Η “αριστερή ευαισθησία” του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία !

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η “αριστερή ευαισθησία” του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία !

Πέρασε απαρατήρητο από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ) γιατί είναι πολύ χοντρό για να χωνευτεί σε μία δόση αλλά… έτσι ξεκινάνε όλες οι μεγάλες “τομές” !

Κάποιοι ρίχνουν την ιδέα σε “δημόσια διαβούλευση” (διάβαζε : προετοιμασία της κοινής γνώμης) και έτσι ανοίγει η κουβέντα που, σιγά-σιγά και με κατάλληλη προώθηση από τα ΜΜΕ, μετατρέπεται σε “εκσυγχρονιστική απαίτηση της εποχής”.

Ο λόγος για άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη (*), που δημοσιεύτηκε στην “ΑΥΓΗ”, το “η εφημερίδα της Αριστεράς στο Διαδίκτυο”, όπως αυτοαποκαλείται και που αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα και τον… εκσυγχρονισμό του.

Αυτά που δεν τόλμησαν να εκστομήσουν ούτε σαν σκέψεις οι προηγούμενοι κυβερνητικοί σχηματισμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από το 1974 και μετά, το σκέφτονται και το προτείνουν δημόσια οι “αριστεροί” του ΣΥΡΙΖΑ!

Ποιός θα τολμούσε να προτείνει δίδακτρα ακόμα και στα Γυμνάσια-Λύκεια ;

Μόνο η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση του Τσίπρα!

Στο εν λόγω άρθρο του, ο βουλευτής, προτείνει την καταβολή διδάκτρων, κατά μέστο όρο 600 ευρώ τον χρόνο, στα Δημόσια σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια και ίσως και Δημοτικά) για να πληρωθούν οι καθηγητές που απαιτούνται για την σωστή διδασκαλία!  Και το κάνει αυτό με το πρόσχημα ότι… αντί να πληρώνουν τα φροντηστήρια… ας πληρώνουν τους καθηγητές τους για βελτιωμένο μάθημα!

Δηλαδή : αντί να νοιάζονται να βελτιώσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και να προσλάβουν το εκπαιδευτικό προσωπικό που απαιτείται ώστε η Δημόσια εκπαίδευση να αναβαθμιστεί και να μη χρειάζονται τα φροντηστήρια, προτείνουν την επιβολή διδάκτρων !  Και φυσικά, τα φροντηστήρια θα εξακολουθούν να ανθούν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Το ερώτημα που προκύπτει για τους “αριστερούς” φωστήρες είναι : και σε τι διαφέρει η πρότασή τους από την πλήρη ιδιωτικοποίηση των σχολείων ;

Δεν φτάνουν οι φόροι που πληρώνουμε και υποτίθεται ότι προορίζονται για την Παιδεία, την Υγεία κλπ, μας ζητάνε κι από πάνω δίδακτρα στα σχολεία! κι αυτό στο όνομα της “κοινωνικής ευαισθησίας”!

Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα του άρθρου :

“Δ. Το νέο ευέλικτο – αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο

Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Με άξονα λοιπόν την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστείς του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.

Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης – αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη – άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.

Σκοπός: Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ.”

* Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης είναι δημοσιογράφος – φιλόλογος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης