Εργαζόμενοι στη “ΛΑΡΚΟ” : Εμείς τους ζητάμε να τοποθετηθούν με σοβαρότητα και αυτοί,  με το θράσος “του δολοφόνου που  γυρνάει πάντα στο τόπο του εγκλήματος”, μας λένε “δεν υπάρχει κανένας επενδυτής.. φιλάκια!”

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαζόμενοι στη “ΛΑΡΚΟ” : Εμείς τους ζητάμε να τοποθετηθούν με σοβαρότητα και αυτοί,  με το θράσος “του δολοφόνου που  γυρνάει πάντα στο τόπο του εγκλήματος”, μας λένε “δεν υπάρχει κανένας επενδυτής.. φιλάκια!”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84                                                             
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
EMAIL:somatiolarcosel@gmail.com
SITE: www.openlarco.com 

ΛΑΡΚΟ 23/3/2024
Αρ. Πρωτ.:  – 86 –    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμείς τους ζητάμε να τοποθετηθούν με σοβαρότητα και αυτοί,  με το θράσος «του δολοφόνου που  γυρνάει πάντα στο τόπο του εγκλήματος», μας λένε «δεν υπάρχει κανένας επενδυτής.. φιλάκια!»

Σε 7 ημέρες λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ,  η μη  ανανέωση τους θα είναι η αφετηρία για το Γολγοθά 850 οικογενειών και το μαρασμό των περιοχών γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς.

Μέχρι σήμερα:

  • Πριν εκδικαστεί (26/3/24) και βγάλει απόφαση το ΣτΕ για το αν ο διαγωνισμός θα μπει σε νέα φάση.
  • Πριν  ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη.

Η Κυβέρνηση φαίνετε να αθετεί το νόμο που η ίδια είχε εισηγηθεί και ψηφίσει για «εκκαθάριση εν λειτουργιά και παραμονή των εργαζομένων στην εργασία,  μέχρι η ΛΑΡΚΟ να περάσει σε νέο ιδιοκτήτη που θα την αναπτύξει διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και τις ισορροπίες στις τοπικές κοινωνίες».

Με εισήγηση της η Κυβέρνησης στο ΔΥΠΑ (πρώην ταμείο ανεργίας) προτείνει απολύσεις.

Το ΔΥΠΑ ενώ γνωρίζει ότι  διαβουλεύσεις απολύσεων  είχαν γίνει πριν δυο χρόνια με άλλα δεδομένα και συνθήκες,  φαίνεται να την υιοθέτει χωρίς να λαμβάνει υπόψη το νομικό περιεχόμενο και τις άμεσες μη διαχειρίσιμες  κοινωνικές επιπτώσεις.

Μετά την παρέμβαση μας η Κυβέρνηση  έχει  δεσμευτεί για τελική απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.   

Κάτω από αυτές τις συνθήκες που έχουν φέρει τον αναβρασμό στις τοπικές κοινωνίες γύρω από την ΛΑΡΚΟ,  οι κύριοι  Σταϊκούρας (εισηγητής του νόμου) και Οικονόμου,  καμαρωτοί και λουστραρισμένοι με τα πανάκριβα αυτοκίνητα που τους πληρώνουμε εμείς, ήρθαν στη Λοκρίδα να πάρουν μέρος στη τοπική θρησκευτική εορτή στην Αταλάντη!

Δυστυχώς για αυτούς εκεί ήταν και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, όπου στα πλαίσια της προετοιμασίας για την  μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 28 Μάρτιου 2024 στις 17.00, με γιγαντοπανό,  ανακοινώσεις  και  συζητήσεις ενημέρωναν τον  κόσμο.

Ο κ. Σταϊκούρας στριμώχτηκε απ’ την παρέμβαση των εργαζομένων  και με το  περίσσιο θράσος «του δολοφόνου που  γυρνάει πάντα στο τόπο του εγκλήματος»,  είπε  «δεν υπάρχει κανένας επενδυτής.. φιλάκια!».

Ο προκλητικά αδιάφορος κ. Οικονόμου ενδιαφέρθηκε μόνο να κάνει δημόσιες σχέσεις και παραγοντιλικια! 

Αυτοί είναι οι συμπατριώτες μας βουλευτές, εισηγητές και υποστηριχτές του νόμου που κλείνει την ΛΑΡΚΟ!

Φυσικά εκτιμώντας την αμέριστη πρόσφορα τους στη διάλυση των ζωών μας, αλλά και λόγω της προκλητικής και χυδαίας στάσης τους πράξαμε και εμείς τα δέοντα!

Ο κ. Σταϊκούρας  δεν  κατέβηκε καν στην πλατεία να χαιρετίσει τον κόσμο όπως θα ήθελε, αντιθέτως έφυγε άρον άρον να μην γίνει περισσότερο  ρεζίλι.

Ο κ.  Οικονόμου, πιο  «θαρραλέος» ή αφελής έκανε το λάθος να κατέβει για δημόσιες σχέσεις προκαλώντας την οργή των εργαζομένων και έλαβε την απάντηση που του έπρεπε… φεύγοντας τρέχοντας!

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί με σοβαρότητα εάν το σχέδιο της στην ΛΑΡΚΟ  που στοίχησε 400 εκατομμύρια ευρώ και έφερε την απαξίωση της μοναδικής βιομηχανίας που παράγει νικέλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ερήμωση στις περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς, την οικονομική καταστροφή των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων κτλπ,  έφερε ως αποτέλεσμα επενδύτη ή παλιατζή – σκραπατζή

Εάν το σχέδιο τους για την ΛΑΡΚΟ ήταν 4 χρόνια να  σπαταλήσουν  χρήματα του λαού για να πουλήσουν  ψεύτικα ωραία λόγια «ανάπτυξης» και τελικά να την χαρίσουν στην ΤΕΡΝΑ για να την κλείσει και να υφαρπάξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την ισοπέδωση των εγκαταστάσεων και 20 δις προίκα ορυκτού πλούτου,  πρόβλημα τους.

Να ακυρώσουν τον διαγωνισμό.

Εμείς δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Το έγκλημα αυτό δεν θα το επιτρέψουμε

Συνεχίζουμε….

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ