«Οικονομική διακυβέρνηση» της ΕΕ: Μηχανισμός σιδερένιας επιβολής των αντιλαϊκών μέτρων – μνημόνια διαρκείας για τους λαούς

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Οικονομική διακυβέρνηση» της ΕΕ: Μηχανισμός σιδερένιας επιβολής των αντιλαϊκών μέτρων – μνημόνια διαρκείας για τους λαούς

Η αναθεώρηση της λεγόμενης ενισχυμένης οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ έχει στόχο την πιο γρήγορη και αποτελεσματική επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων, σιδερένια εποπτεία και εφαρμογή τους, μνημόνια διαρκείας για τους λαούς σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με την αναθεώρηση της «εξάπτυχης και δίπτυχης δέσμης κανονισμών περί οικονομικής διακυβέρνησης». Το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, τα «δίπτυχα» και τα «εξάπτυχα» πακέτα μέτρων κατεδαφίζουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, εκτοξεύουν την ανεργία, λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας στην τοποθέτησή του τα εξής:

«Περισσότερα κέρδη για λιγότερους, ισχυρότερους, μεγαλύτερη, μόνιμη ανεργία, φτώχεια για περισσότερους, με εργαλεία Ευρωπαϊκά Εξάμηνα, με τα “δίπτυχα” και “εξάπτυχα” μέτρων, τη Στρατηγική “ΕΕ 2020”. Δεν είναι λάθος ή πρόσκαιρη ανάγκη. Είναι ο λόγος ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειάζεστε ανεργία, ευέλικτη εργασία για πάμφθηνους μισθούς. Μισθούς ψίχουλα για τα κέρδη που επιδοτείτε με νέα κεφάλαια, άγριους φόρους, κλοπή, κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Χρειάζεστε κέρδη, γιατί ανταγωνιστικότητα χωρίς αυτά δεν υπάρχει.

Αναθεωρείτε τη λεγόμενη οικονομική διακυβέρνηση για πιο γρήγορη και αποτελεσματική επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων, σιδερένια εποπτεία-πειθαρχία, μνημόνια διαρκείας για όλα τα κράτη. Σφίγγετε τη θηλιά στους λαούς, για να κινηθεί η οικονομική μηχανή που ακόμα δεν παίρνει μπρος, παρά τις λαϊκές θυσίες και τα δισεκατομμύρια που την ταΐζετε. Η κρίση είναι στη μήτρα του συστήματός σας.

Εσείς το ξέρετε: Δεν αλλάζετε. Όσοι λένε ότι θα σας μεταμορφώσουν από σφαγείο σε παράδεισο, λένε ξεδιάντροπα ψέματα.

Οι λαοί πρέπει να το μάθουν: Αυτοί είναι οι ισχυροί. Όχι τα μονοπώλια, η Ευρωπαϊκή Ένωσή τους, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της που κάθονται στο σβέρκο τους. Ούτε φόβος ούτε αναμονή. Πριν τους πάρουν και την τελευταία μπουκιά, επίθεση τώρα, για διέξοδο που να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα».