ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ : Εκδηλώσεις, αθλητικά τουρνουά και περίπατοι, μπροστά στα Μαθητικά Φεστιβάλ

.   31 Μαρτίου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ : Εκδηλώσεις, αθλητικά τουρνουά και περίπατοι, μπροστά στα Μαθητικά Φεστιβάλ

Λίγο πριν ανοίξουν και φέτος τις πύλες τους τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ οι Μαθητικές Οργανώσεις της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ έχουν ξεκινήσει για τα καλά την προετοιμασία. Με κέφι και πολλές ιδέες, οι μαθητές όλης της περιοχής έχουν βάλει σκοπό την επιτυχία των Μαθητικών Φεστιβάλ. Πλούσια είναι η δραστηριότητα που θα προηγηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα:

Στις 3 Απρίλη, η Μαθητική Οργάνωση Χαλκίδας της ΚΝΕ οργανώνει για τους μαθητές των ΕΠΑΛ περιήγηση στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας. Στις 21 – 22 Απρίλη οι μαθητές φτιάχνουν ομάδες και συμμετέχουν στο τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Η νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί στο Μαθητικό Φεστιβάλ στις 28 Απρίλη. Την 1 Απρίλη οι μαθητές στο Προκόπι Ευβοίας πάνε πεζοπορία και μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους. Τέλος, οι μαθητές της Αρτάκης στις 21 Απρίλη βάζουν καλάθι. Οργανώνουν τουρνουά 3on3 ενάντια στο φασισμό.

Στις 5 Απρίλη, η Μαθητική Οργάνωση Θήβας της ΚΝΕ διοργανώνει τουρνουά με σύνθημα «Μη μένεις στην εξέδρα θεατής… αγωνίσου». Ο τελικός θα διεξαχθεί την ημέρα του Μαθητικού Φεστιβάλ στις 5 Μάη. Οι μαθητές του Σχηματαρίου στις 27 Απρίλη οργανώνουν συζήτηση με θέμα. «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα».

Στις 21 Απρίλη, η Μαθητική Οργάνωση Λαμίας της ΚΝΕ οργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου. «Μην κλωτσάς τη ζωή σου, κλώτσα την μπάλα! Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά» είναι το σύνθημα του τουρνουά. Η νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί στο Μαθητικό Φεστιβάλ στις 28 Απρίλη.

Την 1 Απρίλη η Μαθητική Οργάνωση Λιβαδειάς της ΚΝΕ διοργανώνει προβολή της ταινίας «Η κλέφτρα των βιβλίων». Στις 15 Απρίλη στη Γραβιά οι μαθητές μέσα από ένα παιχνίδι κουίζ συζητάνε και μαθαίνουν γιατί η ΚΝΕ λέει «όχι» σε όλα τα ναρκωτικά.