Δήλωση στο Π.Σ. της Τετάρτης 31-10-18, για τις πολιτικές εξελίξεις

.   31 Οκτωβρίου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δήλωση στο Π.Σ. της Τετάρτης 31-10-18, για τις πολιτικές εξελίξεις

Δήλωση  στο Π.Σ. της Τετάρτης 31-10-18
Για τις πολιτικές εξελίξεις

Η παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με αναβάθμιση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ σε παλιές και νέες βάσεις, είναι επιλογή σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Γι’ αυτό οι δηλώσεις Καμμένου από τις ΗΠΑ «εξαφανίστηκαν» από τη χτεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, παρά την προσπάθεια που έκανε τις προηγούμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ να διαχωριστεί τάχα από αυτές.

Επιβεβαιώνεται ότι η αναβάθμιση των παλιών και η δημιουργία νέων βάσεων είναι επίσημη κυβερνητική πολιτική και ότι το μόνο πρόβλημά τους είναι να μη διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή με αφορμή το Σκοπιανό.

Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με αναβαθμισμένη παρουσία στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση που έχει οργανώσει εδώ και δεκαετίες ο δολοφονικός ιμπεριαλιστικός οργανισμός του ΝΑΤΟ

Με πολεμικά σενάρια, που προβλέπουν «τη συλλογική αντίδραση του ΝΑΤΟ σε ένοπλη επίθεση εναντίον σύμμαχης χώρας», μια ανάσα από τα σύνορα της Ρωσίας, που παρακολουθεί στενά, ξεκίνησε χτες με επίκεντρο τη Νορβηγία η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ των τελευταίων δεκαετιών.

Στόχος της άσκησης είναι «να μπορούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ να λειτουργούν από κοινού και έτοιμες να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε απειλή από οποιαδήποτε κατεύθυνση». Συμμετέχουν 50.000 στρατιώτες από 31 χώρες, με περίπου 250 αεροσκάφη, 65 πλοία και πάνω από 10.000 οχήματα.

Αναβαθμισμένη είναι και η συμμετοχή της Ελλάδας, με αεροσκάφη και ανθρώπινο δυναμικό. Με την εμπλοκή της σε ΝΑΤΟικές «πρόβες πολέμου» και συνολικότερα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, η κυβέρνηση αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες, μετατρέποντας τη χώρα σε «μαγνήτη» στρατιωτικών απειλών και εκθέτοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους.Τα «αντίμετρα» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, από τα ματωμένα πλεονάσματα, είναι κοροϊδία για το λαό και πολλά απ’ αυτά αποτελούν απευθείας ενισχύσεις στο κεφάλαιο.

Δεν διαλέγουμε τι θα χάσουμε! Απαντάμε με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων»!

Ό,τι κι αν υπόσχεται στους εργαζόμενους, δεν αποκαθιστά απώλειες των προηγούμενων χρόνων και θα τα πάρει πολλαπλάσια πίσω, από την άλλη τσέπη, με ένταση της φοροληστείας και της εκμετάλλευσης, με νέες θυσίες από την κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης τα επόμενα χρόνια.

Απάντηση δίνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, με τις αποφάσεις τους για συμμετοχή στην απεργία στις 14 Νοέμβρη και την καθημερινή δουλειά για την επιτυχία της, κόντρα στους μηχανισμούς κυβέρνησης – εργοδοσίας και την υπονομευτική προσπάθεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών που ελέγχουν.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ