ΕΥΒΟΙΑ – ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ : Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΒΟΙΑ – ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ : Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Εύβοια

Εύβοια

Με επιτυχία έδωσαν τη μάχη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της Εύβοιας την Παρασκευή 12 Γενάρη, μέρα απεργίας σε πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς, κόντρα στην τακτική υπονόμευσης των αγώνων από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η μάχη ξεκίνησε στις πύλες εργασιακών χώρων που έδωσαν τη μάχη της απεργίας, όπως στις εγκαταστάσεις του «Νηρέα» στην Καστέλα.

Η απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Αγοράς στις 18.30 το απόγευμα της Παρασκευής.

Την ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Σπύρος Λοξός, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο «Νηρέα» και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ο οποίος χαιρέτισε τους απεργούς σε όλη τη χώρα που αψήφησαν τις πιέσεις και την οξυμένη εργοδοτική τρομοκρατία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, που προσπέρασαν τη συνειδητή απεργοσπασία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων, ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο.

«Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους του “ΑΙΓΙΣ”, του “Νηρέα”, της “Κελαϊδίτης ΑΕ” και του ΒΟΚΤΑΣ, του “Σκουλούδη”, της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και πολλών άλλων χώρων που απήργησαν με αποφασιστικότητα»,ανέφερε, προσθέτοντας πως η πολύμορφη δράση που ανέπτυξαν τα Συνδικάτα της περιοχής με συσκέψεις, περιοδείες, ενημερώσεις, εξορμήσεις, Γενικές Συνελεύσεις, πικετοφορίες, διαμαρτυρίες ενάντια στους πλειστηριασμούς «είναι παρακαταθήκη για τη συνέχιση του αγώνα».

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Εκεί οι διαδηλωτές κατήγγειλαν και αποδοκίμασαν την απροκάλυπτη στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση η εργοδοτική και κυβερνητική πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, η οποία προσπάθησε να υπονομεύσει και να εκφυλίσει το ιερό δικαίωμα της απεργίας, προκηρύσσοντας δήθεν «απεργία», την Παρασκευή το βράδυ, για τη Δευτέρα το πρωί και χωρίς καμία προετοιμασία.

Στην απεργοσπαστική στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε και ο ομιλητής της συγκέντρωσης, επισημαίνοντας τα εξής: «Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους ομογάλακτούς τους στη ΓΣΕΕ, οι δυνάμεις που συγκροτούν την πλειοψηφούσα παράταξη του ΕΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) αρνήθηκαν ακόμα και να συνεδριάσει το ΔΣ για να συζητήσει για την απεργία, παρόλο που υπάρχει αίτημα από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πριν ακόμα και από τα Χριστούγεννα.

Η στάση τους αυτή αποτελεί συνέχεια της υπονομευτικής, μέχρι και ανοιχτά, απεργοσπαστικής στάσης που κράτησαν στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Έχει γράψει και δεν ξεγράφει το γεγονός ότι εκεί που κυριαρχούν δυνάμεις που στηρίζουν την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, πήραν αποφάσεις απεργοσπαστικές – μη συμμετοχής στην απεργία, αλλού μετέτρεψαν την 24ωρη απεργία σε στάση εργασίας. Μέχρι και στην απεργιακή συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων που αναγκάστηκαν να καλέσουν σε συμμετοχή, κάτω από την πίεση των Συνδικάτων και των εργαζομένων, πολλοί από τη διοίκηση έλαμψαν διά της απουσίας τους, ενώ άλλοι έβγαζαν φωτογραφίες για τα ΜΜΕ, προσπαθώντας να κρύψουν τη γύμνια τους.

Αυτός είναι ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός, ανεξάρτητα ποια απόχρωση μπορεί να φοράει κατά περίπτωση… Και για να ολοκληρώσουν το έργο, ξεπέρασαν και τον εαυτό τους σε ξετσιπωσιά και έβαλαν το ΔΣ του ΕΚΕ να συνεδριάσει σήμερα, την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης. Θέλουν να προκηρύξουν απεργία Παρασκευή απόγευμα για Δευτέρα πρωί. Θέλουν, δηλαδή, να ξεφτιλίσουν το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία. Και στη συνέχεια θα ρίξουν, κατά την αγαπημένη τους τακτική, το φταίξιμο στους εργαζόμενους που δεν συμμετέχουν».

Οι πρωτοβουλίες των Πρωτοβάθμιων Σωματείων θα συνεχιστούν τη Δευτέρα και τις επόμενες μέρες, ενώ ήδη προγραμματίζεται σύσκεψη στις 24 Γενάρη, στις 18.30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στη Λαμία 

Δυναμική απάντηση στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που υπερθεματίζουν σε διατάξεις, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, έδωσαν οι εργαζόμενοι της Φθιώτιδας, που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το απόγευμα της Παρασκευής 12 Γενάρη.

Παρά τη δυνατή βροχή, που ανάγκασε να διεξαχθεί η κεντρική ομιλία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαμίας Αλέξη Αλεξόπουλου σε στεγασμένο χώρο του ΕΚ, δεκάδες εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα αγωνιστικότητας και ταξικής πάλης στην κυβέρνηση και προς κάθε κατεύθυνση.

Με κεντρικό σύνθημα: «Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία», ο Αλ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στο αντιεργατικό και αντιλαϊκό περιεχόμενο του νέου πολυνομοσχεδίου, που έρχεται να τσακίσει περαιτέρω τον εργαζόμενο λαό και τις λαϊκές οικογένειες, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έρχεται να ικανοποιήσει διαχρονικά αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος απεργίας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας, καταγγέλθηκε ο ρόλος του Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, η διοίκηση του οποίου, ακολουθώντας τη λογική της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ, αρνήθηκε να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, βάζοντας πλάτη σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Η απεργιακή συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Λαμίας ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης και κάτω από συνεχιζόμενη βροχόπτωση.

Σήμερα, το πρωί του Σαββάτου, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας βρέθηκε στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Εκεί καταγγέλθηκε η στάση του επιχειρησιακού σωματείου της ΛΑΡΚΟ, την πλειοψηφία του οποίου ελέγχει η ΔΑΚΕ, που αρνήθηκε να πάρει απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία. «Μια στάση που είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με το νόθο Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ», όπως επισήμαναν οι συνδικαλιστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία του επιχειρησιακού Σωματείου της ΛΑΡΚΟ, όχι μόνο αρνήθηκε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, αλλά αρνήθηκε να συζητήσει ακόμη και τις ομαδικές απολύσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της εταιρείας.

Τη Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, το το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε νέα συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας. 

 
 
 
*********************************
 
 
Στη Λιβαδειά
 
Το συλλαλητήριο της Τετάρτης του ΠΑΜΕ, επαναλήφθηκε και το Σάββατο στη κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς, στις 7.30 το βράδυ, με τη συμμετοχή πλήθους εργαζόμενων κάθε ηλικίας και φύλλου και συνραξιούχων.

Χαιρετισμό απήυθυνε η εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ, Βάσω Γκικοπούλου και την κεντρική ομιλία έκανε η Μαρία Σβολιαντοπούλου, μέλος του συλλόγου ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία με συνθήματα κατά των αντεργατικών μέτρων που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο, με πρώο και καλύτερο την παρεμπόδιση της απεργίας με το οποίο ελπίζει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ να βάλει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στον “γύψο”.
Η διαδήλωση έκλεισε με προσκλητήριο για νέο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15/1 στις 13.οο στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
 
  
 
 
 
 
Ακολουθεί η ομιλία της συγκέντρωσης
 

 

“Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Από το βήμα του συλλαλητηρίου μας, χαιρετίζουμε του

ς χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα, που παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα ευφορίας με το παραμύθι της “ανάπτυξης”, αλλά και τη λυσσαλέα άρνηση και επίθεση στην απεργία από τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, που ελέγχουν τη ΓΣΕΕ και πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με τη στήριξη εργοδοτών και κυβέρνησης  πήραν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση που κηρύχθηκε από Ομοσπονδίες  και Εργατικά Κέντρα. 

Να το γράψουν καλά στο μυαλό τους ότι και να περάσουν τα μέτρα, θα μείνουν στα χαρτιά. Η εργατική τάξη με το κίνημά της θα οργανωθεί και θα το αντιπαλέψει στην πράξη, ώστε να μην εφαρμοστεί. Δώσαμε μια μάχη μέχρι τώρα με απεργία, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια τοπικά, αλλά και πανελλαδικά εδώ και ένα μήνα. Έχουμε τη δύναμη και έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Με τo σημερινό μας συλλαλητήριο στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ανυποχώρητης ταξικής πάλης. Την οργάνωσή μας και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία.

Διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω. Απαιτούμε να πάρουν τώρα πίσω το πολυνομοσχέδιο της μεγαλοεργοδοσίας. Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, τη δουλειά μας στα συνδικάτα για τη συσπείρωση δυνάμεων, να πυκνώσουν οι γραμμές του εργατικού κινήματος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που διεκδικεί με σημαία τα συμφέροντα των εργαζομένων, που παλεύει για την ανατροπή της βαρβαρότητας.

Με τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών ξεσκεπάσαμε την προπαγάνδα τους, την αντιλαϊκή πολιτική τους που μονιμοποιεί και διευρύνει την αντεργατική λαίλαπα γι’ αυτό και λυσσάξανε, γι’ αυτό και καταφεύγουν στα ψέματα και τις αθλιότητες εναντίον του κινήματός μας.

Η απάντησή μας είναι τις μέρες που απομένουν έως και τη Δευτέρα να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εκφραστεί η αντίθεση, η μαζική κατακραυγή των εργαζομένων στην παρέμβαση των εργοδοτών και του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα, στον έλεγχο της λειτουργίας των συνδικάτων, στην κατάργηση ουσιαστικά του απεργιακού δικαιώματος.

Έχουν το θράσος να επικαλούνται τη δημοκρατία τους που σταματάει στους μαντρότοιχους των εργοστασίων, των χώρων δουλειάς και κυριαρχούν οι εκβιασμοί και οι απολύσεις, η απληρωσιά, οι Ενώσεις Προσώπων και το τσάκισμα των μισθών, οι ατελείωτες ώρες δουλειάς και η πληρωμή με κουπόνια. Η εργοδοτική τρομοκρατία και η ασυδοσία. Αυτή είναι η δημοκρατία των μονοπωλιακών ομίλων.

Η μόνη εργατική απάντηση είναι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι αυτό είναι το εμπόδιο, το κέρδος τους είναι το εμπόδιο για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Τα αντεργατικά μέτρα, οι πλειστηριασμοί, το πετσόκομμα των επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, των τρίτεκνων και πολυτέκνων, οι ιδιωτικοποιήσεις, όλα όσα έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, που τσακίζουν την τιμή της εργατικής δύναμης, που μονιμοποιούνται και επεκτείνονται, αποτελούν προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη των κερδών τους, την καπιταλιστική ανάπτυξη, τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό η ανάπτυξή τους και η ικανοποίηση των αναγκών μας δεν συμβαδίζουν. Συγκρούονται. Γι’ αυτό η ανάπτυξή τους απαιτεί σιγή νεκροταφείου, πάει πακέτο με το χτύπημα της οργάνωσης των εργαζομένων, του απεργιακού δικαιώματος.

Νομοθετούν τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και ξεστομίζουν με θράσος ότι κόπτονται για τη δημοκρατία και την επιτυχία των κινητοποιήσεων προσθέτοντας μια απεργοκτόνα διάταξη στο ήδη ισχύον αντεργατικό νομικό πλαίσιο που βγάζει το 95% των απεργιών παράνομες και καταχρηστικές.

Πετάει τη σκούφια του ο ΣΕΒ αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, όσα περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο αποτελούν “μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας” και ζητάει την υπερψήφισή του και τη συνέχιση της βρώμικης δουλειάς από την κυβέρνηση με την 4η αξιολόγηση.

Βρίσκονται σε αποστολή, με τη στήριξη της ΝΔ στην εκτέλεση του συμβολαίου. Ο Βορίδης χθες βράδυ έδινε συγχαρητήρια μέσα στη Βουλή στον Τσακαλώτο για τον αντιαπεργιακό νόμο. Δεν κρατιέται ο Γεωργιάδης να ψηφίσει την εξαίρετη νομοθεσία που κατέθεσε η Αχτσιόγλου, και όλες αυτές τις μέρες υπερθεματίζουν πάνω στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Έχουν στο πλάι τους τους ανθρώπους στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών, που στις τριτοβάθμιες οργανώσεις, στη ΓΣΕΕ αλλά και σε αρκετές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως στο ΕΚΑ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Ομοσπονδία Μετάλλου, όχι μόνο αρνήθηκαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργιακή απάντηση απέναντι στα μέτρα-φωτιά του πολυνομοσχεδίου και του χτυπήματος του δικαιώματος της απεργίας, αλλά πάλεψαν με λύσσα ενάντια της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ που τοποθετήθηκε χθες στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο και το χαρακτήριζε τάχα κατάπτυστο, είναι πρόεδρος στην ΟΙΥΕ, στην οποία μαζί με την παράταξη των ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ, αρνήθηκαν από κοινού και πάλεψαν με σθένος ενάντια στην πρόταση για απεργία. Ίδια στάση είχαν και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ενιαία στάση των δυνάμεων των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΕΑΚ, καταψηφίζοντας την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που είχε κατατεθεί πριν από τα Χριστούγεννα, με το πρόσχημα ότι οι μέρες για την προετοιμασία της κινητοποίησης είναι λίγες, ενώ στη συνέχεια σκαρφίστηκαν και πρότειναν απεργία ύστερα από 2 μήνες.

Αυτές είναι οι δυνάμεις που κάθονται στο σβέρκο των εργαζομένων. Οι άνθρωποι της εργοδοσίας, τα πιο πιστά σκυλιά των αφεντικών. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να το πληρώσουν ακριβά, να απομονωθούν από κάθε εργαζόμενο και τίμιο συνδικαλιστή. Με τις τοποθετήσεις τους, και πέρα από τις αυταπάτες για την ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας και της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, ότι με τις απεργίες δεν βγαίνει τίποτα, ανοίγουν το δρόμο για τη νομιμοποίηση των συνολικότερων αντιδραστικών αλλαγών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Επιβεβαιώνεται ότι τα έχουν βρει με την κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία ώστε να γίνουν όχημα στήριξης αυτών των αντιδραστικών ρυθμίσεων μέσα στην εργατική τάξη. Είναι μέρος του προβλήματος, ανήκουν στο μαύρο μέτωπο, αποτελούν το συνδικαλιστικό προσωπικό τους, θέλουν τους εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα, να μην μπορούν να αντιδράσουν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσει η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Στον ίδιο κατήφορο και σε ρόλο ανοιχτά απεργοσπαστικό και η πλειοψηφούσα διοίκηση του σωματείου «Ένωση» ταγμένη  στην κατεύθυνση που υπηρετεί η ΓΣΕΕ με τα αφεντικά, ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής , όταν μετά από την πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη αρχικά ψήφισαν κατά και σε δεύτερο χρόνο λευκό. Προφανώς οι κύριοι, τα έχουν λυμένα, θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι του Αλουμινίου είναι στην ίδια πλευρά με τα αφεντικά. Μπροστά σ’ αυτήν τη βαρβαρότητα ευθύνες φέρει και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία που συντάσσονται μαζί της (κάποια μάλιστα σήμερα, μέρα γενικού ξεσηκωμού κόβουν πίτες) διότι ενώ το ΠΑΜΕ τους κάλεσε επανειλημμένα για  την οργάνωση του αγώνα μπροστά στις εξελίξεις, αυτοί συνεδρίασαν μόλις προχτές για να πάρουν απόφαση για απεργία, που ουσιαστικά  θα ήταν απεργία χωρίς απεργούς. Την στάση τους αυτή, ιδιαίτερα απέναντι στο απεργιακό δικαίωμα, που κατακτήθηκε με αίμα, θα πρέπει να την πληρώσουν ακριβά, χωρίς κανένα «ελαφρυντικό» από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Καθήκον μας είναι, το οφείλουμε στους προγόνους μας, στους αναρίθμητους ήρωες της τάξης μας που πάλεψαν για δικαιώματα και κατακτήσεις, το οφείλουμε στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να δυναμώσει η ταξική πάλη, να σαρώσει τα εμπόδια που βάζει ο αντίπαλος στο δρόμο προς τα μπροστά, στο μόνο δρόμο που υπάρχει για τους εργαζόμενους, το δρόμο του αγώνα σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά. Παντού!

Οι εργαζόμενοι να οργανωθούν και να διεκδικήσουν. Όλοι στο δρόμο του αγώνα με το ΠΑΜΕ . Δεν είναι απλά ένα σύνθημα. Είναι αγώνας με επίκεντρο τις ανάγκες μας που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Για να ζήσουμε με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας, του πλούτου που εμείς παράγουμε.

Κανείς εργαζόμενος να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του και στην πράξη τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή του. Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα. Δεν θεωρούμε περασμένα – ξεχασμένα τα δικαιώματά μας. Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε.

Τα γνωρίζουν ότι δεν ξεμπερδεύουν με το ταξικό κίνημα. Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες. Στις μάχες που έχουμε μπροστά μας σε αυτό το ενδεχόμενο τρομάζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις, τα κόμματά τους, γι’ αυτό και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια, γιατί με την απεργία, χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

Κάτω τα ξερά σας από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 1,00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ