Απεργιακή συγκέντρωση στη Λιβαδειά

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απεργιακή συγκέντρωση στη Λιβαδειά

Μπροστά στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλείων, υψώθηκε ακόμα μια φορά το τείχος αντίστασης των εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων που πανελλαδικά έστειλαν το μήνυμα, με συμμετοχή στην απεργία και με διαδηλώσεις, ότι δεν θα επιτρέψουν ο ιδρώτας τους και οι οικονομίες τους να γίνονται κέρδη των “επενδυτών”.

Στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία συμμετείχαν δυναμικά και οι εργαζόμενοι της περιοχής που, μαζί με τους άνεργους και τους συνταξιούχους, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.

Ευχάριστο και αισιόδοξο “παρών” έδωσαν και πολλοί μαθητές που με δικό τους πανό και συνθήματα συμμετείχαν στην συγκέντρωση απαιτώντας Δημόσια και Δωρεάν παιδεία που θα προσφέρει πλήρη μόρφωση χωρίς να αναγκάζονται να καταφεύγουν στα φροντιστήρια και να αναγκάζονται οι γονείς να ματώνουν για να τα βγάλουν πέρα.

Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν τα συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ στέλνοντας το αγωνιστικό μήνυμα των απόμαχων της δουλειάς για Δημόσια και Δωρεάν ποιοτική Υγεία για όλους και συντάξεις αξιοπρεπείς.  Ότι όχι μόνο δεν θα ανεχθούν τις νέες περικοπές που σχεδιάζουν οι ανάλγητοι υπάλληλοι των κεφαλαιοκρατών αλλά ζητούν πίσω τα κλεμμένα λεφτά που κατέθεταν μια ζωή στο κράτος για να τους τα φυλάει για την ώρα που δεν θα μπορούν πια να δουλεύουν, αλλά αυτό τα σκόρπισε σε “κίνητρα για επενδύσεις” και σε εξασφάλιση των κερδών των τραπεζικών αρπακτικών.

Την κύρια ομιλία έκανε ο εκπρόσωπος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γιώργος Αλεξανδρής που τόνισε την ανάγκη να πιστέψουν οι εργαζόμενοι ότι αυτοί είναι η πραγματική δύναμη που δημιουργεί πλούτο και όχι αυτοί που τον διαχειρίζονται αφήνοντάς τους ένα ξεροκόμματο.

Αυτοί είναι που δικαιούνται τον καρπό της δουλειάς τους. Δεν τους χαρίζει κανένας τίποτα.

Αυτοί έχουν και την δύναμη, αν παλέψουν οργανωμένα και με καθαρό στόχο, μπορούν να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους. Γιατί τώρα την ζωή τους δεν την κουμαντάρουν οι ίδιοι αλλά οι πολυεθνικές που τους χρησιμοποιούν σαν άψυχα μηχανήματα όποτε και όσο τους χρειάζονται, άλλοτε με δωδεκάωρα και άλλοτε με τρίωρα-τετράωρα άλλοτε καθημερινές και άλλοτε κυριακές, για να τους πετάξουν στην ανεργία μόλις τα κέρδη μειωθούν.

Μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν με πορεία και συνθήματα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Οι μαθητές μπροστά με τις ζωηρές νεανικές φωνές έδιναν τον τόνο και την αισιοδοξία για ένα μέλλον καλύτερο, σε ένα κόσμο καλύτερο. Ειρηνικό, δημιουργικό και δίκαιο.

ακολουθεί φωτορεπορτάζ

DCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA  DCIM100MEDIADCIM100MEDIADCIM100MEDIA DCIM100MEDIA