Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά

Με μεγάλη συμμετοχή, παρά τη τριήμερη αργία, γιορτάστηκε και φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά στη Λιβαδειά από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Εργάτες, αγρότες, εργαζόμενοι/άνεργοι, συνταξιούχοι, τίμησαν την μέρα που συμβολίζει την αποφασιστικότητα της Εργατικής Τάξης να διεκδικεί τα δικαιώματα της στη ζωή και στη δουλειά.

Η εκδήλωση άρχισε στις 10.00 το πρωί με τραγούδια και συνθήματα από τα μεγάφωνα της Κεντρικής Πλατείας και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων όπως ο Αλέκος Καρκάνας, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ, η Αστέρω Χουσιάδα εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ Λιβαδειάς, η Βάσω Γκικοπούλου εκ μέρους των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ και η Λιάνα Καραβασίλη εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο εκπρόσωπος της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πελέκης, που αναφέρθηκε, εκτός από τα γεγονότα που καθιέρωσαν την πρωτομαγιά σαν παγκόσμια μέρα γιορτασμού των εργατικών αγώνων, και στη σημερινή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, από τους “αριστερούς” υπηρέτες του καπιταλιστικού κέρδους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην, όλο και πιο επικίνδυνη μορφή που παίρνει ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός στην περιοχή της μεσογείου, και την επίσημη, με πρόσκληση μάλιστα της “αριστερής” κυβέρνησης, ανακήρυξη του ΝΑΤΟ σε χωροφύλακα της περιοχής.

Η εκδήλωση έκλεισε με ανάγνωση και έγκριση ενός ψηφίσματος συμπαράστασης στους απλήρωτους εργαζόμενους του ομίλου “ΖΟΥΡΑ” και της Διακήρυξης των Συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαζεύτηκε οικονομική βοήθεια στους απλήρωτους εργαζόμενους της επιχείρησης “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ”.

 
Ο Γιώργος Πελέκης, μέλος της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ
 
Αστέρω Χουσιάδα, εκπρόσωπος της Ομάδας Γυναικών Λιβαδειάς (ΟΓΕ)
 
Βάσω Γκικοπούλου, εκπρόσωπος των Συνταξιουχικών Σωματείων