ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ : Τραμπούκικη στάση του δήμαρχου Απ. Γκλέτσου απέναντι στους αγρότες και τα αιτήματά τους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ : Τραμπούκικη στάση του δήμαρχου Απ. Γκλέτσου απέναντι στους αγρότες και τα αιτήματά τους

 

 

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

 

Την απαράδεκτη τραμπούκικη στάση του δήμαρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου απέναντι στους αγρότες και τα αιτήματά τους, που όχι μόνο τάχθηκε απέναντί τους, αλλά εκτόξευσε ύβρεις και απειλές και έφτασε σε σημείο να χειροδικήσει κατά του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Στυλίδας, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Στυλίδας και Πελασγίας.

Όπως αναφέρουν, στο Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας «συζητήθηκε το ψήφισμα των Αγροτικών Συλλόγων Στυλίδας – Εχιναίων και Πελασγίας, στο οποίο εκτίθενται τα άμεσα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς της περιοχής, που απαιτούν και άμεσες λύσεις. Με την κατάθεση του ψηφίσματος, οι Αγροτικοί Σύλλογοι ζητούσαν από τη Δημοτική αρχή να πάρει θέση υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων τους και να προγραμματιστούν οι λύσεις που μπορούν να δοθούν από το δήμο».

Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Γκλέτσος, «παρόλο που τον έχουμε “καμαρώσει” στο παρελθόν πάνω στα τρακτέρ να παρακινεί τους αγρότες και “δήθεν” να τους συμπαραστέκεται στον αγώνα τους, όχι μόνο δεν τάχτηκε υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών, όχι μόνο ζητούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει το ψήφισμα (όπως και έγινε από την πλειοψηφία), όχι μόνο εκτόξευε ύβρεις εναντίον των εκπροσώπων μας με την ανοχή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με έναν άνευ προηγουμένου τραμπουκισμό προς τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Στυλίδας Κώστα Ζαρκαδούλα που παρουσίασε τα προβλήματα άρδευσης, εκτόξευσε απειλές εναντίον του και τελικά χειροδίκησε σε βάρος του».

Με αυτή την πρακτική, αναφέρεται στην καταγγελία, «ο δήμαρχος και η σκυφτή πλειοψηφία του έδειξαν το μέτρο της σημασίας που δίνουν στους αγρότες και τους εκπροσώπους τους. Έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι με το μέρος αυτών που θέλουν να μας πετάξουν από τα χωράφια και τα περιβόλια μας. Είναι με το μέρος αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που επιβάλουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για όλους τους αγρότες της χώρας. Η φορολογία, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, το ρεύμα, όλα αυτά συνιστούν το πλαίσιο που θέτει μετ’ επιτάσεως η Κοινή Αγροτική Πολιτική, στην οποία έχουν ορκιστεί ο συγκεκριμένος δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου».

Έδειξε, δηλαδή, τόσο ο δήμαρχος, όσο και η πλειοψηφία του «το πόσο τους ενδιαφέρει να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, που διεκδικούν τη λύση τους μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους. Δεν μπόρεσε αυτός και η πλειοψηφία του να αντέξει το διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο οι δύο Αγροτικοί Σύλλογοι έθεσαν με σαφήνεια στο υπόμνημά τους. Αυτό δείχνει τις ευθύνες του δημάρχου και της πλειοψηφίας που τον στηρίζει, για τα χρονίζοντα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζουν οι Ελαιοπαραγωγοί και οι αγρότες της περιοχής. Γιατί πολύ απλά, τα περισσότερα εξ αυτών απαιτούν από τον ίδιο το δήμο να διεκδικήσει επιπλέον κονδύλια από την κυβέρνηση. Αλλά μάλλον αυτή η λέξη τους φέρνει ανατριχίλα, ειδικά όταν αφορά δίκαιες λαϊκές ανάγκες».

Υπογραμμίζουν, όμως, πως «η ικανοποίηση των “ταπεινών” αιτημάτων μας, δεν θα έλυνε το αγροτικό ζήτημα, όμως θα περιόριζε τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε και θα περιόριζε το κόστος παραγωγής που αυξάνεται με την εγκατάλειψη και απαξίωση των αγροτικών υποδομών στο Δήμο Στυλίδας.

  • Πόσο δύσκολο είναι επισκευαστούν οι αγροτικοί δρόμοι, ειδικά στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές;
  • Πόσο δύσκολο είναι να μπορούν εύκολα, γρήγορα και με μικρό κόστος να ποτίζουν οι αγρότες της περιοχής τις ελιές τους;
  • Πόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθούν σημεία υδροληψίας σε όλα τα χωριά του δήμου;
  • Πόσο δύσκολο είναι να ανοιχτούν γεωτρήσεις, ώστε να αρδεύονται όλα τα περιβόλια;
  • Πόσο δύσκολο είναι να συμπαρασταθεί ο δήμος στο δίκαιο αίτημά μας να καταργηθεί το χαράτσι του 2% σε κάθε τιμολόγιο που εκδίδεται για τη δακοκτονία, όταν μάλιστα αυτή δεν εκτελείται ή εκτελείται πλημμελώς με ευθύνη της περιφέρειας Στ. Ελλάδας;». 

Καταλήγοντας, η Ομοσπονδία και οι Αγροτικοί Σύλλογοι επισημαίνουν ότι ο δήμαρχος ξέρει «”να πουλάει τσαμπουκάδες” σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να δείξει ότι αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά όταν είναι να προασπίσει έμπρακτα εργαζόμενους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται από τις πολιτικές αυτές, την ΕΕ και την ΚΑΠ, τότε δείχνει ποιος πραγματικά είναι. Είναι ένα πολιτικό “σκυλάκι του καναπέ”, που τσαντίζεται όταν θες να το σηκώσεις από την άνεση που του προσφέρει. Είναι επίσης ένας πολιτικά “θρασύδειλος”, που εμείς που αγωνιζόμαστε οργανωμένα μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία για την επιβίωσή μας, δεν θα του απαντήσουμε με μπουνιές, αλλά με κλιμάκωση του αγώνα μας».