικές ευθύνες για τα μνημόνια και δεκάδες μνημονιακούς νόμους που κατασπαράζουν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι  και νέες είναι άνεργοι, δουλεύουν με μερική και προσωρινή απασχόληση και το ΚΚΕ παλεύει για πλήρη και σταθερή δουλειά, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Μειώσανε δραματικά τον κατώτατο μισθό και κατάργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ο μισθός καθορίζεται με υπουργική απόφαση και κριτήριο την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, είναι ακόμα σε ισχύ ο  νόμος Βρούτση της ΝΔ και Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ, κατάργησαν τις τριετίες. 

Οι κλαδικές Συμβάσεις δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα, την τελευταία δεκαετία είμαστε απέναντι σε δραματική μείωση του μέσου μισθού, που ξεπερνά το 25%.

Τσακώνονται παραπλανητικά για τον κατώτατο και τον μέσο μισθό και καμαρώνουν ότι μετά τις εκλογές θα παραμείνουν οι μισθοί εκεί που ήταν το 2011.

Δεν ντρέπονται!

Αυτοί μετράνε τα κέρδη των εκμεταλλευτών και το ΚΚΕ μετράει τις ανάγκες των εργαζομένων. Με ισχυρό ΚΚΕ και μαζικούς εργατικούς αγώνες, μπορούμε να επιβάλουμε αυξήσεις στους μισθούς σε όλες τις κλίμακες, σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο με καταβολή των υπερωριών, με την επαναφορά της Κυριακής αργίας.

Όλες οι κυβερνήσεις ευθύνονται για την κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια και την τρομακτική μείωση των συντάξεων που δέχθηκαν ισχυρό χτύπημα από τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάργησε το ΕΚΑΣ και φόρτωσε τους συνταξιούχους την “προσωπική διαφορά”, που χρησιμοποιεί σήμερα η ΝΔ, αποτελεί κοινή βάση των κομμάτων του κεφαλαίου για το ασφαλιστικό. Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών θα είναι προειδοποιητική βολή για την επίθεση που θα εκδηλωθεί μετά τις εκλογές.

Οι συντάξεις των ναυτεργατών που έφαγαν τα νιάτα τους στην θάλασσα που κινδύνεψε η ζωή τους και πλήρωσαν τα “μαλλιά της κεφαλής” τους στις ασφαλιστικές εισφορές, έχουν μειωθεί κατά 40-50%. Κι αυτό είναι πρόκληση .   

Το ισχνό εισόδημα των εργατικών- λαϊκών οικογενειών, το πλήττει η σκληρή φορολογία,  των έμμεσων και άμεσων φόρων, του ΕΝΦΙΑ.

Σημειώστε το! Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι επαγγελματίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες καταβάλλουν το 95% των φορολογικών εσόδων και οι μεγάλες επιχειρήσεις το 5%! Το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι αφορολόγητο. Αυτή είναι η πολιτική τους.

Όλοι τους εκπροσωπούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των κορακιών των Funds  και οι λαϊκές οικογένειες αντιμετωπίζουν το βραχνά των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το νόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την ποινικοποίηση των αγώνων ως ιδιώνυμο αδίκημα και προσπαθεί να το κρύψει. 

Η ακρίβεια σπάζει κόκκαλα και η κυβέρνηση καμαρώνει για τον εμπαιγμό των διαφόρων καλαθιών της ακραίας φτώχειας. Για όλα αυτά τιμωρείστε τους με την ψήφο σας! Κάνετε κριτήριο τα προβλήματα και τις ανάγκες σας!

Αυτά τα ελάχιστα που υπόσχονται προεκλογικά τα συνοδεύουν σκόπιμα από πολλά “αν” για να τα πάρουν πίσω, να τα ακυρώσουν μπροστά σε μια νέα καπιταλιστική κρίση, στις ανάγκες της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τις δεσμεύσεις που έχουν στην ΕΕ.

Το ΚΚΕ  είναι η φωνή σας. Κατέθεσε στη βουλή ξανά και ξανά τροπολογίες για την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης, κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια και τα καύσιμα, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους, να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και να καταργηθεί η νομοθεσία που ανοίγει το δρόμο για να αρπάξουν οι τράπεζες τα λαϊκά σπίτια.

Αυτά τα αυτονόητα μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών απέρριψε η κυβέρνηση της  ΝΔ  και τα άλλα κόμματα και πρέπει να πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα.  

Φίλοι και φίλες,

Δεν πάει άλλο, δοκιμάστηκαν αυτοδύναμες και κυβερνήσεις συνεργασίας, η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ ή με τη ΔΗΜΑΡ, Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ του Καμμένου.

Αυτή την 4ετία της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πάνω από το 50% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων, 200 και βάλε και το ΠΑΣΟΚ ψήφισε περισσότερα από το 70%.

Θαυμάστε προοδευτικότητα και αντιδεξιό πνεύμα! Είναι ανεπανόρθωτα εκτεθημένοι.

Οι εξελίξεις έχουν θέσει με επιτακτικό τρόπο το πραγματικό δίλλημα:  Να είναι ισχυρός ο λαός με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και πολύ αδύναμα τα αστικά κόμματα που θα σχηματίσουν την όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, μονοκομματική ή συνεργασίας. 

Η “πολιτική σταθερότητα” που διατυμπανίζουν είναι παγίδα, σημαίνει μόνιμη ανασφάλεια για το λαό και τα παιδιά του, θωρακίζει την εξουσία των λίγων σε βάρος των πολλών.

Τα προγράμματα που ανακοίνωσαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “κομμένα και ραμμένα”  στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, του δίνουν νέα προνόμια, κοστολογούν και καταπατούν τις δικές μας ανάγκες.

Φίλες και φίλοι,

Με ευθύνη της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ    και του ΠΑΣΟΚ έχει εμπλακεί η Ελλάδα  στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία που κλιμακώνεται με κίνδυνο γενίκευσης. Μόνο το ΚΚΕ απαιτεί την απεμπλοκή της χώρας και το κλείσιμο των αμερικάνικων βάσεων, να σταματήσει τώρα η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού που ρίχνει λάδι στη φωτιά του πολέμου και η συμμετοχή στους αμερικανο-ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που βάζουν στόχαστρο αντιποίνων το λαό μας. 

Μόνο το ΚΚΕ ενημερώνει το λαό ότι η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έχουν μπει στο τραπέζι επικίνδυνων “παζαριών” της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα και την Τουρκία  για το μοίρασμα και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, πυροδοτώντας νέους ανταγωνισμούς, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ επιδιώκουν να κρατήσουν κοντά τους την Τουρκία και να την αποσπάσουν από τη ρωσική επιρροή, όχι μόνο δεν είναι “προστάτες”, όπως ισχυρίζονται τα άλλα κόμματα, αλλά τροφοδοτούν την τουρκική επιθετικότητα, δεν αναγνωρίζουν τα σύνορα στο Αιγαίο.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, στους επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες ανεξάρτητα τι είχαν ψηφίσει σε προηγούμενες εκλογές και τους καλούμε να σκεφτούνε καλά ότι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα άλλα κόμματα είναι δεσμευμένα στο “Ταμείο Ανάκαμψης” , το γνωστό υπερμνημόνιο που διαθέτει δις ευρώ για τους οικονομικούς ομίλους και βάζει 350 προαπαιτούμενα, σε βάρος του λαού.

Το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί τις μεγάλες επιχειρήσεις και θα το αποπληρώνει ο λαός. Πληρώνοντας ακριβά με την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, την μόνιμη ακρίβεια, την υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, με νέα φορολογικά χαράτσια, όπως αυτά με τους λεγόμενους “πράσινους φόρους” στα καύσιμα, τα λαϊκά σπίτια, τα αυτοκίνητα, τις οικοσκευές, την αύξηση των εισιτηρίων στα Ακτοπλοϊκά πλοία, που ψηφίσαν όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ προχθες στην ευρωβουλή.

Αυτό είναι το κοινό τους πρόγραμμα και οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί, μονοκομματική ή συνεργασίας θα είναι από χέρι αντιλαϊκή. Αυτό που τους ενδιαφέρει  είναι η “αντοχή της οικονομίας”, η “δημοσιονομική πειθαρχία” και τα “πρωτογενή πλεονάσματα” που πληρώνει ακριβά ο λαός.

Είναι αδίσταχτοι. Παραμονές εκλογών κουνάνε πάλι το “σκιάχτρο” της ακυβερνησίας κι ενώ είναι γνωστό ότι τα κόμματα του κεφαλαίου η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ μαζί με τα συμπληρώματά τους, μπορούν να τα βρουν και να σχηματίσουν κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, αλλά παίζουν παιχνίδια. Προσανατολίζονται σε δεύτερες εκλογές, γιατί επιδιώκουν να εκβιάσουν τη λαϊκή ψήφο, να πάνε με προίκα στα παζάρια που γίνονται πάνω και κάτω από το τραπέζι.

Ο λαός, εσείς, μπορείτε να κάψτε όλα τα αντιλαϊκά σενάρια, να δώσετε μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ!

Δεν μπορούν να κρυφτούν! Την ώρα που ο Τσίπρας εκτοξεύει άσφαιρα πυρά κατά του Μητσοτάκη, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε, είπε  : «Δεν έχουμε καμιά διαφορά με τη ΝΔ στα σοβαρά ζητήματα».

Ο Αντώναρος πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ και τώρα υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι “το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πολύ με το πρόγραμμα που είχε ο Κώστας Καραμανλής”. 

Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό Σαμαρά, ανέφερε πρόσφατα : «Οι συγκλίσεις μεταξύ των συστημικών κομμάτων στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακά μεγάλες, έχουν γίνει πάρα πολύ μεγάλες συναντήσεις μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Και καμιά φορά, η υπερβολική αύξηση της ρητορικής οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν επαρκείς, ουσιαστικές διαφορές….”    

Ο Τσίπρας  ζητάει ανοχή από το ΚΚΕ, το θέλει συνένοχο για να σχηματίσει μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση. Το ΚΚΕ έχει αρχές, δεν εκβιάζεται κι αυτό το γνωρίζει καλά το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό καταφεύγει σε άθλιους εκβιασμούς και προσβολές σε βάρος λαϊκών δυνάμεων που τον εγκαταλείπουν και συμπορεύονται  με το ΚΚΕ, ενώνουν τη φωνή τους μαζί του στους λαϊκούς αγώνες.

Δε θα τους περάσει! Ο λαός θα απαντήσει στους εκβιασμούς, θα δώσε δύναμη στο ΚΚΕ.

Τώρα γνωρίζετε καλά, έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι κάθε υποχώρηση στο λεγόμενο μικρότερο κακό έχει στοιχίσει στο λαό πολύ ακριβά, το μικρότερο κακό γίνεται κάθε φορά πιο μεγάλο και επικίνδυνο.

Για το σχηματισμό κυβέρνησης ας ψάξει ο Τσίπρας για νέους ακροδεξιούς τύπου ΑΝΕΛ. Ας ψάξει στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, με αυτούς άνοιξε το δρόμο για την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα.  Με αυτούς ψήφισε την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Έφτασαν μέχρι του σημείου να ψαρεύουν στα θολά νερά για να πάρουν τις ψήφους των φασιστών, των ορφανών του Κασιδιάρη.

Τα περί “προοδευτικής κυβέρνησης” και τα αναμασήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί “αλλαγής” είναι μούφα. Η πολιτική του εγγυάται μόνο την κερδοφορία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας και ξέρετε καλά ότι δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δε χωρούν, ή θα κερδίζουν οι εργαζόμενοι ή θα κερδίζει το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτό που κρίνεται στις 21 Μάη δεν είναι “ποιος” και “πως” θα εφαρμόσει το αντιλαϊκό πρόγραμμα στις πλάτες του λαού, αλλά πόσο δυνατός θα είναι ο λαός έχοντας στο πλευρό του ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ που δεν έχει καμία δέσμευση σε μεγάλα συμφέροντα, δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού που τον υπηρετεί ακούραστα για δεκαετίες.

Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ, στο πλευρό των εργαζομένων, δεν θα μεταλλαχτεί, όπως γίνεται με την ψήφο των άλλων κομμάτων που οι βουλευτές τους αλλάζουν κόμματα, όπως  τα πουκάμισα, γιατί τα κόμματα αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία. 

Το είπαμε, το λέμε κατηγορηματικά, Καμιά συμμετοχή, στήριξη ή ανοχή σε όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από αυτές ή τις επόμενες εκλογές γιατί το ΚΚΕ δεν θα προδώσει το λαό, δεν θα γίνει ποτέ άλλοθι για να εφαρμοστεί αντιλαϊκή πολιτική και να αφοπλιστεί η λαϊκή πάλη, θα είναι η βάση της λαϊκής ριζοσπασπαστικής αντιπολίτευσης, ανοίγοντας το δρόμο της ανατροπής αυτής της σαπίλας!  

 Κάποιοι κοιτούν προς τα μικρά κόμματα για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους στη  ΝΔ , το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αλλά πρέπει να σκεφτούν καλύτερα την πείρα της προηγούμενης περιόδου. Το “ΛΑΟΣ”, το “Ποτάμι”, οι ΑΝΕΛ,  η “Ένωση Κεντρώων”, η ΔΗΜΑΡ  χρησιμοποιήθηκαν ως εφεδρεία για την εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης και κατέθεσαν την  ψήφο στην πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Σήμερα υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι.

Ο Βαρουφάκης του ΜΕΡΑ 25 είναι γνωστός παράγοντας της πλουτοκρατίας, έχει στενές σχέσεις με μεγάλα συμφέροντα, με διεθνή Λόμπυ, σε σύνδεση με τον όμιλο του χρηματιστή Σόρος, υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που όταν ανέλαβε δήλωσε πως το 70% των μέτρων του 2ου μνημονίου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να εφαρμοστεί και χωρίς μνημονιακή υποχρέωση, την ώρα που οι εργαζόμενοι πάλευαν στο δρόμο για τα δικαιώματά τους.

Έχει μεγάλες ευθύνες για την προετοιμασία του 3ου θανατηφόρου για το λαό μνημονίου, υπογράφοντας το πρόγραμμα γέφυρα μεταξύ του 2ου και του 3ου μνημονίου τον Φλεβάρη του 2015, ψηφίζοντας τελικά με επιστολική ψήφο, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το 3ο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015.

Σήμερα, υπερασπίζεται την λεγόμενη “Πράσινη Ανάπτυξη” που έχει εκτοξεύσει την τιμή του ρεύματος και έχει γεμίσει ανεμογεννήτριες την Κάρυστο, υπερασπίζεται το “Ταμείο Ανάκαμψης” κρύβοντας ότι πρόκειται για νέο μνημόνιο, ότι περιέχει αντιλαϊκά προαπαιτούμενα.

Μετά από όλα αυτά μιλάει για ρήξεις για να εγκλωβίσει λαϊκές δυνάμεις στη στρατηγική της ΕΕ και τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου. Τα περί αντισυστημικότητας του Βαρουφάκη είναι ανέκδοτο.

Ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, γνωστός επιχειρηματίας που βλέπει το λαό ως πελάτη, έχει “αλληλογραφία με το Χριστό”, όπως λέει  και παίζει με το θρησκευτικό συναίσθημα, ήταν από τους υπαρχηγούς του Καρατζαφέρη και μετά στέλεχος της ΝΔ, έχει ψηφίσει αμέτρητα αντιλαικά νομοσχέδια, είναι φορέας ρατσιστικών θέσεων και  πολέμιος  των λαϊκών διεκδικήσεων. 

Τώρα ΚΚΕ !

Αυτό θα κάνει τη διαφορά !

Οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ ήταν παντού, στους χώρους δουλειάς  στις πόλεις και τα χωριά, μέσα στη βουλή και επιβάλλεται να κατανοηθεί και από τους πιο διστακτικούς ότι πολλοί κομμουνιστές βουλευτές σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη για να ακούγεται η φωνή και να αναδεικνύονται τα προβλήματα του λαού, να έχει μαχητές στο πλευρό του, στηρίγματα στους αγώνες του.  

Μπροστά μας έχουμε δύσκολες μέρες, κλιμάκωση των αντιλαϊκών επιθέσεων και σ΄αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαία, πολύτιμη, αναντικατάστατη η μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ, για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, για να δυναμώσουν οι αγώνες για νέες κατακτήσεις και να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, να περάσει η εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης, του λαού, να γίνει πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο με εφόδιο την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ στο λαό.

Για να περάσουν τα μέσα παραγωγής, τα οικονομικά εργαλεία στα χέρια των παραγωγών του πλούτου και να αξιοποιηθούν, να αναπτυχθούν με κεντρικό, πανεθνικό , επιστημονικό σχεδιασμό με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων,  με αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες και λαούς, με θεσμούς πραγματικής δημοκρατίας, με αιρετούς και ανακλητούς εκπροσώπους των εργαζομένων.

Καθαρές θέσεις που είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου, για να εξασφαλιστεί σταθερή δουλειά σε όλους και σε όλες, με σύγχρονα δικαιώματα, υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσια -δωρεάν υγεία και πρόνοια, δωρεάν, πραγματική μόρφωση για όλα τα παιδιά, προστασία του περιβάλλοντος. 

Το “ως εδώ-δεν πάει άλλο” που εκφράζει την έντονη λαϊκή αγανάκτηση μπορεί να μετατραπεί σε απόφαση αγώνα γι’ αυτή τη μόνη προοδευτική διέξοδο.

Όταν ο λαός επιλέξει αυτό το δρόμο, το    ΚΚΕ είναι έτοιμο να αναλάβει αυτή την ευθύνη.

Το παραμύθι με την αναμονή των σωτήρων έχει τελειώσει, το έχει πληρώσει ακριβά ο λαό! 

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ. Μαχητικά ούτε ένα βήμα πίσω. Οι χιλιάδες ψηφοφόροι του ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη να γίνουν δύναμη και στις επόμενες εκλογικές μάχες.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, το κεφάλαιο, τα κόμματα του και η αντιλαϊκή τους πολιτική,  και ΟΛΟΙ ΜΑΣ, οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες, οι νέοι και οι νέες, με το ΚΚΕ. 

ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για τον λαό!

Ασπίδα για το σήμερα -Ελπίδα για το αύριο.  

Κι εδώ στην Κάρυστο μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη και να  προχωρήσουμε πολύ δυνατά! Όλοι στη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Για να συζητήσουμε με όλους και με όλες, να διακινήσουμε πολύ μαζικά το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, να πεισθούν κι αυτοί που διστάζουν ότι η θέση τους είναι με το ΚΚΕ.

Καλή δύναμη, σε όλους και σε όλες!