Κάλεσμα συμμετοχής του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Λιβαδειάς στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου για τα 50 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάλεσμα συμμετοχής του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Λιβαδειάς στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου για τα 50 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Νοέμβρης 1973 – Νοέμβρης 2023: 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και τα μηνύματα του ηρωικού αγώνα παραμένουν επίκαιρα. Ο αγώνας για «ψωμί -παιδεία -ελευθερία» συνεχίζεται.

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία. Εκεί είναι η δύναμή μας! Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα! Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας!

Εκεί όπου συναντηθήκαμε και το προηγούμενο διάστημα, για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για μέτρα στήριξης κι αποκατάστασης στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές, για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, για μέτρα προστασίας της ζωής, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Καλούμε τους εργαζόμενους  της περιοχής μας, τους νέους και τους μαθητές να υψώσουν το ανάστημα τους και να παλέψουμε μαζί ενάντια σε αυτή την πολιτική που όπως τότε – 50 χρόνια πριν – έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος.

  •  Για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους.
  •  Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών, το τσάκισμα του εθνικισμού – φασισμού.
  •  Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του.
  •  Για την άμεση αποκατάσταση της ζωής των πληγέντων, με 100% αποζημιώσεις, άμεσα ολοκληρωμένα μέτρα στήριξης και αντιπλημμυρικής θωράκισης.
  •  Για άμεσες και μόνιμες προσλήψεις, για χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, στα νοσοκομεία , για αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, για να έχει ο λαός την Υγεία που του αξίζει τον 21ο αιώνα.
  •  Για ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμισή της και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της.
  •  Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στο σήμερα, καθώς και μέτρα υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.                                                                    

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17/11, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΣΤΙΣ 19:00!

Το ΔΣ

Λιβαδειά, 15.11.2023