Ούτε μία λαϊκή ψήφος στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τον μπράβο του συστήματος

.   2 Σεπτεμβρίου 2015   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ούτε μία λαϊκή ψήφος στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τον μπράβο του συστήματος
 
Μπροστά στις επικείμενες εκλογές η ναζιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να κρύψει ότι είναι μπράβος του κεφαλαίου, προκεχωρημένο φυλάκιο του αντικομμουνισμού, επιδίδεται σε έντονη αντισυστημική και αντιμνημονιακή ρητορεία, με στόχο να αποσπάσει ψήφους από εργατικές – λαϊκές οικογένειες που έχουν αγανακτήσει από την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της ανέχειας των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Επιστρατεύει τη δημαγωγία, προσαρμόζεται ανάλογα με τις περιστάσεις, για να εγκλωβίσει συνειδήσεις, με στόχο να υπονομεύσει, να χτυπήσει το κίνημα, να αναδειχθεί δηλαδή με τις ίδιες τις λαϊκές ψήφους σε δύναμη κρούσης του κεφαλαίου.

 

Τα «έργα και οι μέρες» της, οι δηλώσεις των ίδιων των στελεχών της, οι ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή, είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι πίσω από τη χρυσαυγίτικη αντισυστημική μάσκα βρίσκεται η εξουσία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, η εξουσία των μονοπωλίων. Αλλωστε και ιστορικά θυμίζουμε οτι το μονοπωλιακό κεφάλαιο των Κρουπ, Ζίμενς, Μπος, Τίσεν, Ντόιτσε Μπανκ χρηματοδοτούσε την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία, την πολεμική μηχανή του Χίτλερ.

Ερωτήσεις στη Βουλή για τη στήριξη των επιχειρηματιών και των μονοπωλίων

  • Στις 28 του Ιούλη και ενώ, με αφορμή το capital control, οι εργοδότες βρήκαν ευκαιρία να εντείνουν την επίθεσή τους στους εργαζόμενους τρώγοντας μισθούς, επιβάλλοντας μαζικές απολύσεις, υποχρεωτικές άδειες και πάει λέγοντας, η ΧΑ κατέθεσε ερώτηση …με θέμα: «Ακάλυπτη η επιχειρηματική δραστηριότητα από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της τραπεζικής αργίας»! Στο κείμενο της ερώτησης ανέφερε ότι: «Σύμφωνα με καταγγελίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών, της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το κενό στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της τραπεζικής αργίας, που αφήνει ακάλυπτη την επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιουργεί τον κίνδυνο για την άμεση ένταξη των επιχειρήσεων στο Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων (ΣΑΥ) του Τραπεζικού Συστήματος Πληροφοριών “Τειρεσίας”. Πολλές επιχειρήσεις, προκειμένου να λειτουργήσουν υποτυπωδώς κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, εξέδωσαν επιταγές προς πληρωμή υποχρεώσεών τους, οι οποίες μπορούν μεν να κατατεθούν από τους κατόχους τους για εξόφληση αλλά δεν μπορούν να εξοφληθούν, αφού η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαγόρευε την εξόφληση λογαριασμών που εκδόθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας»!
  • Στις 27 Ιούλη είχε προηγηθεί ερώτηση της ΧΑ, για να εκφράσει την ανησυχία της διότι από το capital control, «η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς έχει διασαλευτεί, τα δε προβλήματα κατά τη συναλλακτική διαδικασία έχουν αυξηθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες συναντούν ανυπέρβλητα εμπόδια κατά την προώθηση των εμπορευμάτων τους, εξαιτίας της ανωτέρω οικονομικής ασφυξίας».
  • Στις 26 Ιούλη η ΧΑ κατέθεσε ερώτηση με θέμα: «Ερημώνει η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος» τονίζοντας: «Υπό την απειλή επιβολής νέων φορολογικών μέτρων τα οποία αυξάνουν τους φορολογικούς συντελεστές, οι περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος ήδη προγραμματίζουν τη μεταφορά της καταστατικής τους έδρας σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κύκλος εργασιών τους, που αφορά κατά κύριο λόγο τις επισκευές πλοίων, έχει μηδενιστεί» και ρωτούσε τους αρμόδιους υπουργούς: «Προτίθεστε να δώσετε κίνητρα στους επιχειρηματίες προκειμένου να διατηρήσουν την έδρα τους στην Ελλάδα; Εχετε συγκεκριμένες προτάσεις τόνωσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, και συγκεκριμένα υπάρχει σχεδιασμός για τις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της χώρας;»
  • Στις 13 Ιούλη κατατέθηκε ερώτηση από την ΧΑ με θέμα «Διενέργεια νέου διαγωνισμού για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» στην οποία επισήμαινε: «Παρά τη δίμηνη παράταση που δόθηκε στον διαγωνισμό για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε 20 περιοχές της χώρας μας και ειδικότερα στο Ιόνιο πέλαγος και στα νότια της Κρήτης, δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την πλευρά των πετρελαϊκών εταιρειών. Η μέχρι σήμερα τακτική της ελληνικής εταιρείας “Energian Oil & Gas” δείχνει πως, παρ’ όλο που συμμετείχε στους προηγούμενους διαγωνισμούς για την έρευνα και πιθανή εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, δεν ενδιαφέρεται πλέον. Ζητείται λοιπόν να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός αν υπάρχουν πληροφορίες για τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν διενεργήσει τόσο τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) όσο και η αμερικανική εταιρεία EXXON και η γαλλική Total. Επειδή μάλιστα η χώρα μας έχει βυθιστεί σε μια πρωτόγνωρη οικονομική αστάθεια και καχεξία, συνεπεία και της εσωτερικής οικονομικής κρίσης αλλά και των εγκληματικών οικονομικών πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια. Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Είναι μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης η διενέργεια νέου διαγωνισμού, ο οποίος ενδεχομένως να προκαλέσει το ενδιαφέρον εταιρειών έρευνας από χώρες που έχουν ιδιαίτερη παράδοση και εμπειρία;» αναφέροντας τη Βραζιλία, τη Ρωσία κ.ά…
Η απάτη της «εθνικής ανάπτυξης»…

Η Χρυσή Αυγή ως γνήσιο παιδί του συστήματος είναι εχθρός της ταξικής πάλης, προσπαθεί να κρύψει τις ταξικές αντιθέσεις κάτω απ’ το «εθνικό συμφέρον», να πείσει τους εργάτες ότι έχουν κοινά συμφέροντα με τους καπιταλιστές, δίνοντας προτεραιότητα στα ντόπια αφεντικά. «Το δικό μας αφήγημα μιλάει για μια Ελλάδα που θα σωθεί με σκληρή εργασία και δικαιοσύνη (…) όταν προστατευτεί ο Ελληνας εργαζόμενος, ο Ελληνας επιχειρηματίας, ο Ελληνας παραγωγός μέσα σε ένα καθεστώς διαφάνειας και ισονομίας, χωρίς τους επιτήδειους, τα λαμόγια και τους κομματικούς στρατούς που καταλαμβάνουν το κράτος μετά από κάθε εκλογική διαδικασία», είπε ο επικεφαλής της ΧΑ σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ στις 24 Αυγούστου.

Ομως «εθνική ανάπτυξη» για όλους δεν μπορεί να υπάρξει. Είτε θα είναι ανάπτυξη για το κεφάλαιο είτε για το λαό. Η ανάπτυξη του κεφαλαίου προϋποθέτει τη βαθιά εκμετάλλευση του λαού. Βεβαίως αυτό το επιχείρημα δεν είναι καμιά πρωτοτυπία της ΧΑ. Ολες οι αστικές δυνάμεις υποστηρίζουν τη σύμπλευση συμφερόντων κεφαλαίου και εργασίας στην έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη. Τουλάχιστον όμως οι αλλοι δεν το παίζουν «αντισυστημικοί». Η επιχειρηματολογία επίσης ότι μπορεί να υπάρξει προστατευμένη «εθνική παραγωγή» που θα αξιοποιήσει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε συνθήκες διεθνοποιημένης καπιταλιστικής οικονομίας και σκληρού ανταγωνισμού, είναι επίσης μεγάλη απάτη που χαϊδεύει αυτιά, κυρίως μεσαίων στρωμάτων, αγροτών κ.λπ.

Στην ίδια συνέντευξη έδειξε και με ποιο τρόπο προτίθεται η ΧΑ να …χτυπήσει τα μνημόνια. «Από τα μνημόνια μπορούμε να γλιτώσουμε μόνο καταγγέλλοντάς τα και φέρνοντας το θέμα στα διεθνή δικαστήρια και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό μπορεί να γίνει έχοντας σαν βασικό στοιχείο των επιχειρημάτων μας ότι το χρέος είναι επαχθές».

Εκανε στη συνέχεια ειδική αναφορά και στο θέμα του νομίσματος, λέγοντας ότι «ιδεολογικός στόχος της ΧΑ είναι το εθνικό νόμισμα, γιατί αυτό είναι στοιχείο εθνικής ανεξαρτησίας. Και αυτό μπορεί να γίνει όποτε η χώρα μπορεί να στεριώσει στα πόδια της, να γίνει αυτάρκης, να έχει εθνική παραγωγή, βιομηχανία, να εκμεταλλευτεί πλουτοπαραγωγικές πηγές και προπαντός τους υδρογονάνθρακες». Ολα στα πλαίσια πάντα του καπιταλιστικού συστήματος και της εξυπηρέτησης τμημάτων του κεφαλαίου που θα ευνοηθούν από μια τέτοια εξέλιξη. Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα, για να ψαρέψει γνήσιες λαϊκές ψήφους, καλλιεργώντας τα παράγωγα του φασισμού, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, δεν δίστασε να πει ότι θα πρέπει να επέμβουν οι ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που καταφτάνουν στη χώρα μας, βγάζοντας λάδι την εγκληματικές επεμβάσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Είναι η σιδερένια γροθιά των αφεντικών

Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να «το παίξει» αθώα περιστερά με την αντιμνημονιακή της φρασεολογία και …«ελπίδα του λαού», όπως είπε ο επικεφαλής της Ν. Μιχαλολιάκος στην παραπάνω συνέντευξή του.

Ομως στο Πέραμα προσπαθεί να λειτουργήσει δουλεμπορικό γραφείο με το μανδύα του σωματείου με την επωνυμία «Αγιος Νικόλαος», λίγα μέτρα μακριά από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα. Δηλαδή να εφαρμόσει τα μνημόνια που καταγγέλλει, αφού προβλέπουν ακριβώς το χτύπημα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού. Μάλιστα τα «εγκαίνια» έγιναν στις 17 Ιούνη. Πέρυσι είχε ανοίξει τέτοιο γραφείο στη Χαλκίδα, προμηθεύοντας επιχειρήσεις της περιοχής με εργάτες ανασφάλιστους και 18 ευρώ μεροκάματο.

Η Χρυσή Αυγή είναι η οργάνωση που τη νύχτα της 12ης Σεπτέμβρη, τα τάγματα εφόδου της επιτέθηκαν με λοστάρια στους πρωτοπόρους κομμουνιστές εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για να καθαρίσουν όπως έλεγαν οι βουλευτές της (π.χ. Γ. Λαγός) τη Ζώνη από το ΠΑΜΕ ώστε να επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, δείχνοντας ότι έχει ειδική αποστολή να τρομοκρατεί και να τσακίζει όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι ενάντια στην εργοδοσία. Είναι η ίδια ναζιστική οργάνωση που πήγε με τον επιχειρηματία Μάνεση ενάντια στους απεργούς της «Χαλυβουργίας».

Είναι η ίδια οργάνωση που στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 δεν δίστασε να δολοφονήσει το νεολαίο Παύλο Φύσσα, παιδί μεταλλεργάτη.

Να απομονωθεί με ψήφο στο ΚΚΕ

Δεν πρέπει να ξεγελαστεί κανένας εργαζόμενος, κανένας νέος από τη λαϊκίστικη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής. Επιδιώκει να κρύψει τη ναζιστική της ιδεολογία, να συσκοτίσει ποιος είναι ο πραγματικός της ρόλος, και σε αυτό συμβάλλουν και οι άλλες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης. Προκαλούν πλήθος ερωτημάτων, που τα έχει χρεωθεί η συγκυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που δεν βγάζουν τσιμουδιά, οι διαδικασίες που έχουν επιστρατευτεί για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, αλλά και η προσπάθεια να απομονωθούν τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής από το ναζιστικό της χαρακτήρα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έχουν καθήκον να καταδικάσουν αποφασιστικά και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής με τους αγώνες τους και τώρα και με την ψήφο τους, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, με την ανάδειξη της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες.