Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλετικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα δικαιώματα των αναπληρωτών καθηγητών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλετικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα δικαιώματα των αναπληρωτών καθηγητών

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλετικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα δικαιώματα των αναπληρωτών καθηγητών.

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές που βρίσκονται αντιμέτωποι κάθε χρόνο με τις απολύσεις και την εργασιακή περιπλάνηση και καλύπτουν τα κενά που έχουν προκύψει και από τις χιλιάδες αποχωρήσεις εκπαιδευτικών, ενώ εμπαίζονται από την ελληνική κυβέρνηση για το διορισμό τους κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην ερώτησή του κατήγγειλε ότι οι αναπληρωτές καθηγητές υφίστανται μια σειρά από αρνητικές διακρίσεις δουλεύοντας χωρίς αποζημίωση οδοιπορικών κι επιδότηση ενοικίου στις περιοχές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους στις οποίες στέλνονται να υπηρετήσουν, χωρίς να έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα σε άδειες αντίστοιχες με τους μόνιμους συναδέλφους τους, ενώ πολλές φορές κινδυνεύουν να τιμωρηθούν ακόμα και με απόλυση, αν πάρουν π.χ. άδεια αναρρωτική πάνω από 15 μέρες και κριθεί αναγκαία η αντικατάστασή τους.

Περαιτέρω η γενικευμένη ενοποίηση ειδικοτήτων που ανοίγει το δρόμο για παραπέρα χτύπημα των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και για την ενοποίηση γνωστικών αντικειμένων, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τη μόρφωση των παιδιών, φανερώνει ότι σχολεία, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι στο στόχαστρο μιας γενικευμένης επίθεσης που οδηγεί σε ένα ακόμα πιο ταξικό σχολείο με περιορισμό της Γενικής Παιδείας. Όλα δε τα παραπάνω αποτελούν συνέπειες της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματόδοτησης, περικοπών και υποβάθμισης της παιδείας που προωθεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από κοινού με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ έθεσε στην Ευρ. Επιτροπή τα παρακάτω συγκεκριμένα ερωτήματα :

«Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στην ανάγκη :

– για μόνιμους διορισμούς καθηγητών;

-για εξασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους, αναπληρωτές, ωρομισθίους, χωρίς καμία διάκριση;».

 10/3/2017
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ