Σε μαζική συγκέντρωση στην Ιστιαία μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε μαζική συγκέντρωση στην Ιστιαία μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας

Σε μαζική συγκέντρωση στην Ιστιαία στη Βόρεια Εύβοια μίλησε τη Δευτέρα 19 Ιούνη  ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας. Η μαζική συμμετοχή νέων, εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων στη συγκέντρωση έδειξε την θέληση και την αποφασιστικότητα για νέα άνοδο του ΚΚΕ στη Βόρεια Εύβοια, για διασφάλιση της βουλευτικής έδρας στο Νομό. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε:

«Και σήμερα εδώ στην Ιστιαία, θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες που βιώνουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη φτώχεια, ξεριζώνονται και είναι αντιμέτωποι με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της, την καταστολή και τους διωγμούς, τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την πολιτική που γιγαντώνει τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνει τους ξεριζωμένους στα ταξίδια του τρόμου.

Κανένας συμβιβασμός με αυτή τη βάρβαρη “κανονικότητα”, ….στο δίλημμα “τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας”, η απάντηση είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων!  Αυτή είναι η θέση του ΚΚΕ και με αυτή δυναμώνουμε τον αγώνα μας.   

Σύντροφοι και φίλοι,

Στις εκλογές του Μάη έγινε ένα θετικό βήμα μέσα σε ένα αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων και τώρα πάμε για τα  επόμενα, για να γελάσουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά πρόσωπα, να οπλιστούν με αισιοδοξία οι εργαζόμενοι , οι νέοι και οι νέες.

Τώρα στις εκλογές 25 Ιούνη χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ για 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στη συναίνεση που θα της δώσουν τα άλλα κόμματα. Αυτό είναι που θα μετρήσει για τον λαό απέναντι στα δύσκολα που του ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα.     

Κατακτήσαμε 427.000 ψήφους, ποσοστό 7,23 % και 26 βουλευτές.

Στην Αττική το ΚΚΕ αναδείχθηκε 3η δύναμη.  Συνολικά, στην  Εύβοια προστέθηκαν 2.855 ψήφοι. Στη Βόρεια Εύβοια πιάσαμε διψήφιο αριθμό. Σε τρία χωριά το ΚΚΕ αναδείχθηκε 1η δύναμη, σε 9 δεύτερη, σε άλλα χωριά τρίτη δύναμη.

Αναγνωρίστηκαν οι αγώνες που έδωσε το κόμμα μας, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των κομμουνιστών στο εργατικό -λαϊκό κίνημα, …η πάλη του ΚΚΕ στη Βόρεια Εύβοια ενάντια στις βαριές συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2021. Εκτιμήθηκε η καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ για τις αποζημιώσεις των πληγέντων,  το δικαίωμα δουλειάς των Ρετσινάδων, των δασεργατών, για τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών .

Εκτιμήθηκε η δράση του ΚΚΕ για την κάλυψη των κενών και των ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας, για σύγχρονο οδικό δίκτυο που παραμένει  άθλιο με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που καθυστερούν δραματικά , για την αντιπυρική προστασία που παραμένει ζητούμενο.

Η αναγνώριση της πάλης του ΚΚΕ να γίνει κριτήριο και γι’ αυτούς που στις εκλογές του Μάη ψήφισαν άλλο κόμμα.

…….

Τώρα όλοι στη δράση !

Ο κάθε ένας και η κάθε μια το κατανοεί, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει  μαχητική αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των εργατικών- λαϊκών συμφερόντων,  γιατί η πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των επαγγελματιών, των βιοπαλαιστών αγροτών, τα δικαιώματα της νεολαίας.  

Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεσμευμένη στο μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα , έχοντας τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ , του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων.

Στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής μπαίνουν όλα τα εργαλεία του κεφαλαίου:

Το “Ταμείο ανάκαμψης” της ΕΕ, αυτό το υπερμνημόνιο που διαθέτει δεκάδες δις στις οικονομικούς ομίλους, στις μεγάλες επιχειρήσεις για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους και περιλαμβάνει 350 προαπαιτούμενα που θα πληρώσει και πάλι ο λαός μας. 

……

Στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής είναι η λεγόμενη “πράσινη ανάπτυξη”  που προβλέπει πανάκριβο ρεύμα και ενεργειακή φτώχεια για το λαό, σκληρούς “πράσινους” φόρους και θα επιταχύνει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων στα πανέμορφα βουνά μας, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, βιάζοντας το περιβάλλον.

Βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία στο πλευρό των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που συγκρούονται με τη Ρωσία με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο πόλεμος κλιμακώνεται και  οι κίνδυνοι για το λαό μας και τους άλλους λαούς πολλαπλασιάζονται.

Είναι σε εξέλιξη το “παζάρι” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αμερικανοΝΑΤΟική παρέμβαση με στόχο την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και τμήματος της Αν. Μεσογείου σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των ελληνικών νησιών, της χώρας, με επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται στη Θράκη. 

Αυτή είναι η “σταθερότητα” της ΝΔ , αυτές οι στρατηγικές επιλογές είναι το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. 

……

Τι κρύβει το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ για να ξεγελάσει τους εργαζόμενους ; κρύβει ότι ψήφισε πάνω από το 70% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω απο το 50%, ψήφισαν νομοσχέδια που κατάργησαν εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, έδωσαν νέα προνόμια στις μεγάλες επιχειρήσεις, ενίσχυσαν την εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια. 

Το ίδιο έκαναν και στο Ευρωκοινοβούλιο. Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί το 80% των σκληρών αποφάσεων που υλοποιούν τη στρατηγική του κεφαλαίου και προκαλούν δεινά στο λαό μας και τους άλλους λαούς. 

Μόνο το ΚΚΕ στάθηκε στο ύψος των λαϊκών απαιτήσεων, καταψήφισε και αντιπάλεψε τα νομοσχέδια της ΝΔ, μετέφερε στη βουλή και στην ευρωβουλή τα εργατικά -λαϊκά αιτήματα και πάλεψε για την ικανοποίηση τους.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες που προβληματίζονται  ακόμα για το τι  θα ψηφίσουν και τους λέμε να τιμήσουν την αγωνιστική στάση του ΚΚΕ και να βγάλουν συμπεράσματα από τη σύμπλευση ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, να σκεφτούν καλά πως  το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε με τη ΝΔ και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, στην κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ του Καμένου.

Να σκεφτούν ότι όλοι τους είναι συνένοχοι για τα μνημόνια που βασάνισαν, βασανίζουν το λαό με εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους.  

Τι δουλειά έχουν οι εργαζόμενοι με τα κόμματα που τους έκαψαν και τους εξόργισαν  και σήμερα έχουν γίνει χειρότερα γιατί είναι ακόμα πιο γερά κολλημένα στα μεγάλα συμφέροντα;

Τι έκανε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ;

Ψήφισε το πρώτο μνημόνιο που κατάργησε τον 13ο και 14ο μισθό και μείωσε όλους τους μισθούς , αύξησε το ΦΠΑ, τα όρια των απολύσεων της συνταξιοδότησης .

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο που μείωσε δραματικά τον κατώτατο μισθό χτυπώντας ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους , κατάργησε τις κλαδικές συμβάσεις, μείωσε τις συντάξεις κ.α.

Το τρίτο μνημόνιο ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, και με αυτό διατηρήθηκαν όλα τα σκληρά αντιλαικά μέτρα, μειώθηκαν πάρα πέρα οι συντάξεις και αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης, καταργήθηκε το  ΕΚΑΣ, εκτινάχθηκε η  λαϊκή φορολογία και δόθηκε η δημόσια περιουσία στο “υπερταμείο” και πολλά άλλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ βάζουν εμπόδια, τρικλοποδιές στην ανάπτυξη του εργατικού -λαικού κινήματος, μαζί με την ΝΔ συνεργάζονται ενάντια στο ΠΑΜΕ για να μπλοκάρουν τους εργατικούς αγώνες. 

Αυτή συνολικά η πολιτική έφερε την ΝΔ στην κυβέρνηση το 2019 και 1η δύναμη στις εκλογές του Μάη, την τροφοδότησε με χιλιάδες ψήφους, καλλιέργησε την ηττοπάθεια και την αντίληψη ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και έχει μεγάλες ευθύνες που ενα τμήμα του λαού θεώρησε τη ΝΔ ως δήθεν το μικρότερο κακό.

Στις ανησυχίες για την λεγόμενη παντοδυναμία της ΝΔ απαντάμε αποφασιστικά :

Καμιά αστική κυβέρνηση, όσους βουλευτές κι αν έχει, δεν είναι παντοδύναμη, όταν υπάρχει εργατικό – λαϊκό κίνημα, όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ! Και δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό εργατικό κίνημα, δυνατός λαός να βάλει εμπόδια, να καθυστερήσει αντιλαϊκά μέτρα, να έχει κατακτήσεις.

Για ποια   αντιπολίτευση μιλάνε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ;  Θα είναι και πάλι “συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση”. 

Ορκίζονται στα συμφέροντα των Τραπεζών και των Fands, των κορακιών που αρπάζουν τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το νόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την ενοχοποίηση των αγώνων ως ιδιώνυμο αδίκημα.

Το ΚΚΕ, η κοινοβουλευτική του ομάδα βρέθηκε παντού, εκεί που δουλεύουν , εκεί που ζουν οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες, που σπουδάζουν οι νέοι και οι νέες, εκατοντάδες παρεμβάσεις του κομμουνιστή βουλευτή στην Βόρεια Εύβοια, γενικά στην Εύβοια, για κάθε λαϊκό πρόβλημα.

Αυτά  είναι  βασικά κριτήρια για τις αποφάσεις και την ψήφο του λαού στις εκλογές στις 25 Ιούνη.

Τα λαϊκά συμφέροντα επιβάλλουν αύξηση του ποσοστού του ΚΚΕ , για να επανεκλεγούν και να αυξηθούν οι 26 βουλευτές, να ξεπεραστούν με την ψήφο του λαού τα εμπόδια που βάζει ο άδικος και ληστρικός εκλογικός νόμος, να επανεκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στην Εύβοια, να μη χαθεί η έδρα από επιλογές που θα στραφούν σε βάρος του λαού, να βγει πιο δυνατό το ΚΚΕ. Αυτό πρέπει να το σκεφτεί ο κάθε ένας και η κάθε μια τώρα γιατί μετά την απομάκρυνση από  την κάλπη θα είναι αργά. Η ζημιά θα έχει γίνει!

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θα είναι μπροστά στον αγώνα για την κατάργηση  των αντεργατικών- αντιλαϊκών  νόμων, για το δικαίωμα στην πλήρη- σταθερή εργασία , για τα προβλήματα των Ρετσινάδων για την ένταξη στα Βαρέα- Επικίνδυνα Επαγγέλματα και θα δώσουμε  σκληρή μάχη για το πετύχουμε, στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, θα συνεχίζει να στηρίζει αποφασιστικά τις διεκδικήσεις των ελαιοπαραγωγών, των μελισσοκόμων, των συκοπαραγωγών.

Θα πρωτοστατεί για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, για πραγματική μόρφωση των παιδιών, ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης, για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Θα δίνει τη μάχη για την απεμπλοκή της χώρας από τα ΝΑΤΟικά σχέδια στο πόλεμο στην Ουκρανία, για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις που οδηγούν στην διχοτόμηση του Αιγαίου.  

Το ΚΚΕ δεν θυμήθηκε προεκλογικά το δημόσιο σύστημα υγείας όπως κάνουν προκλητικά τα άλλα κόμματα, όπως κάνουν η ΝΔ , ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια , που αντιμετώπισαν εγκληματικά την υγεία του λαού ως κόστος, πριν , κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέχρι σήμερα που ζούμε τραγικά γεγονότα, χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές.

Παλεύει για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και αναβαθμισμένο σύστημα υγείας, για να καλυφθούν άμεσα τα μεγάλα κενά στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και τα Κέντρα Υγείας, για την στελέχωση του ΕΚΑΒ με διασώστες και την απόκτηση κατάλληλων ασθενοφόρων,  για να σταματήσουν τα εγκλήματα που γίνονται με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και συγκλονίζουν το λαό μας.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε θρηνήσει τρείς νεκρούς στη Βόρειο Εύβοια γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Στην Κώ μεταφέρθηκε ασθενής στην καρότσα αγροτικού και πέθανε ο άνθρωπος γιατί δεν είχε ασθενοφόρο, στη Νέα Μάκρη πέθανε 19χρονη έγκυος γιατί άργησε να φτάσει το ασθενοφόρο και πολλά άλλα εγκλήματα. 

Πριν λίγες μέρες, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός εκφράζοντας τη γραμμή του μεγάλου κεφαλαίου και του κόμματος του, είχε το θράσος να δηλώσει ότι είναι σπατάλη η θεραπεία των καρκινοπαθών τελικού σταδίου, γιατί έχει κόστος, στοιχίζει ακριβά. Πρότεινε δηλαδή τη “διαλογή” ασθενών, τον καιάδα για να μειωθούν τα έξοδα των νοσοκομείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ υποκρίνονται , όλοι τους έχουν ψηφίσει , έχουν υιοθετήσει και εφαρμόσει την τραγική πολιτική του “κόστους οφέλους”  που είναι η στρατηγική κατεύθυνσης της ΕΕ.

Η τα κέρδη των λίγων ή οι ζωές των πολλών !

Φίλοι και σύντροφοι,

Για ποιά αντιδεξιά πολιτική μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ ;

για το νόμο Κατρούγκαλου που μακέλεψε τις συντάξεις , το νόμο Αχτσιόγλου -Βρούτση που κατάργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την Εθνική Γενική ΣΣΕ στέλνοντας τον κατώτατο μισθό στα τάρταρα;

για το στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ που έφερε νέες αμερικάνικες βάσεις ή το κάλεσμα στα ορφανά του Κασιδιάρη να τον στηρίξουν στις εκλογές του Μάη ; 

Θαυμάστε αντιδεξιά στάση !

Αγκαλιά με τον Αντώναρο τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ επι κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. 

Με τον δηλωμένο αντικομμουνΙστή Μαρατζίδη, τον αναθεωρητή της ιστορίας που ξεπλένει τα ναζιστικά στρατεύματα στην Ελλάδα στην κατοχή και τους ταγματασφαλίτες, για να πολεμήσει τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ , της ΕΠΟΝ, τον αγώνα του ΚΚΕ που ήταν εμπνευστής και αιμοδότης της αντίστασης .

Με άλλα φυντάνια  με δεσμούς με το κεφάλαιο και τον αμερικάνικο παράγοντα.

Τι δουλειά έχουν αριστεροί , προοδευτικοί, δημοκράτες άνθρωποι με αυτή την αθλιότητα; πως θα δώσουν ψήφο και θα στηρίξουν αυτό το κατάντημα ;

Το ΚΚΕ τους καλεί παρά τις όποιες διαφορές να κάνουν το βήμα να συναντηθούμε στους αγώνες και στην κάλπη , γιατί το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει τις λαικές αγωνίες, να δώσει ελπίδα και αισιοδοξία ως ισχυρή 100% λαική αντιπολίτευση που θα ανοίξει το δρόμο της ανατροπής.

Φίλοι και φίλες, 

Ο λαός να μην σκορπίσει την ψήφο του, να αφοπλίσει τις παγίδες που στήνει το σύστημα με δόλωμα τα λεγόμενα “μικρά κόμματα”, κόμματα “μιας χρήσης” που αρπάζουν τη λαική ψήφο , την ακουμπάνε στο τραπέζι της αντιλαικής πολιτικής των κυβερνήσεων και κάνουν μεγάλη ζημιά στο λαό και την πάλη του. Αυτό έκανε το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη , οι ΑΝΕΛ του Καμμένου , η ΔΗΜΑΡ , η Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη, το Ποτάμι του Θεοδωράκη και άλλα.

Τώρα έχουν εμφανιστεί διάδοχοι!

Διάφορα ακροδεξιά μορφώματα, με αντιδραστικές θέσεις,  όπως το μόρφωμα “Νίκη”,  η Ελληνική Λύση και άλλα που επιχειρούν να καπηλευτούν το θρησκευτικό αίσθημα.   

Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, προέδρου της βουλής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το πρώτο 6μηνο του 2015 με τα γνωστά ανυπόφορα σόου, που ευθύνεται για την στήριξη της αντιλαικής πολιτικής και την εξαπάτηση του λαού μέσα από την λεγόμενη «περήφανη διαπραγμάτευση», την «συμφωνία – γέφυρα» για παράταση του 2ου μνημονίου τον Φλεβάρη του 2015 ή την κλοπή των αποθεματικών δημόσιων οργανισμών για την αποπληρωμή του χρέους.

Ως πρόεδρος της βουλής έβαλε εμπόδια στην νομοθετική παρέμβαση, στο σχέδιο νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων και των αντιλαϊκών νόμων και σήμερα υπερπροβάλλεται απο τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης δίνοντας διαλέξεις αερολογίας, εφεδρεία για διάφορα πολιτικά παιχνίδια. Σήμερα στελέχη της φασιστικής Χρυσής Αυγής καλούν σε στήριξη της “ Πλεύσης Ελευθερίας” εκτιμώντας την στάση της κ. Κωνσταντοπούλου η οποία το Μάρτη του 2015 είχε υποστηρίξει ότι δεν είναι νόμιμη η λειτουργία της βουλής αν απουσιάσουν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής , για τα εγκλήματα που έκαναν.  

Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι κι αυτό ένα κόμμα “φαντομάς” που δεν έχει καμία αναφορά στο εργατικό , λαϊκό κίνημα, απών από  τους αγώνες των εργαζομένων.

Σήμερα 9 υποψήφιοι βουλευτές αποχώρησαν από  τα ψηφοδέλτια αυτού του κόμματος και κατήγγειλαν ότι πρόκειται για “έκτρωμα” που κάνει ότι της γουστάρει η κ. Κωνσταντοπούλου, προσβάλλοντας ακόμα και τους υποψήφιους βουλευτές.    

Ο λαός πρέπει να πάρει τα μέτρα του για να πιάσει τόπο η ψήφος τους την επόμενη μέρα με ισχυρό ΚΚΕ, για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα , δυναμώνοντας τους συλλογικούς αγώνες, κόντρα στον συμβιβασμό και την απογοήτευση που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τροφοδοτώντας έτσι και τη ΝΔ, για να δημιουργήσουμε ρωγμές στον αρνητικό συσχετισμό.

Ολα αλλάζουν όταν το αποφασίζουν με τη δράση τους οι πολλοί!

Δυνατό ΚΚΕ γιατί δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική.

Γιατί κόντρα στη μιζέρια και το «τίποτα δεν γίνεται», το ΚΚΕ αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, τον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισμό, την προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος.

Γιατί έχει ισχυρό μέτωπο στον φασισμό και το θερμοκήπιό του, το σύστημα της εκμετάλλευσης. Δεν δίνει συγχωροχάρτια ντροπής στους ναζί, όπως κάνουν άλλα κόμματα.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί έχει Πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας, πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγεται, ώστε να αναπτυχθεί σχεδιασμένα η οικονομία με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό.

Γιατί στη σημερινή βαρβαρότητα υπάρχει διέξοδος για τα συμφέροντα του λαού, στη σύγκρουση και την ανατροπή του σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος, για να εξαλειφθεί η εκμετάλλευση, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, πραγματική, δωρεάν μόρφωση των παιδιών, πολιτισμός, αθλητισμός για όλους, σεβασμός και προστασία του περιβάλλοντος, αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση.    

Έμειναν 5 μέρες ! δουλεύουμε με πείσμα και σχέδιο, δυναμώνουμε την προσπάθεια, ξεπερνάμε τον εαυτό μας, υπάρχουν ακόμα μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να φτάσει το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε χιλιάδες λαίκές οικογένειες. 

Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη στην αποχή, ούτε να σκορπίσει δεξιά κι αριστερά, κι αυτοί που προβληματίζονται ακόμα να βρούνε τη δύναμη να ξεπεράσουν δισταγμούς και να ρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη γιατί θα είναι η δική τους δύναμη την επόμενη μέρα.

ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ! Αυτή είναι η λαϊκή απάντηση» 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Βασίλης Παπασωτηρίου, υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας και υποψήφιος Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στο χαιρετισμό του σημείωσε:

Όλοι στη μάχη για να διασφαλιστεί, ότι θα έχουμε ξανά κομμουνιστή βουλευτή στην Εύβοια, στόχος, που είναι προς το συμφέρον όλου του λαού της Βόρειας Εύβοιας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στην Εύβοια, τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλε καθοριστικά, με ερωτήσεις, παρεμβάσεις, αναφορές, διαμαρτυρίες για όλα τα σημαντικά προβλήματα του τόπου μας. Για τους ρετσινάδες και το πρόγραμμα απασχόλησης, για τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, για τις επιπτώσεις της πανδημίας, για το κέντρο υγείας, για τους αγρότες, ειδικά για τους συκοπαραγωγούς, για τον εμπορικό σύλλογο Ιστιαίας και Αιδηψού, για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων στο δήμο μας, για το οδικό δίκτυο, για τις τιμές των εισιτηρίων στα φέρι μποτ, για την πυροσβεστική, για τους εργαζόμενους στο δήμο. Το ίδιο απαραίτητο και αναγκαίο είναι ξανά  να έχει ο Βορειοευβοιώτικος λαός κομμουνιστή βουλευτή και τώρα, για αυτό πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις αυτό να διασφαλιστεί.

Δεν το διαπραγματευόμαστε, είναι ανάγκη για το λαό μας. Τις μέρες λοιπόν που απομένουν, όλοι και όλες, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, οργανώνουμε τη δουλειά μέχρι και την κάλπη, αποφασιστικά και δυνατά. Το δίκιο είναι μαζί μας. Θα είναι ανάσα για το λαό μας, η άνοδος του ΚΚΕ, θα δώσει νέα ώθηση και εφόδια για το επόμενο διάστημα.