Πολιτική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων Χαλκίδας του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

.   8 Φεβρουαρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο  Πολιτική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων Χαλκίδας του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

     Πολιτική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων Χαλκίδας του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με ομιλητές τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Γιάννη Τζαβάρα, υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκιδέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις Μετάλλου και της πόλης της Χαλκίδας στην άμιλλα που είχε προκηρύξει η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη- Δεκέμβρη 2018 προς τιμήν της συμπλήρωσης των 100 χρόνων ηρωικής πορείας και δράσης του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Χαλκίδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γρανέτα Τσιβίκα:

 

“Μπροστά στις μάχες που δίνει το Κόμμα μας, η συνέπεια, η σταθερότητα, η ανιδιοτέλεια στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, η τεκμηριωμένη και επιβεβαιωμένη από την ίδια τη ζωή πολιτική του, σε συνδυασμό με την πείρα που συσσωρεύεται σε λαϊκούς ανθρώπους από τη ζωή που ζούμε, έχει οδηγήσει σε σημαντικά συμπεράσματα. Κάνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συστράτευσης για να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού. Κάλεσμα συσπείρωσης στις καθημερινές μάχες για την υπεράσπιση της ζωής του λαού από την αντιλαϊκή πολιτική, κάλεσμα να βαδίσουμε ακόμα περισσότεροι το δρόμο της οργάνωσης και της διεκδίκησης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, ακόμα και αν δε συμφωνούμε σε όλα.”

 

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και δήλωσαν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ η Λαμπρινή Μποτσιβάλη και ο Βαγγέλης Αυλωνίτης – πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του Συνασπισμού έως το 2012.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Μακρυπούλιας, πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλος του Τμήματος Υγείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια η Σοφία Ντούρου, Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και εκ νέου υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος για την παρουσίαση υποψηφίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Στερεάς- Εύβοιας και το Δήμο Χαλκιδέων.

Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

 

“Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν.

 Καλούμε αυτούς που διστάζουν, που προβληματίζονται, να πάρουν τις αποφάσεις τους και να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Μέσα στον αγώνα θα συζητάμε, θα ξεπέρνιονται επιφυλάξεις και θα απαντώνται ερωτήματα. Ο κάθε ένας, η κάθε μια θα νοιώθει ικανοποίηση που θέτει τη δράση και την ψήφο του στην υπηρεσία της πάλης για τα δικαιώματα του λαού.      

Σήμερα δεν χωράνε άλλοι πειραματισμοί και επιλογές στήριξης πολιτικών δυνάμεων που κατασπαράζουν τα λαϊκά δικαιώματα, δουλεύοντας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου…

Το Κόμμα μας έχει πολύχρονους δεσμούς με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες της Εύβοιας, παλεύουμε μαζί για πολλά χρόνια στους χώρους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά της Χαλκίδας και αυτό εκτιμιέται πλατιά από τους εργαζόμενους που λένε «Ευτυχώς είστε κι εσείς, ευτυχώς που είναι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ».    

Δεν το λένε τυχαία. Διαπιστώνουν στην πράξη ότι το ΚΚΕ αγωνίζεται για κάθε δικαίωμα, για πλήρη-σταθερή εργασία και προστασία των ανέργων, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τους μισθούς και τις συντάξεις, την μόρφωση των παιδιών, την Υγεία, την πρόνοια, για έργα υποδομής, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αντιπλημμυρική, αντισεισμική θωράκιση, την αντιπυρική προστασία. 

Το ΚΚΕ είναι μαζί με τους σπουδαστές των ΤΕΙ ενάντια στην πολύχρονη υποβάθμιση των σπουδών, και την ψευτο-ανωτεροποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται μαζί με την ΚΝΕ στο πλευρό τους, υπερασπιστής των αιτημάτων τους.    

Ήταν μαζί με τους εργαζόμενους του Τσιμεντάδικου, της Νεοσέτ, του Σέλμαν και τα άλλα εργοστάσια που τα έκλεισαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι μαζί με τους εργαζόμενους στου Ζούρα που Έλληνες και μετανάστες δίνουν μια πολύ σκληρή μάχη με την εργοδοσία, το εκφοβισμό και την καταστολή.

Παλεύει σε όλες τις μονάδες του λευκού κρέατος, με τους εμποροϋπάλληλους, τους ξενοδοχοϋπάλληλους, όλους τους εργαζόμενους και τους μικρούς ΕΒΕ που στενάζουν από την φορολογική ασφυξία, τις δαγκάνες των τραπεζών, την κυριαρχία των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ συγκρούστηκε αποφασιστικά με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συγκρούεται με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναμετριέται με τα μεγάλα συμφέροντα, με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, τον καρχαρία που καταπίνει τις προσδοκίες και υπονομεύει το μέλλον των λαϊκών οικογενειών. (…)

Χιλιάδες λαϊκοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν χρόνια στο δικομματικό παιχνίδι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και έπεσαν θύματα στα ψεύτικα διλλήματα του «δεξιά –αντιδεξιά» στην αναζήτηση του «μικρότερου κακού». Αυτό στοίχισε πολύ ακριβά και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Μέσα στην οικονομική κρίση που απαξιώθηκε ο κλασικός δικομματισμός στήθηκε η παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σημαντικό  τμήμα των εργαζομένων έδωσε πίστη στα λόγια του αλλά το κόμμα αυτό στηρίχτηκε από τμήματα του κεφαλαίου, χρησιμοποίησε ψεύτικα συνθήματα, καπηλεύτηκε την ιστορία του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, έγινε πρόθυμος  πλασιέ της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και έκανε μεγάλη ζημιά στην εργατική τάξη, την αγροτιά, τα μεσαία στρώματα της πόλης, στη νεολαία μας.

Τώρα, έχει στηθεί η παγίδα του διπολισμού.

Όμως, στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η  ΝΔ είναι κόμματα του κεφαλαίου, συμφωνούν στη στρατηγική κατεύθυνση, σε κεντρικές πολιτικές θέσεις για τη  χρηματοδότηση και την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι φτηνοί.

Τα περί προοδευτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ειναι “φάρσα”. Στην πράξη έχει έχει παρασημοφορηθεί απο το Σύνδεσμο Βιομηχάνων και την Ενωση Εφοπλιστών, έχει πάρει το βραβείο «Τράμπ» και «Μέρκελ». 

Προοδευτική πολιτική έχει το ΚΚΕ που πιστεύει στο εργατικό δίκιο και στην πάλη του λαού, συγκρούεται με το εκμεταλλευτικό σύστημα, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για  την ανατροπή, την εργατική εξουσία, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Το αστικό πολιτικό σύστημα βρωμάει. Τα χάλια του τα βλέπετε στη βουλή. Μέσα στην κρίση απέκτησε δύναμη η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και ενίσχυσε την εγκληματική της δράση, υπηρετεί μανιασμένα το σύστημα και τα συμφέροντα των μονοπωλίων, είναι φανατική δύναμη στο πλευρό των εφοπλιστικών κερδών, δουλεμπορικό κύκλωμα, εχθρός των λαϊκών αγώνων και συμφερόντων.

Μπήκε στη βουλή το «Ποτάμι», η «Ένωση Κεντρώων», το ακροδεξιό κόμμα ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ έγινε ΚΙΝΑΛ και ξαναγίνεται ΠΑΣΟΚ, παίζει ρόλο μπαλαντέρ ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Όργιο παζαριών, μεταγραφές, συναλλαγές, βρώμικα παιχνίδια.

Ο λαός μας δεν έχει καμία δουλειά με αυτή τη σαπίλα.  

Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα. Οι λαϊκές δυνάμεις έχουν το δικό τους κόμμα , έχουν το ΚΚΕ κι αυτό πρέπει να αγκαλιάσουν, να το στηρίξουν σε όλες τις πολιτικές μάχες.          

Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσέξουν πολύ την παγίδα των «άμεσων λύσεων» στα προβλήματα τους, γιατί αυτές  δεν δόθηκαν ποτέ από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και δεν πρόκειται να δοθούν. Η κάθε κατάκτηση, το κάθε δικαίωμα είναι αποτέλεσμα της ταξικής πάλης, των λαϊκών αγώνων με πρωταγωνιστή το ΚΚΕ, το ταξικό κίνημα, το ριζοσπαστικό κίνημα της αγροτιάς.

Παλαιότερα ο Καπιταλισμός είχε ορισμένες δυνατότητες και είχε απέναντι του τις κατακτήσεις, τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, που επιδρούσαν θετικά στις εξελίξεις και ασκούσαν πίεση.Το σύστημα έχει σαπίσει γίνεται πιο επιθετικό και επικίνδυνο. Μετά την πολύχρονη οικονομική κρίση οι μηχανές του αναβοσβήνουν και τα επιτελεία του ανησυχούν για νέα κρίση. Οι υποσχέσεις που δίνουν τα αστικά κόμματα είναι χωρίς αντίκρυσμα.

Δεν δικαιολογείται λάθος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του, οι ευρωβουλευτές του,  οι άνθρωποι τους στην περιφέρεια και στους δήμους προκαλούν όλους τους εργαζόμενους και χρησιμοποιούν διάφορα τερτίπια για να αρπάξουν και πάλι την ψήφο τους.  

Θυμηθείτε καλά. Αυτοί ήταν που κορόιδευαν το λαό της Εύβοιας και της Χαλκίδας λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα», χρησιμοποιώντας τα ίδια κόλπα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο Τσίπρας και τα στελέχη του υποσχέθηκαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα μνημόνια με έναν νόμο,  θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτοί είπαν ότι θα αυξήσουν τον κατώτερο μισθό στα 751 Ευρώ, θα κάνουν προσλήψεις στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και στα κέντρα υγείας της περιοχής, ότι δεν θα κλείσει το Τσιμεντάδικο, η Σέλμαν, η Νεοσέτ και τα άλλα εργοστάσια. Ότι θα τελειώσει ο εργασιακός μεσαίωνας στις βιομηχανικές ζώνες, στους εργασιακούς χώρους.

Μεγάλα ψέματα !

Αυτά είναι ισχυρά κριτήρια που δείχνουν το δρόμο στους εργαζόμενους να δώσουν μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ, πολλαπλασιάζοντας τη λαϊκή δύναμη. (…)

Λέμε σε όλους και σε όλες μην ψάχνετε τη διαφορά, τη διαφορά μπορεί να την κάνει ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ παντού. (…)

Ο λαός πρέπει να σκεφτεί καλά. Διαφήμισαν τον «Καλλικράτη» και διαφημίζουν σήμερα τον «Κλεισθένη», καλλιεργούν ψεύτικές προσδοκίες. Ο Περιφερειάρχης και ο αντι-περιφερειάρχης, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ , της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Στερεάς και Εύβοιας και στο δήμο τάζουν, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, υπηρετούν την πολιτική των κομμάτων τους. Στην πράξη έχει αποδειχθεί πως η τοπική διοίκηση είναι μέρος του κρατικού μηχανισμού που προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική και τη στρατηγική της ΕΕ, στηρίζει τους επιχειρηματίες και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να υποταχθούν, να χειραγωγηθούν οι εργαζόμενοι.

Γνωριζόμαστε καλά !

Προχθές ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης έχρησε υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Σπανό, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναγνωστάκης ήταν γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας τάξης, του υπουργείου που έχουμε καταγγείλει πολλές φορές για την καταστολή, η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ κ. Μπατζελή ήταν υπουργός Γεωργίας κατά της αγροτιάς, και όλοι μαζί ευθύνονται για την αντιλαϊκή πολιτική.

Τα παιχνίδια τους, οι τράμπες ανάμεσα σε υποψήφιους της περιφέρειας και το δήμο Χαλκίδας δεν αφορούν το λαό και πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη. Τα δε ψευτοσυνθήματα που χρησιμοποιούν ότι “κρατήσανε την κοινωνία όρθια” προκαλούν την αγανάκτηση των εργαζομένων, των θυμάτων της πολιτικής τους.             

Η περιφέρεια και οι δήμοι πρωτοστατούν στο χαράτσωμα του λαού, χρησιμοποιούν την ανταποδοτικότητα και επιβάλλουν τέλη για υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν κι αυτή είναι δέσμευση για όλους τους υποψηφίους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. 

Προωθούνται προγράμματα ελέγχου της ακραίας φτώχειας ως υποκατάστατα του δικαιώματος της εργασίας, πολλοί εργαζόμενοι στην τοπική διοίκηση δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, συμβασιούχοι, για χρόνια, 8μηνίτες με άθλιες αμοιβές και συνθήκες δουλειάς, μετράμε 47 νεκρούς από εργατικά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας.  

Τα έργα που προωθούν η περιφέρεια και οι δήμοι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων και της κερδοφορίας τους και αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι τα έργα που χρειάζεται ο λαός για τις ανάγκες του. Το έχουμε ζήσει πολλές φορές με τις πλημμύρες, τις φωτιές και τους σεισμούς. Καμία ουσιαστική φροντίδα για το οδικό δίκτυο την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, την αντισεισμική θωράκιση, την προστασία του περιβάλλοντος. Παραμένουν τα προβλήματα του Ασωπού και της μόλυνσης του υδάτινου ορίζοντα.

Όλα υποτάσσονται στη λογική του “κόστους–οφέλους” για να ωφελείται το κεφάλαιο. Όλα στη γραμμή της ΕΕ και του αστικού κράτους που οδήγησαν στους νεκρούς στη Μάνδρα και στο Μάτι στην Αττική, στις καταστροφές στο Μαντούδι, στην Ιστιαία, από την πλημμύρα, τις φωτιές στη Βόρειο-Κεντρική Εύβοια…           

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Αττική, την Πάτρα, την Ικαρία, είναι παράδειγμα συνέπειας και αγωνιστικότητας, δίνουν μάχη με την αντιλαϊκή πολιτική, είναι πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, απέτρεψαν χαράτσια, εξασφάλισαν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά, είναι κοντά στους εργαζόμενους υπερασπιστές των δικαιωμάτων τους και βρέθηκαν μπροστά στους λαϊκούς αγώνες.  

Ο λαός πρέπει να το συνειδητοποιήσει. Δικαιούται μια καλύτερη ζωή και καλείται να τη διεκδικήσει. 

Λέμε σε όλους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε να γίνουν κριτήρια για τη στάση σας, καταδικάζοντας τους υπεύθυνους, με τους αγώνες και με τη ψήφο σας στις εκλογές του Μάη και στις βουλευτικές εκλογές.

Να δώσετε δύναμη στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση, με την ψήφο σας στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη αγωνιστή Κώστα Μπασδέκη και στο δημοτικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής το Γιάννη Τζαβάρα που είναι μπροστά στους αγώνες για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».