«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ : Κατέθεσε Επίκαιρες Ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

.   19 Ιουνίου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ : Κατέθεσε Επίκαιρες Ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Τέσσερις Επίκαιρες Ερωτήσεις έχει θέσει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας η «Λαϊκή Συσπείρωση» και αφορούν το «Μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικής στρατηγικής 2019 – 2021», τις προσπάθειες μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες σε Κάρυστο και Ευρυτανία καθώς και θέματα που αφορούν την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει στην πρώτη (το πλήρες κείμενο υπάρχει παρακάτω) «αρχές του Απρίλη, στάλθηκε στους δήμους και τις Περιφέρειες εγκύκλιος με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού με τίτλο “Κατάρτιση μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-2021”» η οποία «στηρίζεται στις αντιλαϊκές δημοσιονομικές μνημονιακές κατευθύνσεις. Προωθεί στόχους υπέρ του κεφαλαίου και ασφυκτικά δημοσιονομικά όρια όσον αφορά τις λαϊκές ανάγκες και υποδομές». Με αυτόν τον τρόπο «η κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων πλαίσιο της “επόμενης μέρας” από τη δήθεν λήξη των μνημονίων».

Επίσης, στέκεται στους επιχειρηματικούς ομίλους που προσπαθούν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες και αιολικά πάρκα σε Κάρυστο και Ευρυτανία (αναλυτικά παρακάτω). Σημειώνει πως «τα μονοπώλια του κλάδου καταστρέφουν το περιβάλλον, καταπατούν περιουσίες, δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος, αποτροπής των κινδύνων από πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ.», ενώ στέκεται  στα σημαντικά προβλήματα που «δημιουργούνται στις δραστηριότητες μικρών κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της περιοχής λόγω των εκτεταμένων εκσκαφικών δραστηριοτήτων στο βουνό της Όχης».

Τέλος, ενημερώνει και υπενθυμίζει την πρότασή της «στην Οικονομική Επιτροπή περί θεματοποίησης των παρακάτω ζητημάτων, δηλώνοντας ότι  “ζητούμε να την θέσετε σε συζήτηση στη συνεδρίαση… Να δοθεί η δυνατότητα στις παρατάξεις να τοποθετηθούν και φυσικά να ψηφίσουν”.

1. Ενιαία διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας. Μεθόδευση διαδικασιών παρακολούθησης του Περιφερειακού Ταμείου και της Διαχειριστικής Αρχής.

2. Σχέση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού. Μέθοδος παρακολούθησης της εκτέλεσής τους.

3. Προβλήματα συντονισμού των υπηρεσιών. Προβλήματα και καθυστερήσεις στην υλοποίηση των αποφάσεων των πολιτικών οργάνων».

Για το λόγο αυτό θέτει το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και «ζητάμε από την περιφερειακή αρχή να το φέρει το θέμα στο Συμβούλιο για να τοποθετηθεί η περιφερειακή αρχή και οι παρατάξεις».