Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα βιογραφικά των υποψηφίων του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές του 2014.

Πρόκειται για δοκιμασμένους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στον τομέα των Επιστημών.

Αγγέλου Νίκος, κτηνοτρόφος, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, συνεργαζόμενος

Γεννήθηκε στην Αργολίδα, είναι 54 ετών, κατάγεται από αγροτική οικογένεια και είναι παντρεμένος με 4 παιδιά. Από πολύ νωρίς συμμετείχε ενεργά στο αγροτικό κίνημα και από το 1996 βρίσκεται μπροστάρης στους αγώνες της αγροτιάς.

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) πανελλαδικά και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Επίσης είναι πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας.

Πολιτικά προέρχεται από το χώρο της ΝΔ. Μέσα από τους λαϊκούς αγώνες, βλέποντας τη σταθερότητα και τη συνέπεια στις θέσεις του ΚΚΕ, έβγαλε πολιτικά συμπεράσματα και συντάχθηκε με το ΚΚΕ.

Ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις προηγούμενες τοπικές εκλογές και υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας με το ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές του 2012.

Αγγουράκης Χαράλαμπος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Ο σύντροφος Μπάμπης έφυγε απ’ την ζωή σήμερα 12 Μαίου 

Γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι Ρουμανίας από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Πήρε πτυχίο Μηχανικού Υπολογιστών του Τμήματος Πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης (Technische Universitaet Dresden) της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ) το 1973. Διετέλεσε βοηθός στο Τμήμα Πληροφορικής Πολυτεχνείου Δρέσδης την περίοδο 1973-1978. Πήρε επίσης Διδακτορικό Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο Δρέσδης το 1978. Εκλέχτηκε βουλευτής του ΚΚΕ στην Περιφέρεια της Α’ Αθήνας την περίοδο 1997-2000 και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ 2009-2014.

Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Αμπατιέλος Νίκος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986, είναι τελειόφοιτος Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πήρε μέρος στους μαθητικούς αγώνες της περιόδου 1999-2004, εκλεγμένος στα μαθητικά συμβούλια και με συμμετοχή στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εργάστηκε από μικρή ηλικία σε διάφορες δουλειές στον κλάδο του Επισιτισμού, των Τηλεπικοινωνιών, σε φορτωτική εταιρεία. Στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Πειραιά. Από το 2006 είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Αράπη – Καραγιάννη Βασιλική (Βίκη), φιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, συνεργαζόμενη

Πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ. Κατάγεται από τα Τζουμέρκα Άρτας, το χωριό Αθαμάνιο και είναι 68 ετών. Τελείωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, το Γυμνάσιο στην Πάτρα και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Υπηρέτησε για 34 χρόνια στα Δημόσια Σχολεία Δραπετσώνας, Ύδρας και Αλίμου. Είναι κόρη αντιστασιακού. Έχει διατελέσει έφορος Πολιτισμού στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για 6 χρόνια καθώς και γραμματέας της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών. Σήμερα είναι μέλος στο ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κετρικιωτών «ΑΡΑΧΘΟΣ». Έχει συγγράψει δεκάδες άρθρα και χρονογραφήματα που έχουν δημοσιευθεί στις τοπικές εφημερίδες των Συλλόγων.

Από μαθήτρια αγωνιζόταν για μια καλύτερη και δημόσια δωρεάν Παιδεία, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του 1-1-4. Στη συνέχεια το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξε ιδρυτικό του μέλος. Το 1995 δραστηριοποιείται μέσα από το ΔΗΚΚΙ και το 1996 εκλέχθηκε βουλευτής του στην Περιφέρεια της Α’ Αθήνας. Στη Βουλή, από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, έκανε αγώνα με 200 και πλέον Ερωτήσεις μόνο για την Παιδεία, ενάντια στο νόμο Αρσένη και το 2001 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Βούλας ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού. Την περίοδο της συνεργασίας του ΔΗΚΚΙ με το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, το 2007, ήταν υποψήφια βουλευτής στην Περιφέρεια Α’ Αθήνας.

Τα τελευταία χρόνια έχει συστρατευτεί με το ΚΚΕ με το οποίο αγωνίζεται για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Αρβανιτίδης Αλέξανδρος, γυμναστής, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

Γεννήθηκε το 1960 στο Λαγό Διδυμοτείχου. Είναι εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου Ηλείας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Εντάχθηκε στο κίνημα από μικρή ηλικία. Το 1981 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Κίνησης Αθλητικών Σωματείων (ΠΑΚΑΣ) και συνέβαλε στην ίδρυση των συνδικαλιστικών φορέων των αθλητών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητών Στίβου (ΠΣΑΣ), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητών Καλαθοσφαίρισης (ΠΣΑΚ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητών Βαρέων Αθλημάτων (ΠΣΑΒΑ).

Το 1990 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειου Έβρου και το 1995 πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Το 1999 δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στο Νομό Ηλείας και το 2001 εκλέγεται στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Από το 2010 είναι μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Σήμερα είναι μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Είναι μέλος του Τμήματος για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βιτάλης Δημήτρης, χημικός μηχανικός, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι 26 ετών, χημικός μηχανικός. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) έως το 2011. Μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ έως το 2011, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής» και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ από το 2010.

Γαβαλά Μαρία, δικηγόρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα και είναι 37 χρονών. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Δριμάλα Θεοδώρα, δασκάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ

Γεννήθηκε στο Σανταμέρι Αχαΐας και είναι 52 ετών, παντρεμένη με δύο παιδιά. Εργάστηκε σε διάφορα σχολεία σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Αττική και από το 1996 είναι δασκάλα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα. Υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος του ΔΣ Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ως το 2010 πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ». Από το Ιούνη του 2010 έως σήμερα είναι μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Παράλληλα συμμετέχει στο γυναικείο κίνημα μέσω του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βύρωνα. Στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Βύρωνα και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ.

Ελευθεριάδου Ειρήνη (Ρούλα), οδοντίατρος, πρόεδρος του Ποντιακού Σωματείου ΚΟΠΑ (Καλλιτεχνικό Σωματείο Ποντίων Αττικής)

Γεννήθηκε το 1951 στην Τασκένδη της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν της πρώην ΕΣΣΔ, από γονείς αντάρτες του ΔΣΕ που βρέθηκαν στην πολιτική προσφυγιά.

Το 1973 αποφοίτησε από το Τμήμα Στοματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Τασκένδης. Δούλεψε σε παιδιατρική οδοντιατρική πολυκλινική μέχρι το 1976 όταν και επαναπατρίσθηκε στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα δούλεψε μέχρι το 2011 στο ιατρείο της σαν χειρουργός οδοντίατρος όταν και συνταξιοδοτήθηκε.

Από το 2003 μέχρι το 2007 ήταν μέλος του ΔΣ της ΠΕΕΠΠ (Πανελλήνια Ένωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων). Από το 2007 μέχρι και σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Είναι δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Καλλιθέα. Από το 2009 είναι πρόεδρος του Ποντιακού Σωματείου ΚΟΠΑ (Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών).

Έξαρχος Νίκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων

Γεννήθηκε το 1963 στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Είναι μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Υπεύθυνος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Ζαριανόπουλος Σωτήρης, τραπεζοϋπάλληλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Φοίτησε στη Σχολή Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. Εργάζεται στην Τράπεζα Μακεδονίας – Θράκης (νυν Τράπεζα Πειραιώς) από το 1981.

Εκλέχθηκε στο ΔΣ του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς το 2000. Από το 2000 είναι μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και από το 2003 γενικός γραμματέας του. Από το 2007 είναι μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και από το 2010 μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Από το 2008 είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις τοπικές εκλογές του 2010 με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης από το 2011 μέχρι το 2013.

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, επαγγελματοβιοτέχνης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ)

Γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμιά Αιγιαλείας. Η οικογένειά του ήταν εργάτες γης. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά. Απόφοιτος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Άρτας.

Έχει κατάστημα από το 1994 με εκτυπώσεις στην Αθήνα. Από το 1989 που πέρασε στη σχολή ασχολείται ενεργά στο λαϊκό κίνημα. Αρχικά στο σπουδαστικό και αργότερα σε σωματεία ΕΒΕ. Σήμερα είναι μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής ΕΒΕ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Καπέτη Θεανώ, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Γεννήθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας, μεγάλωσε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, είναι 40 ετών, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μητέρα δύο παιδιών. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Καραντούσας Μανώλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών

Γεννήθηκε το 1968 στον Πειραιά. Εργάστηκε από το 1989 σε ψυγεία -αποθήκες έως το 1995 και στην εταιρεία ΕΒΓΑ από το 1996 ως σήμερα με ειδικότητα ψυκτικός μηχανικός. Είναι εκλεγμένος στο Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ (πρόεδρος) από το 2009. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνικών και Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών από το 2007 και από το 2013 πρόεδρος του ΔΣ. Μέλος της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Κατσάς Αντώνης, δικηγόρος, συνεργαζόμενος

Γεννήθηκε στη Γλυφάδα Πυλίας Μεσσηνίας το 1956. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1985 μέχρι σήμερα.

Είναι ενεργό μέλος του λαϊκού κινήματος από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Διετέλεσε επί 6 χρόνια μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και εκπρόσωπος των επιστημονικών φορέων στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) για την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας (μετά τους σεισμούς).

Επικεφαλής του Ενωμένου Μεσσηνιακού Αγωνιστικού Συνδυασμού (ΕΜΑΣ) και νομαρχιακός σύμβουλος την περίοδο 1998-2002. Διετέλεσε πρόεδρος επί 12 χρόνια του ερασιτεχνικού σχήματος «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» και σήμερα είναι επίτιμος πρόεδρος. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας. Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΚΕ στις εκλογές από το 2000 έως το 2012. Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ το 2009.

Κοράκης Μανώλης, μετανάστης, πρόεδρος του Σωματείου Τύπου – Χάρτου Φραγκφούρτης

Γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη Γερμανίας το 1965 από γονείς μετανάστες, οι οποίοι γύρισαν στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος Γενικού και Τεχνικού Νυχτερινού Λυκείου στην Αθήνα.

Ξεκίνησε σπουδές στο ΤΕΙ Καβάλας σαν μηχανολόγος, διέκοψε όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων και από το 1985 είναι μετανάστης στη Γερμανία, στη Φραγκφούρτη. Είναι πατέρας δύο παιδιών 9 και 13 χρόνων.

Από το 1990 εργάζεται στο τυπογραφείο της «Frankfurter Societäts Druckerei» με εξειδίκευση σε προγράμματα ενθετοποίησης – πακετοποίησης.
Είναι πρόεδρος του Εργοστασιακού Συμβουλίου από το 2002 και από το 2006 πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Τύπου και Χάρτου στην πόλη της Φραγκφούρτης και Περιχώρων. Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Όφενμπαχ και παλαιότερα υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1979 και σήμερα είναι μέλος του γραφείου της ΤΟ Γερμανίας του ΚΚΕ.

Λουγγής Τηλέμαχος, ομότιμος διευθυντής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και είναι ομότιμος διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πτυχίο Ιστορίας και Αρχαιολογίας και από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού Διδακτορικό στη Μεσαιωνική Ιστορία.

Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά και έχει κάνει διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών,  Βιέννης, Λονδίνου, Οξφόρδης, Στρασβούργου και πολλών άλλων. Είναι συγγραφέας 8 βιβλίων και άλλων 6 βιβλίων ως συμμετοχή σε συλλογικά έργα και έχει κάνει γύρω στις 150 εργασίες στα ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά και αρκετά άρθρα εκλαϊκευτικά. Έχει συμμετοχή σε 40 περίπου επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει κοσμήτορας στο Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού ΕΙΕ, μέλος ΔΣ της  Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών, μέλος του ΔΣ του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών από το 1982 και πρόεδρός του κατά τη δωδεκαετία 2000-2012 και μέλος διαφόρων επιστημονικών ιστορικών εταιρειών. Υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΚΚΕ τρεις διαδοχικές φορές και μια φορά υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του ΚΚΕ.

Μαργαρίτης Γιώργος, ιστορικός, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954, είναι καθηγητής Σύγχρονης Κοινωνικής και Πολιτικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 1985 ως το 2004. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή σε συλλογικούς τόμους, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για σειρά ετών υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής και τακτικός συνεργάτης του περιοδικού «Ο Πολίτης». Εργασίες και άρθρα του πάνω σε ποικίλα θέματα της πολιτικής και της επικαιρότητας έχουν φιλοξενηθεί στο σύνολο σχεδόν του ελληνικού Τύπου.

Μαρούδας Ρίζος, αγρότης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Γεννήθηκε στην Ανατολή Λάρισας το 1969 και είναι αγρότης. Από τα γυμνασιακά χρόνια ανέπτυξε δράση στο μαθητικό και σπουδαστικό κίνημα.

Από το 2006 ως σήμερα είναι πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της. Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Δημοτικός σύμβουλος Αγιάς εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της ΚΕ καθώς και του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος ανθυποπυραγός, συνεργαζόμενος

Γεννήθηκε στη Λαμία, είναι παντρεμένος, έχει δύο γιους και είναι 54 ετών. Απόστρατος ανθυποπυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Στο Σώμα εντάχθηκε το 1985 στη Σχολή Πυροσβεστών στη Αθήνα, στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, μετατέθηκε στη Λαμία και στη συνέχεια υπηρέτησε σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Αθηνών. Κατά περιόδους υπηρέτησε σε διάφορα πυροσβεστικά κλιμάκια στην Εύβοια. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών το 1989 και προήχθη σε πυρονόμος το 1998.

Το 1998 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πρώτης Περιφερειακής Πρωτοβάθμιας Ένωσης στο Πυροσβεστικό Σώμα στη Στερεά Ελλάδα και επί σειρά ετών μέχρι και την αποστρατεία του το 2011 διετέλεσε πρόεδρος και γενικός γραμματέας της.

Εκλεγόταν με το ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» και από το 2000 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος. Το 2010 εκλέχτηκε ως αιρετό μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο μεταθέσεων Πυρονόμων, Αρχιπυροσβεστών, Πυροσβεστών με το ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) η οποία αναδείχθηκε στις εκλογές αυτές σε 1η δύναμη πανελλαδικά με 41,13%.

Νικάκης Βασίλης, πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου, καθηγητής Διαιτησίας ΟΥΕΦΑ

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1953. Είναι παντρεμένος, έχει μια κόρη και σήμερα είναι συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος. Πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου και καθηγητής Διαιτησίας UEFA.

Μέλος της Γραμματείας Αιτωλοακαρνανίας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), μέλος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βορειοδυτικής Ελλάδας και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου.

Υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου το 2006 και το 2010 και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ το 2012.

Νικολάου – Αλαβάνος Λευτέρης, υπεύθυνος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, εκπρόσωπος της ΚΝΕ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα όπου και διαμένει. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Χημείας την περίοδο 2004-2008, του οποίου ήταν γραμματέας. Παράλληλα με τις σπουδές του, από το 2003 εργάζεται σαν μεταφραστής – διερμηνέας.

Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των νέων ανέργων και εκλέχθηκε στη γραμματεία της Λαϊκής Επιτροπής 5ου και 6ου Διαμερίσματος του Δήμου της Αθήνας. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στο Εργαστήριο Χημείας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, με αντικείμενο εργασίας τη «Μελέτη και Αξιοποίηση Φυσικών Προϊόντων». Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) και μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ανώτατο όργανο) της ΕΕΧ, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της «ΔΗΚΙΧΗ – Πανεπιστημονικής».