Ψήφισμα Συμπαράστασης στους αγρότες.

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ψήφισμα Συμπαράστασης στους αγρότες.

Το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους αγρότες, κατέθεσε η παράταξη “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Ψήφισμα Συμπαράστασης στους αγρότες.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους αγρότες, στηρίζουμε το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 14 Φλεβάρη..

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την επιβίωσή τους ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., ενάντια στους βαρείς φόρους και τα υψηλότατα ασφάλιστρα στον Ο.Γ.Α., ενάντια στη μεγάλη ακρίβεια στα αγροτοκτηνοτροφικά μέσα και εφόδια, αρνητικοί παράγοντες που πετσοκόβουν το, ούτως ή άλλως, λιγοστό εισόδημά που εξασφαλίζουν με πολύ κόπο και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Αντίθετα, αυτή η πολιτική, όχι μόνο δεν αγγίζει, αλλά ωφελεί τους εκμεταλλευτές του  μόχθου της αγροτιάς. Τους εμποροβιομηχάνους και τα μονοπώλια που αγοράζουν κοψοχρονιά τα αγροτικά προϊόντα και τα πουλούν πανάκριβα, κερδοσκοπώντας σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών.
Πρόκειται, στην ουσία, για την ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, που εμπορευματοποιεί Υγεία, Παιδεία, που τσακίζει τα δικαιώματα των νέων για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων, που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές.
Γίνεται προφανές πως αποτελεί κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που εξελίσσεται σε όλες τις πλευρές της ζωή μας και σε όλους τους εργασιακούς κλάδους.

13-2-17

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ