Συγκέντρωση & διαδήλωση για το Πολυτεχνείο στη Λιβαδειά

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συγκέντρωση & διαδήλωση για το Πολυτεχνείο στη Λιβαδειά

Σαράντα τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από το αιματοκύλισμα στο Πολυτεχνείο.

Σαράντα τρία χρόνια απ’ τη μέρα που φοιτητές, εργάτες και απλοί πολίτες, μέσα και γύρω απ’ το Πολυτεχνείο, δέχτηκαν τις σφαίρες της χούντας φωνάζοντας “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” και “Έξω οι ΗΠΑ & το ΝΑΤΟ”.

Σαράντα τρία χρόνια διαδηλώσεων κατά του φασιστικού κράτους των χουντικών και των Αμερικανών που τους ανέβασαν στην εξουσία και τους στήριξαν.

Οι ταξικές δυνάμεις της πόλης τίμησαν και φέτος το “Πολυτεχνείο” με συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς που συνεχίστηκε με πορεία στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας τα συνθήματα της εποχής εκείνης, συνθήματα που είναι το ίδιο επίκαιρα και σήμερα.

 img_20161117_193955

Για κάποιους όμως πλέον, οι αμερικάνοι, έπαψαν να είναι αυτοί που οργανώνουν πραξικοπήματα και και τοπικούς πολέμους για να προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα και μετατράπηκαν σε “προστάτες της δημοκρατίας” και έγιναν “φίλοι μας που προωθούν τα συμφέροντά μας” !

Αυτοί οι κάποιοι είναι οι ίδιοι που, μέχρι να σκαρφαλώσουν στην εξουσία, “έσκιζαν” μνημόνια και  διαδήλωναν  κατά των   “Αμερικάνων φονιάδων των Λαών”. Χρειάστηκαν λίγοι μόνο μήνες στις καρέκλες της εξουσίας για να ανατρέψουν και την “αντιμνημονιακή” ρητορία τους αλλά και τον “αντιαμερικανισμό” τους. Αυτοί που παραμονή του γιορτασμού του “Πολυτεχνείου” υποδέχονταν με ροδοπέταλα και τεμενάδες τον “φίλο” μας Ομπάμα σαν σωτήρα !

Και καλά, τα μέτρα λιτότητας τα ψηφίζουν με “πόνο” για να “σώσουν τη χώρα”. Τις ερωτοτροπίες με τους αμερικάνους ποιός  τους τις επέβαλε; Το “χρέος”; Άλλαξε, μαζί τους, και η πολιτική των αμερικάνων;

Όχι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορείτε πλέον να κοροϊδέψετε κανέναν!

Δεν εφαρμόζετε κάποιες πρόσκαιρες επιβαρύνσεις όπως προσπαθείτε να πείσετε τον λαό, κάνοντας μάλιστα ότι δήθεν στενοχωριέστε !

Ψηφίζετε νόμους που θεμελιώνουν ένα καθαρά φιλελεύθερο, μονεταριστικό, καθεστώς!

Νομοθετείτε αδιάντροπα, ένα καθεστώς που δεν τόλμησαν να εγκαθιδρύσουν ούτε οι παραδοσιακοί εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ένα καθεστώς που, εν γνώσει σας, νομιμοποιεί τον εργασιακό μεσαίωνα και στίβει τα λαϊκά νοικοκυριά!

Ξέρετε όμως την μοίρα των “πρόθυμων”. Μόλις κάνετε την “βρωμοδουλειά”, και σύντομα απ’ ότι φαίνεται, θα σας ρίξουν στον σκουπιδοτενεκέ.

Οι συνεπείς όμως δυνάμεις, αυτές που έχουν ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό, ούτε σταμάτησαν, ούτε θα κουραστούν να παλεύουν να ανατρέψουν τους καταστροφικούς, νεοφιλελεύθερους “εκσυγχρονισμούς”  σας που διέλυσαν το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.