ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

.   30 Ιανουαρίου 2016   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Την Παρασκευή 29 Γενάρη 2016 αντιπροσωπεία της Γραμματείας Λιβαδειάς του Π.Α.ΜΕ. πραγματοποίησε εξόρμηση στην πύλη του εργοστασίου της βιομηχανίας Αλουμίνιον της Ελλάδας στα πλαίσια του προγράμματος δράσης που είχε αποφασιστεί μπροστά στην απεργία στις 4 του Φλεβάρη.

Στην εξόρμηση μοιράστηκε ανακοίνωση που καλούσε τους εργαζόμενους του εργοστασίου σε απεργιακό ξεσηκωμό, με την συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς στις 10.30 το πρωί ,χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την κλιμάκωση των αγώνων μπροστά στις διαπραγμάτευση που γίνεται αυτό το διάστημα για την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης.

Οι εργαζόμενοι στην Αλουμίνιον της Ελλάδας, οι εργαζόμενοι συνολικά, οι αγρότες που είναι στα μπλόκα του αγώνα,   οι απόμαχοι της δουλειάς, οι μικροεπαγγελματίες, οι άνεργοι που πετιούνται στο περιθώριο, μία λύση έχουν, την συ στράτευση στον αγώνα , το κοινό μέτωπο στον κοινό εχθρό, την ενιαία οργανωμένη πάλη σ’ αυτούς που σήμερα μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην ζωή.

Μπλόκο στο νόμο-λαιμητόμο.

Όλοι και Όλες στις 4 Φλεβάρη, στις 10.30 το πρωί, στην Κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.

******************************************************************************************

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που μοιράστηκε στους εργαζόμενους της βιομηχανίας Αλουμίνιον της Ελλάδας

******************************************************************************************

 

 PAMELIVADEIAS

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες στον Όμιλο Μυτιληναίου

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει την κλιμάκωση των αγώνων σας για να μην περάσουν οι απαιτήσεις της εργοδοσίας για μείωση μισθών

και σας καλεί μαζικά, δυναμικά, να πάρετε μέρος

στην απεργιακή κινητοποίηση στις 4 του Φλεβάρη

στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς στις 10.30 το πρωί

Άλλη λύση δεν υπάρχει: ‘Η τα κέρδη των μονοπωλίων, ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Να φτάσει παντού το σύνθημα: “Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!”

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες στην «Αλουμίνιον της Ελλάδας»

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί, οι κακοπληρωμένοι  των αφεντικών, οι αυτοαπασχολούμενοι που βάζουν λουκέτα, οι απόμαχοι του μόχθου, οι αγρότες που δεν θέλουν να γυρίσουν στην κολιγιά, οι άνεργοι που ανακυκλώνονται στα εξευτελιστικά πεντάμηνα, οι γυναίκες και οι νέοι των εργατικών , λαϊκών οικογενειών, των δικών μας οικογενειών,  ο  νόμος Κατρούγκαλου να μη φτάσει καν στη Βουλή. Να αποσυρθεί. Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται. Μόνο ανατρέπεται!

Όσοι μιλούν για τροποποιήσεις και αλλαγές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους! Είναι οι ίδιοι που έχουν στηρίξει την ουσία των μέτρων. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που έχουν συνδιαμορφώσει και στηρίξει διαχρονικά την αιματηρή επίθεση που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Είναι τα κόμματα που μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και τώρα κάνουν πως διαφωνούν. Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους! Αρκετά με τα κροκοδείλια δάκρυα τους.

Σήμερα αυτοί οι ίδιοι δίνουν το πράσινο φως ο όμιλος Μυτιλιναίου να αξιώνει μειώσεις μισθών 15% και να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους , ξεχνώντας βέβαια πως το μεγάλο αφεντικό πρόσφατα τους χαρακτήριζε «τα υπερόπλα του» .

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Εσείς γνωρίζετε καλύτερα και από τα μέσα ότι η πολυεθνική που δουλεύετε, δεν πάσχει από κέρδη. Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, δεν εξημερώνεται, δεν χορταίνει ,μόνο ξεριζώνεται. Η καταστροφή της  εργατικής δύναμης, η εξαθλίωση των εργατών είναι η φυσική του εξέλιξη.

Σας καλούμε όλους και όλες να κλείσετε τα μάτια και τα αυτιά  στα παπαγαλάκια της ΕΕ, της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, των ΜΜΕ και των παρατρεχάμενών τους. Να συστρατευθείτε στον αγώνα μαζί μας, να συμπορευτείτε μαζί με το ΠΑΜΕ και τους χιλιάδες εργαζόμενους. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της κυριαρχίας των μονοπωλίων και περνά από το δρόμο της ικανοποίησης των δικών μας αναγκών.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορεί να μεγαλώσει και να θεριέψει ένα μεγάλο εργατικό – λαϊκό μπλόκο που θα βάλει εμπόδια στο νόμο – λαιμητόμο. Δεν θα είναι ίδια η επόμενη μέρα. Αυτή θα είναι μια σημαντική επιτυχία. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, με αυτοθυσία, ικανότητα και τέχνη. Κάνουμε στην άκρη τη μοιρολατρία, προσέχουμε τις παγίδες κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας, δίνουμε περισσότερο θάρρος σε όσους ακόμα φοβούνται.

Έχουμε μια μεγάλη μάχη σε έναν πόλεμο που είναι μπροστά μας. Μπορούμε να την κερδίσουμε! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά το Ασφαλιστικό θα ανοίξει ξανά τα Εργασιακά, θα βάλει εμπόδιο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζομένων.

Απεργιακός ξεσηκωμός τώρα

Όλοι και Όλες στην απεργία

Όλοι και Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση

Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς