ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΦΩΚΙΔΑΣ : Καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους με αφορμή νέο ατύχημα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΦΩΚΙΔΑΣ : Καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους με αφορμή νέο ατύχημα

Φωτό αρχείου

Άλλος ένας εργαζόμενος έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Συγκεκριμένα συνάδελφος του Δήμου Λοκρών (συνοδός απορριμματοφόρου) είχε εργατικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου έπεσε από το απορριμματοφόρο (δεν έφερε Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑπ) και τα γάντια ήταν πληρωμένα από τον ίδιο) με αποτέλεσμα να χτυπήσει το χέρι του και εν συνεχεία να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης όπου του έγιναν ράμματα και του χορηγήθηκε 3ήμερη αναρρωτική άδεια.

Την 1 Αυγούστου 2018 σε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λαμίας του ανανεώθηκε η άδεια για άλλες 7 ημέρες.

Τη συμπαράστασή του στον εργαζόμενο εκφράζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Φθιώτιδας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι συνθήκες στις υπηρεσίες καθαριότητας, τεχνικών έργων κλπ. είναι απαράδεκτες. Οι συνάδελφοι καθημερινά δίνουν μάχη για το μεροκάματο με κίνδυνο τη ζωή τους.

Συνάδελφοι απαιτούμε τώρα:

  • Να δοθούν τα ΜΑΠ στους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ.
  • Να μη βγαίνουμε για δουλειά αν δεν έχουμε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας».