Το ΠΑΜΕ τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

.   17 Νοεμβρίου 2015   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΠΑΜΕ τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σαρανταδύο χρόνια πέρασαν από ΄κείνη τη μέρα που η αμερικανοκίνητη στρατιωτική χούντα αιματοκύλησε τους εξεγερμένους φοιτητές και τους εργαζόμενους που απαίτησαν τα αυτονόητα δικαιώματα “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Ανεξαρτησία”.

Σαρανταδύο χρόνια ακατάπαυστων λαϊκών αγώνων που η άρχουσα τάξη κατάφερνε πάντα να παραποιεί το νόημά τους και να τους φέρνει στα μέτρα της χάρη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές, πολιτικές και φοιτητικές ηγεσίες.

Σαρανταδύο χρόνια θυσιών της νεολαίας, σπουδάζουσας και εργαζόμενης, για ένα καλύτερο μέλλον που θα το χαράζουν οι ίδιοι κι όχι οι εκμεταλλευτές τους.

Σαρανταδύο χρόνια για να φτάσουμε, χάρη στην αδιάντροπη εξαπάτηση των “αριστερών” του Μάαστριχτ και του ευρωμονόδρομου, να ψηφίζουμε μνημόνια !

Θα τους ανεχθούμε να μας κοροϊδεύουν κι άλλο;

Ας προσαρμόσουμε στα σημερινά το σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου : “Σαρανταδύο χρόνια είναι αρκετά, δεν θα γίνουν σαραντατρία” !

Θα συμβιβαστούμε με μια ζωή χωρίς προοπτική, χωρίς κοινωνικές δομές, χωρίς “Ψωμί”, χωρίς να ορίζουμε εμείς το παρόν και το μέλλον μας, εξαρτημένοι απ’ την “φιλανθρωπία” των κυβερνώντων; Θα δεχθούμε να ζούμε με τα ψίχουλα που πέφτουν απ’ το τραπέζι που στρώνουν οι “αριστεροί νεοφιλελεύθεροι” στο κεφάλαιο ;

Όχι είπαν οι συγκεντρωμένοι στην κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς το βράδυ της Τρίτης στη συγκέντρωση που οργάνωσε η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ για να τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στην συγκέντρωση, που όμως δεν ήταν επάξια του λαϊκού ξεσηκωμού το ’73, μίλησε η εκπρόσωπος της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, συνδικαλίστρια εκπαιδευτικός, Γιώτα Λαμπαδά που με την μεστή ομιλία της έδεσε το τότε με το τώρα δίνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι το Πολυτεχνείο δεν ήταν μια μεμονωμένη “νεανική εξέγερση” αλλά μια διαχρονική έκφραση της αντίθεσης του λαού μας στην υποταγή κάτω απ’ τις απαιτήσεις της ολιγαρχίας που τότε είχαν εκφραστή και δήμιο την χούντα των συνταγματαρχών και σήμερα την “πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά”, συνεπικουρούμενη κι από τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου και το μαντρόσκυλο του συστήματος την Χρυσή Αυγή.

DCIM100MEDIADCIM100MEDIApolpame1DCIM100MEDIADCIM100MEDIA