ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 28-1-19 σχετικά με το Περιφερειακό Ταμείο

.   28 Ιανουαρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 28-1-19 σχετικά με το Περιφερειακό Ταμείο

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 28-1-19

Σχετικά με το Περιφερειακό Ταμείο

Από το πρακτικό του Δ.Σ του Περιφερειακού Ταμείου, της 27/12/2018, που αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ  προκύπτει πως μια πλειοψηφία παραγόντων διορισμένη από τον Περιφερειάρχη αποφάσισε να δώσει το δικαίωμα στις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του, με δικαίωμα λόγου, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Πάνω σε αυτό θέλουμε να σημειώσουμε :

  • Δεν μπορεί η διοίκηση της Περιφέρειας να εξασφαλίσει άλλοθι διαφάνειας και διάθεση συνεργασίας , με ένα τέτοιο μέτρο που παίρνει λίγο πριν την εκπνοή της θητείας της.
  • Είναι απαράδεκτο το αναφαίρετο δικαίωμα της αιρετής αντιπολίτευσης να παρακολουθεί και να ελέγχει τις διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου να κρίνεται από διορισμένους παράγοντες.

Αρνούμαστε τον ρόλο της « γλάστρας » και φυσικά για να μην δώσουμε άλλοθι στην διοίκηση της Περιφέρειας πως λειτουργεί με διαφάνεια και αδιάβλητες διαδικασίες…. Δεν θα συμμετέχουμε, περιοριζόμενοι στην απλή έκφραση γνώμης……

Χωρίς δεύτερη κουβέντα ζητάμε να έρθουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο :

  1. Τα πεπραγμένα του.
  2. Ο ισολογισμός του και
  3. Ο προϋπολογισμός του.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ