ΔΗΛΩΣΗ της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ για τη διακοπή του Δ.Σ. που θα αποφάσιζε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΛΩΣΗ της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ για τη διακοπή του Δ.Σ. που θα αποφάσιζε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου

ΔΗΛΩΣΗ
( Για το Δ.Σ που διεκόπη )

Η εμμονή της δημοτικής αρχής στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων ήταν εμφανής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με απόλυτο τρόπο απέρριπτε πολύ λογικές και ρεαλιστικές προτάσεις, που απέτρεπαν την απόλυση των συμβασιούχων και την ιδιωτικοποίηση, που είναι εντελώς ασύμφορη για το λαό της Λαμίας.

Φυσικό επακόλουθο ήταν η αγανάκτηση των συμβασιούχων, που παραβρίσκονταν και παρακολουθούσαν την συνεδρίαση με τις οικογένειες τους, με έκδηλη αγωνία και ανησυχία για το αύριο.

Αντέδρασαν καταλαμβάνοντας την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, διαμορφώνοντας συνθήκες διακοπής της συνεδρίασης.

Η ΛΑΙΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, στήριξε και στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που παλεύουν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα τους να δουλέψουν και να ζήσουν.

Θεωρεί πως ο αγώνας τους είναι υπόθεση όλου του λαμιώτικού λαού, που πρέπει να προστατεύσει το δημόσιο χαρακτήρα της αποκομιδής των απορριμμάτων, αντιστεκόμενος φυσικά και στις απολύσεις, που στέλνουν στην ανεργία και την ανέχεια 47 οικογένειες της πόλης.

Απευθυνόμαστε στον κ Δήμαρχο και τον καλούμε να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να αλλάξει στάση. Να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων στην καθαριότητα Εδώ και τώρα.

Να φροντίσει για την υπογραφή νέων συμβάσεων από τους εργαζόμενους.

Να διακόψει την διαδικασία ιδιωτικοποίησης και να επανέλθει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάνοντας έστω αυτό που οι περισσότεροι Δήμοι ης Χώρας κάνουν.

Δημοτικός Σύμβουλος ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Χρονάς Τάσος.