Απεργιακή συγκέντρωση ιδιωτικών υπαλλήλων στον Πεζόδρομο της Λιβαδειάς

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απεργιακή συγκέντρωση ιδιωτικών υπαλλήλων στον Πεζόδρομο της Λιβαδειάς

Η σημερινή Κυριακή ήταν μια απ’ τις οκτώ που τα μαγαζιά μπορούν, σε εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ υπέρ των πολυεθνικών ομίλων, να είναι ανοιχτά.

Στη Λιβαδειά λίγα ήταν τα μαγαζιά που θέλησαν να συμμετάσχουν στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Όμως, παρά την γιορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί αυτές τις μέρες και τις αυξημένες ανάγκες αγαθών. τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά, οι πελάτες ήταν ελάχιστοι και, χωρίς αμφιβολία, οι καταστηματάρχες δεν έβγαλαν ούτε τα έξοδα.

Κι ο λόγος είναι απλός, λεφτά δεν έχει ο κόσμος, όχι μέρες για ψώνια. Και όσο κι αν ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές και τις αργίες, δεν πρόκειται να δουν τα έσοδά τους να αυξάνονται. Εκείνο που όμως, αργά ή γρήγορα θα δουν, θα είναι, τα πολυκαταστήματα, να τους κλέβουν όση πελατεία απέμεινε και να οδηγούνται στο κλείσιμο.

Η λύση δεν βρίσκεται στην επιμήκυνση του χρόνου αγοράς αλλά στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος του λαού που θα ενισχύσει με την σειρά του και το εισόδημα των μικροεπαγγελματιών. Αυτό όμως δεν το επιτρέπει η ΕΕ που είναι προσανατολισμένη στην κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου γιαυτό εφαρμόζει πολιτικές που στοχεύουν στο στράγγισμα του λαϊκού εισοδήματος κάνοντάς το “κίνητρα ανταγωνιστικότητας” για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι περισσότεροι μικροκαταστηματάρχες, αυτό το έχουν καταλάβει. Οι υπόλοιποι τι περιμένουν ;

Στον πεζόδρομο, απεργοί εργαζόμενοι και εκπρόσωποι άλλων φορέων, μοίρασαν ανακοινώσεις και ενημέρωσαν τους διερχόμενους για το τι σημαίνει η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας για το εισόδημά τους και την ζωή τους.

IMG_20150405_115119 IMG_20150405_114958