ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ : «Με νέα απεργία να δείξουμε τη δύναμή μας»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ : «Με νέα απεργία να δείξουμε τη δύναμή μας»

Από τη σύσκεψηΑπό τη σύσκεψη

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Η πρωτοβουλία του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας- Βοιωτίας, του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, του Συνδικάτου Τεχνιτών – Οικοδόμων Χαλκίδας και του Σωματείου Εργαζομένων στο «Νηρέα» αγκαλιάστηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων εργατικών σωματείων, εκπροσώπων φορέων των σπουδαστών του ΤΕΙ και του Δημόσιου ΙΕΚ Χαλκίδας, γυναικών και συνταξιούχων.

Νωρίτερα το μεσημέρι τα πρωτοβάθμια συνδικάτα ανάρτησαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του Εργατικού Κέντρου με σύνθημα «Εμπρός για συνδικάτα των εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Η εισηγητική ομιλία στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Τζαβάρα, πρόεδρο του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και γόνιμος διάλογος, με ανταλλαγή σημαντικής εμπειρίας από τις μάχες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για συνέχεια και κλιμάκωση της δράσης ώστε να πάρουν απάντηση οι σχεδιασμοί εργοδοσίας και κυβέρνησης, με διεκδικήσεις που να ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η σύσκεψη ενέκρινε ψήφισμα που καλεί σε κλιμάκωση της πάλης με νέα απεργία τη μέρα που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση με τη στήριξη και άλλων δυνάμεων να ψηφίσει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης.

Το γιγαντοπανό που ανάρτησανΤο γιγαντοπανό που ανάρτησαν

το ψήφισμα
 [pdf-ppt-viewer href=”https://ls-stereas.gr/wp-content/uploads/2017/12/to_psifisma_syskepsis_somateion_stin_halkida.pdf” width=”800″ height=”1000″]