ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  για τον ισολογισμό της 31ης Δεκεμβρίου 2015 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

.   2 Ιανουαρίου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  για τον ισολογισμό της 31ης Δεκεμβρίου 2015 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  2/1/18

Για τον ισολογισμό της 31ης Δεκεμβρίου 2015 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο ισολογισμός είναι ένας λογιστικός πίνακας που απεικονίζει τη χρηματοοικονομική κατάσταση του Δήμου σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, αποτελούμενος από :

  • Τα μέσα δράσης και τη περιουσία της Περιφέρειας.
  • Τις υποχρεώσεις της Περιφέρειας προς τρίτους
  • Τα ποσά που οι δημότες έδωσαν στην Περιφέρεια,  με την μορφή εισφορών, τελών, ακόμα και αγοράζοντας υπηρεσίες του.

Δεν πρόκειται να αμφισβητήσουμε τους αριθμούς, τον τρόπο που αποτυπώνονται και δεν διευκολύνει την μελέτη τους.

Δεν θα σχολιάσουμε και την έλλειψη μιας ολοκληρωμένης και πολιτικά αιτιολογημένης εισηγητικής έκθεσης που θα βοηθούσε την συζήτηση.

Θα κάνουμε ,όμως, ορισμένες σοβαρές παρατηρήσεις :

  1. Μας παρουσιάζετε τους χρηματο-οικονομικούς δείκτες της Περιφέρειας …. αλλά δεν τους σχολιάζετε πολιτικά. Δεν λέτε τίποτε για την αυτάρκεια της Περιφέρειας και για την αποτελεσματικότητα της, που είναι χαμηλά και που πρέπει να αιτιολογηθούν. Δεν σχολιάζετε την δυνατότητα της να αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, που είναι περιορισμένη και παρουσιάζει διακυμάνσεις στην εξέλιξη του χρόνου.
  2. Δεν σχολιάζετε το ύψος των πιστώσεων ( την υποχρηματοδότηση, που συνεχίζεται και εντείνεται )  και το πώς κατανεμήθηκε η ροή τους στην εξέλιξη του χρόνου. Στο πόσο επέδρασε αυτό στην δυνατότητα της περιφέρειας να λύνει προβλήματα. Να κάνει έργα και να προσφέρει υπηρεσίες.
  3. Δεν σχολιάζετε το ύψος των επιχορηγήσεων, που είναι σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.
  4. Δεν μιλάτε καθόλου για την κατανομή των εξόδων, που δεν καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες. Που δείχνουν πως απλά διαχειρίζεσθε την κατάσταση και την μιζέρια μας, αποδεικνύοντας την αδυναμία της περιφέρειας να προγραμματίσει και να κάνει μεγάλα και χρήσιμα έργα.
  5. Δεν μιλάτε για τα δάνεια που φτάνουν τα 21.000.000 ευρώ.
  6. Δεν μιλάτε για την συμμετοχή της Περιφέρειας σε Α.Ε ( ΑΝΔΕΙΑ, Φθιωτική Αναπτυξιακή, Ευβοϊκή κλπ ) και φυσικά δεν δίνετε την αναγκαία εικόνα για τα αποτελέσματα τους.

Κατά την άποψη μας φαίνεται καθαρά πως συμφωνείτε με την τρέχουσα πολιτική…. Την στηρίζετε και την υλοποιείτε, κάνοντας ότι μπορείτε για να   πείσετε τον λαό πως κάτι γίνεται. Για να δημιουργήσετε αυταπάτες.

Σε αυτή την βάση, εκφράζοντας τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις για την διαχείριση της Περιφέρειας……. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τις συγκεκριμένες εισηγήσεις.

 ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ