Για την απόδοση φόρου τιμής από το Δημοτικό Συμβούλιο στη μνήμη των δύο πιλότων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για την απόδοση φόρου τιμής από το Δημοτικό Συμβούλιο στη μνήμη των δύο πιλότων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

Για την απόδοση φόρου τιμής από το Δημοτικό Συμβούλιο στη μνήμη των δύο πιλότων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

Ο Δημήτρης Παρασκευάς υπερψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής για την απόδοση φόρου τιμής στη μνήμη των δύο πιλότων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ως ελάχιστο μέτρο για να μην ξεχαστούν οι συνθήκες και οι ευθύνες που οδήγησαν σε άλλη μια τραγωδία.

Σε γραπτή τοποθέτησή του στο έκτακτο δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο ο Δ. Παρασκευάς σημείωσε:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των δύο πιλότων και του συντοπίτη μας κτηνοτρόφου από τον Πλατανιστό που έχασαν άδικα τη ζωή τους στην πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών.

Οι άδικοι θάνατοι των τριών συνανθρώπων μας προβάλλουν με τραγικό τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη.

Κάνουν “στάχτη” το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν “προστασίας της ανθρώπινης ζωής”.

Παράλληλα, φέρνουν άλλη μια φορά στο φως τις πολύ δύσκολες συνθήκες που εργάζονται οι πιλότοι και οι πυροσβέστες. Με πολλές ώρες πτήσης καθημερινά, με συνεχόμενη παρουσία στα μέτωπα των πυρκαγιών ανά τη χώρα, χωρίς ξεκούραση για μέρες, με πανάρχαια μέσα πυρόσβεσης, αεροπλάνα και πυροσβεστικά οχήματα 45ετίας, με δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσης και εκατοντάδες χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Στηρίζουμε το ψήφισμα της δημοτικής αρχής για την απόδοση φόρου τιμής στη μνήμη των δύο πιλότων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ως ελάχιστο μέτρο για να μην ξεχαστούν οι συνθήκες και οι ευθύνες που οδήγησαν σε άλλη μια τραγωδία».

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημήτρης Παρασκευάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου