Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

.   13 Σεπτεμβρίου 2014   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούληςσχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε και τα προβλήματα οξύνονται και αυξάνονται για τους σπουδαστές στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Ήδη η Λέσχη Σίτισης σε Λαμία – Καρπενήσι έκλεισε, το ίδιο συζητείται και στη Χαλκίδα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης πάνω από 2.500 σπουδαστές, παιδιά λαϊκών οικογενειών, να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης.

Από το ΤΕΙ Χαλκίδας έφυγε και το τελευταίο συνεργείο καθαριότητας που είχε απομείνει στο χώρο, με αποτέλεσμα το ΤΕΙ να μοιάζει με απέραντο σκουπιδότοπο.

Σε καμιά περίπτωση δεν επαρκεί η μόνιμη απάντηση της Διοίκησης του ΤΕΙ ότι υπάρχει δυσλειτουργία λόγω της γραφειοκρατίας που προέκυψε από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαμίας.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε χρόνια προβλήματα όπως το ζήτημα της στέγασης στη Λαμία, όπου δεν υπάρχει καν Εστία για τους σπουδαστές, αλλά και συνολικότερα ζητήματα υποχρηματοδότησης, που οδηγούν σε ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, πράγμα που σημαίνει χαμένα εξάμηνα για τους σπουδαστές, ουρές στα εργαστήρια, συνωστισμός στις αίθουσες, ελλείψεις απαραίτητων υποδομών κ.ά.

Την ίδια στιγμή οι σπουδαστές έρχονται αντιμέτωποι με τα οξυμμένα προβλήματα επιβίωσης και στις οικογένειές τους λόγω της ανεργίας, της φοροληστείας, των χαμηλών μισθών και συντάξεων, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές κλπ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της σίτισης των σπουδαστών, αλλά και συνολικότερα της επαρκούς χρηματοδότησης του ιδρύματος για να λύσει αν μη τη άλλο προβλήματα λειτουργίας».