ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τον λαό της Λιβαδειάς συζήτησε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενη από την Λαμπρινή Γερονικολού υποψήφια Δήμαρχο Λεβαδέων, τον Γιώργο Κοτρόγιαννο υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο και την Λιάνα Καραβασίλη εν ενεργεία Περιφερειακή Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας κι εκ νέου υποψήφια, με τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι έθεσαν το ζήτημα του νέου αντεργατικού νόμου που ήρθε να προστεθεί στο σύνολο των μέχρι σήμερα νομοθετημάτων που ξεθεμελιώνουν ακόμη και στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων όπως αυτό του 8ώρου, την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα αλλά και τους αγώνες που το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς οργανώνει και προσπαθεί να αναπτύξει σε συνεργασία με άλλα Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα απ` όλη την Ελλάδα. Υπενθύμισε τον  αγώνα για τα ακίνητα της Κρύας, όπου 49 φορείς διατράνωσαν την αντίθεσή τους σε κάθε είδους ξεπούλημά τους, αγώνα στον οποίο η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν βασικός αρωγός. Τέλος, ζήτησαν την στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο αίτημα για επισκευή του κτηρίου όπου στεγάζεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς ώστε να επιτελέσει τον ρόλο του, να γίνει πραγματικό σπίτι των εργαζομένων.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε ότι θεωρεί μέγιστο καθήκον της την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και δίνει όλες τις δυνάμεις της για να τα υπηρετεί. Αυτό έπραξε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτό θα κάνει και στη συνέχεια και ως δημοτική αρχή στη Λιβαδειά. Επισημάνθηκε ότι παρά τις τεράστιες κατακτήσεις της επιστήμης και τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν, αυτές δεν μεταφράζονται σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, ο οποίος υποφέρει και δεν απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, αφού υπονομεύονται από το καπιταλιστικό κέρδος.

Τονίστηκαν οι τεράστιες ευθύνες που φέρουν η δημοτική και περιφερειακή αρχή των κ. Ταγκαλέγκα και κ. Σπανού που συνεπικουρούμενοι από τους υπόλοιπους συνδυασμούς (Πούλου, Καραμάνη, Γκλέτσου κλπ) υλοποίησαν, ακόμα και συνδιαμόρφωσαν κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Απόδειξη αποτελεί ότι σήμερα «συστεγάζονται» σε κοινά ψηφοδέλτια. Όλοι τους βάζουν τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού στη ζυγαριά του «πόσο κοστίζει» και κρύβονται πίσω από την υποχρηματοδότηση ευνοώντας με την πολιτική τους μικρότερα ή μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στον αντίποδα η Λαϊκή Συσπείρωση στάθηκε δίπλα στο λαό σε κάθε αγωνιστική του διεκδίκηση, δεν συμβιβάστηκε ούτε κρύφτηκε πίσω από τις δήθεν «αντοχές της οικονομίας», γι` αυτό και σήμερα τον καλεί να εκλέξει αγωνιστική δημοτική και περιφερειακή αρχή, ώστε από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσει μαζί τους όλα όσα δικαιούται τον 21ο αιώνα.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης διαβεβαίωσε πως θα εξακολουθήσει να στέκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και θα συμβάλλει σε κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς προς το συμφέρον του λαού της Λιβαδειάς, ενώ από κοινού συμφωνήθηκε και η συνέχιση της διεκδίκησης των ακινήτων της Κρύας προς όφελος των Δημοτών της Λιβαδειάς για αμιγώς πολιτιστική τους χρήση.