Σε διαδήλωση κατά του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου καλεί το ΠΑΜΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε διαδήλωση κατά του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου καλεί το ΠΑΜΕ

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι

Η   κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  συνεχίζει   ασταμάτητα   να   προωθεί αντεργατικά   μέτρα   για   να   ικανοποιήσει   τις   απαιτήσεις   της μεγαλοεργοδοσίας.

Έφερε για ψήφιση στη Βουλή, νέο αντεργατικό οδοστρωτήρα, με δεκάδες μέτρα, ώστε να κλείσει την 3η «αξιολόγηση» με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας.

Τώρα, φέρνει νομοσχέδιο για διευκόλυνση  των πλειστηριασμών  με   ηλεκτρονική διαδικασία,  ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών,  που   θα φέρουν νέες επιβαρύνσεις στις πλάτες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα,   ακόμα   πιο   άγρια   φορολογία.

Την   ίδια   ώρα,   διευκολύνει   με   χίλιους   τρόπους   τη μεγαλοεργοδοσία, παρέχοντάς της πιο ευνοϊκούς όρους για την κερδοφορία της.

Το   κερασάκι   στην   αντεργατική   θύελλα,   είναι   οι   σχεδιασμοί   για  το   ξήλωμα   του   δικαιώματος   στην Απεργία. Αυτός ο σχεδιασμός για το χτύπημα της Απεργίας, των αγώνων των εργαζομένων, διαψεύδει τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης ότι δήθεν φαίνεται «φως στο τούνελ» και «έξοδος» από τη βαρβαρότητα που ζουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους. Όσο   κι   αν   προσπαθούν   να   ξεγελάσουν   με   τα   ψέματά   τους,   οι   εργαζόμενοι   γνωρίζουν   ότι   οι αντεργατικοί   νόμοι   δεν   θα   ακυρωθούν  μόνο   και   μόνο   επειδή   η   κυβέρνηση   εξαγγέλλει   με τυμπανοκρουσίες την «έξοδο» από την κρίση και την έναρξη μιας «δίκαιης ανάπτυξης».

Στον ίδιο κατήφορο και σε ρόλο ανοιχτά απεργοσπαστικό και η πλειοψηφούσα διοίκηση του σωματείου «Ένωση» ταγμένη  στην κατεύθυνση που υπηρετεί η ΓΣΕΕ με τα αφεντικά, ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής , όταν μετά από την πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη αρχικά ψήφισαν κατά και σε δεύτερο χρόνο λευκό. Προφανώς οι κύριοι, τα έχουν λυμένα, θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι του Αλουμινίου είναι στην ίδια πλευρά με τα αφεντικά. Μπροστά σ’ αυτήν τη βαρβαρότητα ευθύνες φέρει και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία που συντάσσονται μαζί της διότι ενώ το ΠΑΜΕ τους κάλεσε επανειλημμένα για  την οργάνωση του αγώνα μπροστά στις εξελίξεις, αυτοί συνεδρίασαν μόλις προχτές για να πάρουν απόφαση για απεργία, που ουσιαστικά  θα είναι απεργία χωρίς απεργούς. Με την στάση τους αυτή βάζουν πλάτη και διευκολύνουν την κλιμάκωση της επίθεσης για να χτυπηθεί παραπέρα το δικαίωμα στην απεργία όπως απαιτεί η εργοδοσία. Την στάση τους αυτή, ιδιαίτερα απέναντι στο απεργιακό δικαίωμα, που κατακτήθηκε με αίμα, θα πρέπει να την πληρώσουν ακριβά, χωρίς κανένα «ελαφρυντικό» από τους εργαζόμενους.

Ως εδώ! Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε  απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθενται. Η απόφασή μας είναι ο οργανωμένος, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας για τα συμφέροντα, τις ανάγκες μας  για το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας. Εντείνουμε   τις   προσπάθειές   μας   στους   χώρους   δουλειάς  για   να   έχουμε  αυξήσεις   στα   μεροκάματα, βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης, μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, να πλαισιώσουν τα σωματεία τους, για να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και δυναμικά την επίθεση του κεφαλαίου και των δυνάμεων του. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 13.00 μμ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ