Κοροϊδία η “καθαρή έξοδος” και το “τέλος των μνημονίων”

.   20 Αυγούστου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοροϊδία η “καθαρή έξοδος” και το “τέλος των μνημονίων”

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το «τέλος των μνημονίων» είναι πρόκληση για το λαό, την ώρα που διατηρούνται άθικτοι οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι και νέα προψηφισμένα μέτρα θα εφαρμοστούν από την επόμενη κιόλας χρονιά. Κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε πανηγυρισμούς σχετικά με την “έξοδο” της χώρας από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου. 

Ωστόσο, τα «μνημόνια των μνημονίων», δηλαδή η στρατηγική του κεφαλαίου, οι Συνθήκες, οι Οδηγίες και οι «μηχανισμοί εποπτείας» της ΕΕ που την υλοποιούν, είναι εδώ και αποτελούν το υπόβαθρο για συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Καθαρή έξοδος για το λαό είναι η κατάργηση όλων των νόμων των μνημονίων, η ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, που μόνο ο ίδιος μπορεί να κατακτήσει, παλεύοντας για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες του.

Υπάρχει διέξοδος για το λαό! Στον αγώνα με το ΚΚΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων της, που υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου. (Διαβάστε περισσότερα εδώ). 

Το «μεταμνημονιακό» μνημόνιο είναι εδώ

Με μόνιμη παρακαταθήκη τα αντιλαϊκά μέτρα και των τριών μνημονίων και με νέα αφετηρία τις πρόσφατες συμφωνίες της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ξεκινά η λειτουργία του μηχανισμού «ενισχυμένης εποπτείας» (Enhanced Surveillance) της αντιλαϊκής πολιτικής για την περίοδο μετά τις 20 Αυγούστου και την τυπική λήξη του 3ου μνημονίου.

Τα όσα προβλέπονται και καταγράφονται στις πρόσφατες συμφωνίες της κυβέρνησης με τους δανειστές και στις εκθέσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μαζί με όσα προβλέπουν τα ευρωπαϊκά εξάμηνα, το Σύμφωνο Σταθερότητας και τα υπόλοιπα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, καθώς και το «βουνό» των εκατοντάδων αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων, που η κυβέρνηση όχι μόνο αφήνει άθικτο αλλά επεκτείνει παραπέρα, συνθέτουν το «μεταμνημονιακό» μνημόνιο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ιμπεριαλιστικών «θεσμών», ξεσκεπάζοντας παράλληλα τα κυβερνητικά παραμύθια ότι τάχα μετά τις 20 Αυγούστου ξημερώνει μια νέα μέρα για το λαό.

Παρά τον προπαγανδιστικό ορυμαγδό που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση με στόχο να πείσει το λαό ότι οι ανάγκες του μπορούν να ικανοποιηθούν μέσα από την πιστή εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων, παρά την προσπάθεια – με την αξιοποίηση και των λεγόμενων «αντίμετρων» αναδιανομής της φτώχειας – να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες και στάση αναμονής στο λαό για «αργή και σταδιακή αποκατάσταση» των όσων έχασε στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η «επιστροφή στην κανονικότητα» σηματοδοτεί για το λαό ένταση της εκμετάλλευσης και συνολικά της επίθεσης στα δικαιώματά του, παραπέρα σάρωμα κατακτήσεων, προκειμένου να στηριχτούν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Επιβεβαιώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που βρίσκονται στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης, όσο και των υπόλοιπων αστικών πολιτικών δυνάμεων, είναι ασυμβίβαστα με τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, που θα βρίσκονται υπό μόνιμη «εποπτεία». Καθαρή έξοδος για το λαό είναι η κατάργηση όλων των νόμων και των μέτρων των μνημονίων και η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του, που μόνο ο ίδιος με τους αγώνες του μπορεί να κατακτήσει. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)