ΛΑΜΙΑ : Παρεμβάσεις μαθητών και φοιτητών σε σχολεία και σχολές ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΛΑΜΙΑ : Παρεμβάσεις μαθητών και φοιτητών σε σχολεία και σχολές ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση

 

Μπροστά στις επικίνδυνες και ανησυχητικές εξελίξεις στην περιοχή, με κέντρο την επέμβαση των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία, το Συντονιστικό Μαθητών Λαμίας και το ΜΑΣ Λαμίας προχώρησαν σε μια σειρά δράσεων, προκειμένου να ενημερώσουν και να αφυπνίσουν μαθητές και σπουδαστές της πόλης.

Από νωρίς το πρωί, έγιναν μια σειρά από παρεμβάσεις σε σχολεία, στο ΑΕΙ και στο ΤΕΙ της Λαμίας. Εκεί, άνοιξε η συζήτηση γύρω από τον πόλεμο, τη νέα επέμβαση στη Συρία και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη χώρα μας οι -όλο και πιο οξυμένες- ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις.

Με την ανακοίνωση του Συντονιστικού Μαθητών Λαμίας στο χέρι και φτιάχνοντας πανό έξω από τα σχολεία, οι μαθητές έστειλαν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα. Η καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων έγινε αντικείμενο συζήτησης στην παρέα, στην τάξη και στη συνέλευση, προβληματίζοντας το μαθητή και τονίζοντας τα αίτια που δημιουργούν αυτούς τους πολέμους.

Παράλληλα, στις σχολές του ΑΕΙ και του ΤΕΙ στη Λαμία, το ΜΑΣ άνοιξε πλατιά τη συζήτηση γύρω από το ζήτημα του επικείμενου πολέμου, φοιτητή το φοιτητή, σε τμήματα και έτη. Ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτόν, το ρόλο του ΝΑΤΟ και των βάσεων θανάτου στη χώρα μας, καθώς και την ανάγκη ο φοιτητής να πάρει θέση ενάντια στις «κερδοφόρες» τους ανθρωποσφαγές. Ακόμη, πάρθηκε απόφαση καταδίκης του πολέμου από το 1ο έτος Βιοϊατρικής του ΑΕΙ.

Οι παρεμβάσεις αυτές κατέληξαν στην πλ. Πάρκου, όπου μαθητές – φοιτητές ανάρτησαν πανό με σύνθημα «Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί», ανανεώνοντας το ραντεβού τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.