ΚΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ – ΚΥΜΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 74 χρόνια από τη Μάχη της Λαμπούσας

.   10 Σεπτεμβρίου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ – ΚΥΜΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 74 χρόνια από τη Μάχη της Λαμπούσας

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 74 χρόνια από τη Μάχη του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα και τον νεκρό ΕΛΑΣίτη Βασίλη Μήτρου, που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Αλιβερίου, Αυλωναρίου και Κύμης του ΚΚΕ.

Εργαζόμενοι, μικροί αγρότες και επαγγελματίες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι της περιοχής, με τη μαζική συμμετοχή τους έδωσαν απάντηση στη βεβήλωση του μνημείου από θρασύδειλα φασιστοειδή μόλις δύο μέρες πριν την εκδήλωση. Απαίτησαν από τον δήμο Κύμης – Αλιβερίου να προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση του Μνημείου, ηλεκτροδότηση και φωτισμό του Μνημείου και της γύρω περιοχής, ώστε να αναδειχθεί ως ιστορικός χώρος της περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και ο Κώστας Δελής, μέλος της Διοίκησης του Παραρτήματος Εύβοιας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Η εκδήλωση «άνοιξε» με το χρονικό της νικηφόρας Μάχης του 3ου Τάγματος Νότιας Εύβοιας του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα.

Η πολιτική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Σοφοκλή Τόγια, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Πραγματική διέξοδος για το λαό σήμερα είναι η συμπόρευση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στα σωματεία, στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να ξεγελαστούν από την προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να στηθεί ξανά ένα κάλπικο δίπολο με διλήμματα που οι πιο παλιοί έχουν ξανακούσει, όπως “πρόοδος – συντήρηση”, “φως – σκοτάδι”, “ακροδεξιά – ακροαριστερά” και άλλα. Δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πως η εποχή μετά την 21η Αυγούστου και τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια θα φέρουν καλύτερες μέρες, ανάκτηση των βαριών απωλειών από την κρίση. Κάθε μέτρο που εξαγγέλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στόχο να βγουν ενισχυμένοι, με περισσότερα κέρδη, οι μονοπωλιακοί όμιλοι. (…) Τα κέρδη των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων εξυπηρετεί και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Ο στόχος να μετατραπεί η χώρα σε κόμβο μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων. Αυτοί οι στόχοι είναι που μπλέκουν όλο και πιο βαθιά τον ελληνικό λαό στους ανταγωνισμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη στην όποια κυβέρνηση τον εμπλέκει σε τέτοιους ανταγωνισμούς, να απαιτήσει τώρα να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων, να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη του στους λαούς που πλήττονται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας από τον Κώστα Μιχαήλ.

Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο αφιέρωμα στο πολιτικό και αντάρτικο τραγούδι από τον Βασίλη Φωτιά.