“Χαράτσι” στους δημότες Λιβαδειάς από την Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Χαράτσι” στους δημότες Λιβαδειάς από την Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ

Το πώς αντιλαμβάνονται οι αιρετοί άρχοντες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ (1 & 2) την προσφορά υπηρεσιών στους δημότες, μας δίνει να το καταλάβουμε η Δήμαρχος Λιβαδειάς, κα Γιώτα Πούλου, με την απόφαση που πήρε για την χρήση των χώρων άθλησης του Δήμου.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η κα Δήμαρχος, πρόσθεσε έναν ακόμα φόρο, πέρα απ’ όσους φόρτωσαν τα μνημόνια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, στους ώμους των δημοτών που έχουν την… ατυχία να ασχολούνται με τον αθλητισμό !

Η Δήμαρχος εισηγήθηκε και η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε, την επιβολή “χαρατσιού” στα μέλη των συλλόγων που χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο, το κολυμβητήριο και το δημοτικό στάδιο, με το… σκεπτικό ότι το κόστος συντήρησης δεν πρέπει να το πληρώνει ο Δήμος αλλά όσοι κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων !

Σαν να μην πληρώνουν ήδη οι δημότες φόρους και δημοτικά τέλη για την παροχή, από το κράτος και τον Δήμο, υπηρεσιών !

Το σκεπτικό της δημοτικής αρχής είναι απλό και είναι συνέχεια αυτού που τηρούσε η συγκεκριμένη παράταξη από την εποχή του Χ. Παλαιολόγου :

“τα τέλη και οι φόροι είναι για τα “ταμεία”, δημότη αν θες υπηρεσίες… πλήρωσε ! δεν θα πάμε τώρα να στενοχωρήσουμε την κυβέρνηση (μας) ζητώντας τις οφειλόμενες πιστώσεις ! αυτές προορίζονται για την αποπληρωμή των δανειστών και όταν χρειαστεί… της παραχωρούμε και τα δικά μας ταμεία” !

Από την αντιπολίτευση παρών ήταν μόνο ο κος Ζιώγας ο οποίος καταψήφισε την απόφαση.

Παραθέτουμε την απόφαση της επιτροπής για να βγάλει ο αναγνώστης τα συμπεράσματά του.

[pdf-ppt-viewer href=”http://neos.gr/livadeia-viotia/wp-content/uploads/2015/09/χαράτσι.pdf” width=”800″ height=”1130″]