Το ΚΚΕ ξανά μαζί με τους αγρότες

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΚΚΕ ξανά μαζί με τους αγρότες

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την γραμματέα της ΤΕ Λιβαδειάς Λιάνα Καραβασίλη και τους υποψήφιους βουλευτές Βοιωτίας του ΚΚΕ Πέτρο Αρκουμάνη και Λουκά Γκικόπουλο, επισκέφθηκαν το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο του Κάστρου και συμμετείχαν στον συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, ταυτόχρονα με την μεγαλειώδη κινητοποίηση των αγωνιζόμενων αγροτών την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος μετέφερε προς τους αγωνιζόμενους βιοπαλαιστές αγρότες, την σταθερή, διαχρονική και αταλάντευτη στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για να μπορέσουν να μείνουν στα χωράφια τους και να καλλιεργήσουν τη γη, αναδεικνύοντας την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων προς όφελος των μεγάλων καπιταλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων ως τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων τους.

Τόνισε πως οι αγρότες της Βοιωτίας και όλης της χώρας, όπως και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών βγήκαν στους δρόμους του αγώνα γιατί βιώνουν τα αποτελέσματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που σύσσωμα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα έχουν ψηφίσει στο ευρωκοινοβούλιο.

Οι αγρότες συνθλίβονται, όπως και οι εργάτες και οι αυτοαπασχολούμενοι, από ένα ταξικό αντιλαϊκό κράτος, από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, που καταδικάζει τους αγροτοπαραγωγούς να πωλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, τους αφήνει -όπως και όλο το λαό- απροστάτευτους από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς και του επιβάλλει την ακρίβεια, τη φοροληστεία, το τσάκισμα του εισοδήματος, την ίδια ώρα που βιομήχανοι και σουπερμαρκετάδες θησαυρίζουν από την απογείωση των τιμών «στο ράφι».

Σημείωσε τέλος, πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, με όποιες μορφές πάλης κι αν επιλέξουν, στηρίζοντας τους αγώνες τους έμπρακτα και προωθώντας τα δίκαια αιτήματα τους με κάθε τρόπο, μέχρι την πλήρη δικαίωση τους.

Οι αγρότες του μπλόκου, ευχαρίστησαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για την έμπρακτη αλληλεγγύη του Κόμματος και την διαχρονική στήριξη στον δίκαιο αγώνα τους.

04-02-2024