Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκίδας της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Τζαβάρα για τα προβλήματα ύδρευσης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκίδας της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Τζαβάρα για τα προβλήματα ύδρευσης

Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκίδας της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Τζαβάρα για τα προβλήματα ύδρευσης

“Για πολλοστή φορά το κέντρο της Χαλκίδας έμεινε χωρίς νερό σχεδόν για ένα 24ωρο. Το πρόβλημα ύδρευσης στο δήμο Χαλκίδας, έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες με συνεχείς διακοπές που αφήνουν ολόκληρες περιοχές χωρίς νερό. Η ΔΕΥΑΧ- έπειτα από τους διθυράμβους του Δημάρχου Χαλκίδας στην πρόσφατη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του λέγοντας λίγο εως πολύ ότι σώθηκε από τα χρέη και ότι λειτουργεί ρολόι- αποδίδει τα προβλήματα σε βλάβες στο δίκτυο, όπως και στον πρόσφατο χιονιά αποδίδονταν αλλού. Βέβαια, η αποδιοργάνωση του οργανισμού και η έλλειψη προσωπικού που δεν μπορούν να αποκαθιστούν έγκαιρα τις βλάβες είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του νερού, που ξεδιπλώνεται σταθερά και διαχρονικά από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας τις προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις τους στην Τοπική Διοίκηση (Δήμους και Περιφέρειες).

Ακολουθούν το δρόμο που μεταθέτει το κόστος διαχείρισης του νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, τους φτωχούς και μικρούς αγρότες κ.λ.π. Είναι ο δρόμος που μετατρέπει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε ακριβό εμπόρευμα για το λαό, πολύ φτηνό για τους επιχειρηματικούς ομίλους και κέρδη σε όσους το εμπορεύονται. Την ίδια ώρα μάλιστα που κόβουν το νερό σε λαϊκά νοικοκυριά αφήνουν μεγαλοοφειλέτες ανενόχλητους.

Όταν οι προτεραιότητες των δημοτικών και περιφερειακών αρχών είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και του τουριστικού κεφαλαίου, το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνουν δραματικά τη λαϊκή κατανάλωση και να γίνεται όλο και πιο δύσκολη η απρόσκοπτη χρήση του για τις καθημερινές ανάγκες. 

Διεκδικούμε:

  • Την εξασφάλιση επαρκούς ύδρευσης με ελεγμένο, ποιοτικό νερό.
  • Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης-άρδευσης.
  • Την κατάργηση του ΦΠΑ στη τιμή του νερού.
  • Την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της Ε.Ε. για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Τη χρηματοδότηση τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή έργων ύδρευσης-αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.”