Τα Συνταξιουχικά Σωματεία Λιβαδειάς καταγγέλουν τις περικοπές στις συντάξεις

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα Συνταξιουχικά Σωματεία Λιβαδειάς καταγγέλουν τις περικοπές στις συντάξεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τις πετσοκομμένες ως 25% συντάξεις τους  έλαβαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου, την Πέμπτη του ΝΑΤ και την Παρασκευή του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Οι επικουρικές συντάξεις δεν περιλαμβάνονται στα ποσά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων αυτή την εβδομάδα, καθώς θα καταβληθούν ξεχωριστά την ερχόμενη Δευτέρα. Εφεξής οι επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλονται τη 2η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Πάντως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που έχει ήδη ψηφιστεί, τίθεται σε εφαρμογή για τις επικουρικές συντάξεις, με συνέπεια νέες μειώσεις στις καταβαλλόμενες επικουρικές αποδοχές.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε η περικοπή του ΕΚΑΣ για 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξιμες αποδοχές από 664 ευρώ έως 850 ευρώ το μήνα. Οι μειώσεις των εισοδημάτων των δικαιούχων κυμαίνονται από 20% έως 25%. Οι περικοπές τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Ιούνη, ωστόσο λόγω τεχνικών προβλημάτων οι περικοπές θα εφαρμοστούν από τις συντάξεις Ιούλη, ενώ έως το τέλος του έτους θα πρέπει να επιστραφούν τα αναδρομικά ποσά που ήδη χορηγήθηκαν.

Παράλληλα οι κύριες συντάξεις υποβάλλονται σε νέες μειώσεις και από την φορολογία και συγκεκριμένα από τις νέες κλίμακες φόρου.

Το αποτέλεσμα των πετσοκομμένων συντάξεων είναι τραγικό για χιλιάδες συνταξιούχους. Οι ήδη πενιχρές συντάξεις δεν έφταναν για να περάσουν το μήνα, για τα φάρμακα, για τις υποχρεώσεις τους. Πόσο μάλλον τώρα που με τις νέες μειώσεις τίθεται πλέον ακόμα και θέμα επιβίωσης για χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους που είδαν τις συντάξεις μειωμένες λόγω της αύξησης της εφορίας, καθώς και αυτές που θα δουν τον επόμενο μήνα από τις περικοπές στις επικουρικές, οι οποίες μετατέθηκαν στις αρχές κάθε μήνα και μετρούν 11 τον αριθμό για το 2016, να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην πιστεύουν στις υποσχέσεις των διάφορων καλοθελητών της κυβέρνησης ότι κάτι μπορεί να γίνει που ενώ το ψήφισαν τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

1-7-2016

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ