ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ : Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην ΜΙΜΙΚΟΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ : Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην ΜΙΜΙΚΟΣ

Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στην ΜΙΜΙΚΟΣ εκφράζει η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Μειώσεις μισθών, εντατική δουλειά μέχρι λιποθυμίας και τώρα απολύσεις. Αυτή είναι η εργοδοσία.

Δεκάδες εργάτριες και εργάτες ξεζουμίστηκαν για χρόνια από την εργοδοσία στον όμιλο Φιλίππου στην ΜΙΜΙΚΟΣ και τώρα, λίγες μέρες πριν τις γιορτές, βλέπουν την πόρτα της εξόδου σαν στυμμένες λεμονόκουπες που δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν. Όλα αυτά για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη του ομίλου.

Η εργοδοσία για άλλη μία φορά αξιοποιεί ό,τι όπλο της έχουν δώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για να χτυπήσει τους εργαζόμενους. Επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην ΜΙΜΙΚΟΣ, που το μεγαλύτερο μέρος τους είναι γυναίκες, γεγονός που  αποτυπώνεται και στην υγεία τους. Έχουμε καταγγείλει και την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας όπως επίσης και την απόλυση εργάτριας που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της μετά από πρόβλημα υγείας που δημιουργήθηκε ακριβώς από αυτές τις ελλείψεις.

Οι δικαιολογίες της εργοδοσίας ότι “δεν πάνε καλά οι δουλειές” και η τρομοκρατία να μην πιάσουν σε καμία εργάτρια, σε κανέναν εργάτη.

Οι εργάτριες και οι εργάτες δεν είναι αναλώσιμα υλικά, όπως θέλει η εργοδοσία! Η στόχευσή της, άλλωστε, είναι ξεκάθαρη: να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα κέρδη της σε κάθε περίπτωση. Γι’ αυτό και όταν ήταν φουλ η παραγωγή οι εργάτες δεν είδαν άσπρη μέρα, αλλά αντίθετα δυσκολότερους όρους εργασίας.

Οι εργάτριες και οι εργάτες της ΜΙΜΙΚΟΣ δεν είναι μόνοι τους. Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας της ΟΓΕ στέκεται στο πλευρό τους για να διεκδικήσουν δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για να σπάσει ο φόβος και η τρομοκρατία της εργοδοσίας. Για να μπορέσουν να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας και να ακυρωθούν οι απολύσεις.

Για να μην περάσει καμιά περικοπή μισθών και δικαιώματος. Για ανθρώπινους όρους δουλειάς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις εργάτριες της ΜΙΜΙΚΟΣ, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους, γιατί η οργάνωση και ο αγώνας είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να επιβιώσουμε, για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τα παιδιά μας».