Στις 2 και 3 Απρίλη το 2ο Διήμερο εκδηλώσεων της ΚΝΕ στον Παρνασσό

.   2 Απριλίου 2016   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στις 2 και 3 Απρίλη το 2ο Διήμερο εκδηλώσεων της ΚΝΕ στον Παρνασσό

Το Σάββατο και την Κυριακή 2-3 Απρίλη η Οργάνωση Περιοχής της Ανατολικής Στερεάς -Εύβοιας της ΚΝΕ διοργανώνει το 2ο Διήμερο εκδηλώσεων στον Παρνασσό (Αμφίκλεια).

Η επιτυχία του περσινού Διημέρου καθώς και η ανάγκη οι νέοι κομμουνιστές, αλλά και το εργατικό κίνημα και η νεολαία να έρθει σε επαφή, να γνωρίσει από κοντά την ηρωική ιστορία του ΔΣΕ, την ιστορία του αγώνα του λαού μας, έδωσαν την ώθηση για τη συνέχεια αυτού του ταξιδιού στην ιστορία, ανεβάζοντας παράλληλα και τον πήχη των απαιτήσεων.

Φέτος, η σημασία του Διημέρου αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ 1946-1949, της πιο λαμπρής στιγμής στην ιστορία του εργατικού – λαϊκού κινήματος, του ΚΚΕ και της ταξικής πάλης της Ελλάδας.

Το φετινό Διήμερο συνεχίζει το οδοιπορικό και ακολουθεί τα χνάρια των μαχητών του ΔΣΕ στη Ρούμελη. Από τις εκδηλώσεις ξεχωρίζει η επίσκεψη στο σπίτι του «Διαμαντή» την πρώτη μέρα καθώς και η αποκάλυψη πλάκας προς τιμήν του «Ανάποδου» στη Δρυμαία τη δεύτερη μέρα.

Η στάση των αλύγιστων μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος αποτελεί μεγάλη αγωνιστική κληρονομιά και παρακαταθήκη για τους νέους και τις νέες σήμερα. Η αλύγιστη στάση στον αγώνα κατά της κοινωνικής αδικίας, για την απελευθέρωση από τα δεσμά του εκμεταλλευτικού συστήματος είναι τεράστια πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την πάλη μας σήμερα και αύριο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο

12.00 Επίσκεψη στη Λιλαία, στο σπίτι του «Διαμαντή»

18.30 Πορεία στην Αμφίκλεια και κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του «Λοκρού»

19.30 Εκδήλωση για τον ΔΣΕ (Πνευματικό Κέντρο Αμφίκλειας)

21.00 Λαϊκό Γλέντι (Ταβέρνα «Καλιφόρνια»)

Κυριακή

10.30 Αποκάλυψη πλάκας προς τιμήν του «Ανάποδου» στη Δρυμαία

12.00 Περιήγηση στα υψώματα που έδρασε ο ΔΣΕ στον Παρνασσό (θέση Λιβάδι)

Επίσκεψη στην Αράχοβα