ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Αγωνιστικό κάλεσμα την Τετάρτη 27 Ιούνη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Αγωνιστικό κάλεσμα την Τετάρτη 27 Ιούνη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ

 

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ την Τετάρτη 27 Ιούνη, στις 11 π.μ., απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας σε όλους τους αγρότες και όλο το λαό «που δεν “ανακουφίζεται” από την έξοδο από τα μνημόνια» ώστε να «διαμαρτυρηθούμε για την αντιαγροτική και αντιλαϊκή πρακτική της, να διεκδικήσουμε να επανασυνδεθούν οι ηλεκτρικές παροχές στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες και λαϊκές οικογένειες και να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια κατάσχεσης από μέρους της κάθε λαϊκής περιουσίας».

Υπογραμμίζει τα δύο πρόσωπα της φορολογίας, αυτό των φτωχών αγροτών από τη μία και των βιομηχάνων από την άλλη και επισημαίνει πως «ΕΕ, κυβέρνηση και ΔΕΗ με μεσίτη το “υπερταμείο” και εργαλείο τα μνημόνια, ετοιμάζουν παραπέρα ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση της παραγωγής και παροχής ρεύματος, που μαθηματικά αλλά και βάσει εμπειρίας θα οδηγήσει σε παραπέρα αύξηση της τιμής ρεύματος και σε επιπλέον διακοπές παροχών. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά το μετατρέπουν σε μοχλό για την παραπέρα αύξηση των κερδών αυτών που ήδη κλέβουν τα προϊόντα της δουλειάς μας και παράλληλα μας οδηγούν να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα “σύγχρονο” μεσαίωνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, έχει ως εξής: 

«Γεωτρήσεις με κομμένο ρεύμα ή σε αχρηστία λόγω υπέρογκου κόστους ηλεκτροδότησης, το πετρέλαιο στο 1,50€ και τα τρακτέρ σε ακινησία ή αναγκασμένα να εξυπηρετούν τις μίνιμουμ ανάγκες της καλλιέργειας, χρέη για ρεύμα και πετρέλαιο συσσωρευμένα, απειλές για κατασχέσεις, κίνδυνος παγώματος της παραγωγής και άμεσης καταστροφής ή απαξίωσής της, νοικοκυριά σε αδυναμία να εξυπηρετήσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες χειμώνα, καλοκαίρι.

Οι βιομήχανοι όμως απολαμβάνουν αποικιοκρατικές από πλευράς τους τιμές ρεύματος και οι εφοπλιστές αφορολόγητο πετρέλαιο.

Μείωση του αφορολογήτου ορίου, μείωση των εθνικών και κοινοτικών ενισχύσεων, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ανοιχτές τιμές “παράδοσης” της παραγωγής μας, τιμές στα όρια ή και κάτω του κόστους, τιμολογιακές πρακτικές καρτέλ, ΦΠΑ στο 23%, κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου, κατασχέσεις επιδοτήσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς, κατασχέσεις για χρέη προς το κράτος και τις τράπεζες… Αυτά είναι όσα εμείς απολαμβάνουμε από την εθνική αγροτική πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτά είναι όσα απολαμβάνουμε από την “Ευρώπη των Λαών” και την ΚΑΠ.

Κυβέρνηση και ΔΕΗ μας ονομάζουν κακοπληρωτές όσους χρωστάμε στην τελευταία και πραγματικά είμαστε. Αιτία όμως είναι οι πολιτικές και οι πρακτικές που εφαρμόζουν πάνω μας. Είναι αυτές που μας οδηγούν σε χρέη και σε σημείο αδυναμίας να τα διακανονίσουμε. Και φυσικά όλα αυτά σε όφελος των μεγαλοαγροτών, μεγαλεμπόρων, βιομηχάνων και τραπεζιτών, που οι μεν πρώτοι τρίβουν τα χέρια τους όταν πετιόμαστε εκτός παραγωγής και τους αφήνουμε το πεδίο ελεύθερο να μας αρπάξουν τη γη και τα κοπάδια μας και οι δεύτεροι που μένουν ελεύθεροι να συγκεντρώσουν την παραγωγή μας “μπιρ παρά” πατώντας πάνω στην αδυναμία επιβίωσής μας.

ΕΕ, κυβέρνηση και ΔΕΗ με μεσίτη το “υπερταμείο” και εργαλείο τα μνημόνια, ετοιμάζουν παραπέρα ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση της παραγωγής και παροχής ρεύματος, που μαθηματικά αλλά και βάσει εμπειρίας θα οδηγήσει σε παραπέρα αύξηση της τιμής ρεύματος και σε επιπλέον διακοπές παροχών.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά το μετατρέπουν σε μοχλό για την παραπέρα αύξηση των κερδών αυτών που ήδη κλέβουν τα προϊόντα της δουλείας μας και παράλληλα, μας οδηγούν να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα “σύγχρονο” μεσαίωνα.

Για αυτό η Ομοσπονδία Αγρ. Συλ. Φθιώτιδας καλεί όλους τους αγρότες και όλο τον λαό που δεν “ανακουφίζεται” από την έξοδο από τα μνημόνια, να δώσουν δυναμικά το παρόν στην αγωνιστική κινητοποίησή μας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ την Τετάρτη 27 Ιούνη – 11 π.μ. για να διαμαρτυρηθούμε για την αντιαγροτική και αντιλαϊκή πρακτική της, να διεκδικήσουμε να επανασυνδεθούν οι ηλεκτρικές παροχές στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες και λαϊκές οικογένειες και να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια κατάσχεσης από μέρους της κάθε λαϊκής περιουσίας».